Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της πόλης.

Τυραννόσαυρος («Tyrannosaur»)
Ο Άγγλος σκηνοθέτης Paddy Considine γυρίζει μια ταινία βασισμένη σε δράμα του Ντοστογιέφσκι, γύρω από τη σχέση ενός οξύθυμου loser με μια θρήσκα παντρεμένη, η οποία θα τους αλλάξει τη ζωή. Πρωταγωνιστούν οι Peter Mullan, Olivia Colman και Eddie Marsan.

Tungsten
Ελληνική δραματική ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου, με τους Βαγγέλη Μουρίκη, Προμηθέα Αλειφερόπουλο, Όμηρο Πουλάκη, Τάσο Νούσια και Κόρα Καρβούνη. Καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που μπλέκονται μεταξύ τους, μέσα σε μια Αθήνα με διαρκείς διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Ξεναγός
Άλλη μια ελληνική ταινία για αυτή την εβδομάδα, σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Μαυροειδή. Ένας Θεσσαλονικιός ξεναγός αρχιτεκτόνων, επανεξετάζει την ζωή του και τις προσωπικές του σχέσεις μέσα από διαδρομές στην Αθήνα. Πρωταγωνιστούν οι Μιχάλης Οικονόμου, Κατερίνα Μαυρογεώργη και Κάθριν Σάκφιλντ.

Υπηρέτριες («The Help»)
Στον αμερικάνικο Νότο του 1963, μια νεαρή κοπέλα από καλή οικογένεια που θέλει να γίνει συγγραφέας, αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο που θα αφορά την ζωή των Αφροαμερικανών υπηρετριών και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν υπό τη δούλεψη των λευκών οικογενειών, αναστατώνοντας την συντηρητική κοινότητα της πόλης της. Η ταλαντούχα Emma Stone πρωταγωνιστεί στον ρόλο της Eugenia «Skeeter» Phelan και η εξαιρετική Viola Davis αναλαμβάνει τον ρόλο της μαύρης υπηρέτριας. Τις συνοδεύουν οι Octavia Spencer, Jessica Chastain και Bryce Dallas Howard.

Happy Feet 2
Το δεύτερο μέρος της επιτυχημένης ταινίες κινουμένων σχεδίων, μας γνωρίζει τον Έρικ, τον γιο του δεινού χορευτή Μαρμπλ, ο οποίος όμως δεν μπορεί να κουνήσει ρυθμικά τα πόδια του. Απογοητευμένος, αποφασίζει να το σκάσει με τους φίλους του, όταν κατά την πορεία της απόδρασής του γνωρίζει ένα πιγκουίνο που πετάει και του αλλάζει την ζωή. Την ίδια στιγμή, όμως, το λιώσιμο των πάγων εγκλωβίζει την κοινότητα των αυτοκρατορικών πιγκουίνων και η μοναδική ελπίδα σωτηρίας είναι η συλλογική προσπάθεια των πλασμάτων της Ανταρκτικής. Robin Williams, Sofia Vergara, Elijah Wood, Brad Pitt και Matt Damon είναι μόνο από τα λίγα μεγάλα αστέρια που δανείζουν τις φωνές τους στη ταινία.

Μια Επικίνδυνη Μέθοδος («A Dangerous Method»)
Από τις πλέον πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς και φαβορί για τα Όσκαρ. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία παρουσιάζει την σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στον Ελβετό ψυχαναλυτή Carl Jung, τον μεγάλο Sigmund Freud και την Sabina Spielrein, την σεξουαλικά καταπιεσμένη ασθενή που αναλαμβάνει να κουράρει ο πρώτος και τελικά ερωτεύεται. Το δυνατό cast, με τους Michael Fassbender, Viggo Mortensen και Keira Knightley στους αντίστοιχους ρόλους, σε συνδυασμό με την δυναμική σκηνοθεσία του David Cronenberg, υπόσχονται μια τουλάχιστον εντυπωσιακή ταινία.

Το σπίτι των Ονείρων («Dream House»)
Ο Γουίλ είναι ένας επίδοξος συγγραφέας που μετακομίζει μαζί με την οικογένειά του από τη Νέα Υόρκη, σε ένα καινούργιο σπίτι στο Κονέκτικατ. Στην αρχή όλα φαντάζουν ειδυλλιακά, σύντομα όμως αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα και ο Γουίλ μαθαίνει πως ο προηγούμενος ένοικος είχε δολοφονήσει σε αυτό το σπίτι την γυναίκα και τα παιδιά του. Πέρα από ένα αναπάντεχο twist στη μέση του σεναρίου, η υπόλοιπη ταινία είναι το ίδιο στόρι που έχουμε δει άπειρες φορές στη μεγάλη οθόνη. Το εντυπωσιακό cast όμως (Daniel Craig, Rachel Weisz και Naomi Watts) και ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Jim Sheridan, υπόσχονται αν μη τι άλλο ένα διασκεδαστικό δίωρο.

Σαπίλα, Ξεφτίλα και Τεκίλα
Ο πάντα ανατρεπτικός και αντισυμβατικός Νίκος Ζερβός, μοντάρει από αρχειακό υλικό ένα χρονικό της σύγχρονης, ανεξέλεγκτης ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας και σκηνοθετεί την παραλίγο νευρική κρίση του με τη βοήθεια των Γιάννη Μποσταντζόγλου, Ζωή Ζέρβα και Νίκη Κακογεωργίου.