Θυμάσαι το Bambi το ελαφάκι που σε έκανε να κλαις; Θα γίνει και αυτό live action

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Θυμάσαι το Bambi το ελαφάκι που σε έκανε να κλαις; Θα γίνει και αυτό live action

Η Disney θα κάνει live-action και την ταινία του Bambi και βάζει στο τιμόνι προσφάτως βραβευμένη με Όσκαρ δημιουργό.

Η Disney συνεχίζει το σερί των live-action μεταφορών της και στο πρόγραμμά της προσθέτει το "Bambi". Στο τιμόνι, βάζει βραβευμένη με Όσκαρ γυναίκα.

Το "Bambi" ετοιμάζεται για μεταφορά

Η Sarah Polley, ταλαντούχα σκηνοθέτης και νικήτρια του φετινού Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου για την ταινία "Women Talking" (Γυναικείες Κουβέντες), βρίσκεται σε συζητήσεις με την Disney για να σκηνοθετήσει τη live-action εκδοχή του αγαπημένου κλασικού έργου κινουμένων σχεδίων "Bambi".

Sarah Polley

Η Sarah Polley στην 95η Τελετή Βραβείων Όσκαρ 2023, όπου κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου για την ταινία "Women Talking".

Jeff Kravitz

Όπως αναφέρει το Deadline, το live-action "Bambi" θα ενσωματώσει μουσική από την έξι φορές βραβευμένη με Grammy country star, Kacey Musgraves, προσθέτοντας ένα μουσικό στοιχείο στο μαγευτικό παραμύθι. Το πιο πρόσφατο draft σεναρίου γράφτηκε από τους Micah Fitzerman-Blue και Noah Harpster, γνωστούς για τη δουλειά τους στην επιτυχημένη σειρά "Transparent".

Η Disney εξέφρασε αρχικά την πρόθεσή της να μεταφέρει το αγαπημένο ελαφάκι σε live-action στις αρχές του 2020. Οι Geneva Robertson-Dworet και Lindsey Beer προσλήφθηκαν τότε ως σεναριογράφοι. Ωστόσο, λόγω απρόβλεπτων περιστάσεων, όπως οι συνεχιζόμενη απεργία σεναριογράφων, το χρονοδιάγραμμα της ταινίας παραμένει αβέβαιο.

Η απεργία σεναριογράφων χτυπάει τα blockbuster: Αλλαγές σε Marvel, Star Wars & Avatar

Αν η συμφωνία κλείσει, η Sarah Polley θα μπει σε ένα εντυπωσιακό ρόστερ σκηνοθετών που έχει προσλάβει η Disney για να μεταφέρει τα κλασικά της παραμύθια: Jon Favreau, Kenneth Branagh, Niki Caro, Guy Ritchie, Tim Burton και Robert Zemeckis.

Bambi, σε παρακαλούμε, μην γίνεις ένα ακόμα Lion King

Το πρωτότυπο "Bambi", που κυκλοφόρησε από την RKO Radio Pictures το 1942, βασίζεται στο μυθιστόρημα του Felix Salten του 1923, "Bambi, a Life in the Woods". Σε σκηνοθεσία του David Hand και μιας ομάδας ταλαντούχων σκηνοθετών, η ταινία κινουμένων σχεδίων έγινε η πέμπτη παραγωγή της Disney. Σημείωσε παγκόσμια επιτυχία, με εισπράξεις άνω των 267 εκατομμυρίων δολαρίων και υποψηφιότητες για Όσκαρ Καλύτερου Ήχου, Τραγουδιού και Πρωτότυπης Μουσικής. Η εμβληματική απεικόνιση του θανάτου της μητέρας του Μπάμπι στην ταινία έχει αφήσει ένα μόνιμο τραύμα σε όσους από εμάς το είδαμε μικροί.

Σε αναγνώριση της πολιτιστικής, ιστορικής και αισθητικής σημασίας της, η ταινία "Bambi" εντάχθηκε στο Εθνικό Μητρώο Ταινιών της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου τον Δεκέμβριο του 2011.

Να σημειώσουμε πως τα τελευταία χρόνια η Disney έχει πάρει τη στρατηγική απόφαση να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τα πιο διάσημα παραμύθια της σε live-action, άλλες φορές με μεγάλη επιτυχία και άλλες όχι.

Για παράδειγμα, ταινίες όπως "Η Πεντάμορφη και το Τέρας" ή ο "Αλαντίν" ήταν remakes που είχαν τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αλλά κατάφεραν να κερδίσουν και την εύνοια του κοινού, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ο "Βασιλιάς των Λιονταριών", όμως έκανε μόνο εισπρακτική επιτυχία γιατί βασίστηκε στην αγάπη των θεατών που μεγάλωσαν με τη διάσημη ταινία και πλέον είναι γονείς, ενώ η μεταφορά του θεωρήθηκε αποτυχία. Μάλιστα, τότε υπήρχε και συζήτηση του πώς μπορεί να θεωρηθεί κάτι live-action από τη στιγμή που είναι μόνο CGI; (Γιατί, εντάξει, μπορεί η Disney να επενδύει στις παραγωγές της, αλλά δεν θα έβαζε πραγματικά λιοντάρια να παίξουν).

Πρόσφατα, ο κολοσσός του animation κυκλοφόρησε σε live-action την Μικρή Γοργόνα, ενώ έντονες γίνονται και οι συζητήσεις για την live-action Βαϊάνα (πρ. τίτλος Moana), για τη μεταφορά της οποίας, ο Dwayne Johnson θα επιστρέψει στον ρόλο του Μάουι, όμως η Auliʻi Cravalho δεν θα επιστρέψει για τον ρόλο της Βαϊάνα.

Fans της Βαϊάνα χειροκροτούν την Auliʻi Cravalho για την απόφασή της να μην επιστρέψει στο remake