Η Emilia Clarke δεν συμφωνεί με όσους λένε ότι το green screen acting, δεν είναι acting

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Η Emilia Clarke δεν συμφωνεί με όσους λένε ότι το green screen acting, δεν είναι acting
Invision

Η Emilia Clarke υπερασπίζεται την πράσινη οθόνη και υποστηρίζει πως πρόκειται για "αληθινή" υποκριτική.

Η Emilia Clarke παίρνει θέση στην αντιπαράθεση και δεν υποστηρίζει πως το ότι όσοι "παίζουν" μπροστά σε green screen δεν "παίζουν πραγματικά".

Emilia Clarke: «Γιατί το κάνουν όλοι οι μεγάλοι ηθοποιοί τότε;»

Emilia Clarke μίλησε πρόσφατα ενάντια στην επικρατούσα αντίληψη ότι η υποκριτική μπροστά σε πράσινη οθόνη δεν θεωρείται "πραγματική" υποκριτική.

Με μια καριέρα που εκτείνεται σε μεγάλα franchises όπως το "Game of Thrones", το "Star Wars" και το "The Terminator", η Clarke έχει βρεθεί συχνά να παίζει μπροστά σε πράσινες οθόνες για να ζωντανέψει ρόλους. Το τελευταίο της εγχείρημα στη σειρά "Secret Invasion" του Disney+ στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel (MCU) την έφερε και πάλι στο προσκήνιο.

Εσύ πού βλέπεις τον εαυτό σου στα 80; Ο Tom Cruise πάντως θα συνεχίζει με τα Mission Impossible

Η απάντηση της Clarke ήρθε με αφορμή τον σκεπτικισμό που περιβάλλει το acting μπροστά σε green screens, απορρίπτοντας τη λανθασμένη αντίληψη ότι οι ηθοποιοί δεν επιδίδονται σε πραγματική υποκριτική όταν αλληλεπιδρούν με αυτή την τεχνολογία. Αμφισβήτησε την εγκυρότητα τέτοιων ισχυρισμών:

https://www.instagram.com/p/CthXAQ1pYjH/

"Το στίγμα είναι ότι οι άνθρωποι δεν υποδύονται καθόλου σε αυτά τα show. [Αλλά] τότε σκέφτεσαι: 'Καλά, τότε γιατί ζητούν από όλους αυτούς τους σπουδαίους ηθοποιούς να το κάνουν και γιατί λένε ναι;'".

Οι συμπρωταγωνιστές της Clarke στο "Secret Invasion" περιλαμβάνουν μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, όπως οι Samuel L. Jackson, Olivia Colman, Ben Mendelsohn, Don Cheadle και Kingsley Ben-Adir, ενισχύοντας περαιτέρω το επιχείρημά της.

Όταν η 36χρονη Βρετανίδα ηθοποιός μπήκε στο cast της σειράς, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της και δήλωσε πως αυτό το cast ήταν και αυτό που την τράβηξε σε αυτή τη σειρά: "Το καστ είναι γελοίο. Έλεγα "Πού υπογράφω;'"

Η συζήτηση αυτή ακολουθεί ένα προηγούμενο σχόλιο του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού Anthony Hopkins, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εμπειρία του στην πράσινη οθόνη, ενώ υποδυόταν τον Odin στις ταινίες "Thor".

Σε συνέντευξή του στο The New Yorker το 2021, ο Hopkins δήλωσε: "Στο 'Thor', έχεις τον Chris Hemsworth - που μοιάζει με τον Thor - και έναν σκηνοθέτη όπως ο Kenneth Branagh, ο οποίος είναι τόσο σίγουρος για το τι θέλει. Μου φόρεσαν πανοπλία, μου φόρεσαν μούσι. 'Κάθισε στο θρόνο- φώναξε λίγο'. Αν κάθεσαι μπροστά σε μια πράσινη οθόνη, δεν έχει νόημα να παίξεις.'"

Ωστόσο, η Angela Bassett, που είναι και αυτή μέρος του MCU, αμφισβήτησε την άποψη του Hopkins, τονίζοντας την έντονη αντίθεση μεταξύ των δικών της εμπειριών στα γυρίσματα των ταινιών "Black Panther" και "Black Panther": Wakanda Forever". Η Bassett υπογράμμισε τα περίτεχνα φυσικά σκηνικά που παρείχαν ένα πλούσιο και καθηλωτικό περιβάλλον για τους ηθοποιούς, σημειώνοντας την προσοχή στη λεπτομέρεια και την παρουσία απτών στοιχείων.

Η Angela Bassett θα πάρει τελικά Όσκαρ - Η Ακαδημία ανακοίνωσε τα τιμητικά της βραβεία

"Ίσως να μην βλέπεις τον κόσμο της Γουακάντα, αλλά εμείς το είχαμε αυτό. Όταν η Shuri και εγώ βγήκαμε στην άγρια φύση, είχαμε δέντρα και θάμνους και νερό για αυλές, και ο Namor βγήκε από το νερό και πέταξε προς το μέρος μας. Είχαμε ολόκληρο το πλοίο και η προσοχή στη λεπτομέρεια στο εσωτερικό του ήταν απλά υπέροχη. Οπότε για μένα ήταν πολύ καλύτερα από τον Anthony Hopkins. Στενοχωριέμαι γι' αυτό".

https://www.instagram.com/p/CtOg566sGGp/

Όσο για τη νέα σειρά του MCU των έξι επεισοδίων, "Secret Invasion", προβάλλεται αυτόν τον καιρό στο Disney+, με νέα επεισόδια να έρχονται κάθε εβδομάδα.