Ο Γιώργος Θεοφάνους «Αντικριστά» με 4 ακόμη σπουδαίους συνθέτες στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Γιώργος Θεοφάνους «Αντικριστά» με 4 ακόμη σπουδαίους συνθέτες στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ

Η μουσική συνάντηση της χρονιάς, ανάμεσα στον Γιώργο Θεοφάνους, τον Γιώργο Κατσαρό, τον Θανάση Πολυκανδριώτη, τον Κώστα Χατζή και τον Στέφανο Κορκολή.  

Η dream team των Ελλήνων συνθετών στη μουσική σκηνή του ΠΑΛΛΑΣ, από την Κυριακή 12 Μαΐου. Και οι 5 ενώνουν διαφορετικές γενιές ανθρώπων που μεγάλωσαν με τα τραγούδια τους και τους οφείλουμε την εξέλιξη της ελληνικής μουσικής. Ο Γιώργος Θεοφάνους ως ο κύριος οικοδεσπότης, θα βρεθεί «Αντικριστά» μαζί με τον Γιώργο Κατσαρό, τον Θανάση Πολυκανδριώτη, τον Κώστα Χατζή και τον Στέφανο Κορκολή. Σε μουσικές συναντήσεις που θα αφήσουν εποχή.

Μία σπάνια στιγμή της ελληνικής μουσικής

Την Κυριακή 12 Μαΐου ο Γιώργος Θεοφάνους στην πρώτη μουσική συνάντηση του ΠΑΛΛΑΣ, θα συναντήσει τον μοναδικό συνθέτη, πιανίστα και ερμηνευτή, Στέφανο Κορκολή. Παρόλο που η γνωριμία και η αλληλοεκτίμηση μεταξύ των δύο συνθετών μετρά εδώ και 35 χρόνια, είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν στη σκηνή. Αντικριστά οι δύο δημιουργοί στο πιάνο τους, θα μας θυμίσουν όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους και θα ανοίξουν στην ουσία την αυλαία, αυτών των 7 μοναδικών μουσικών παραστάσεων, στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ.

image2.jpeg

Από το 1991 μετρά και η γνωριμία του Γιώργου Θεοφάνους με τον Κώστα Χατζή. Τότε είχε τη χαρά και την τιμή να είναι ενορχηστρωτής στα τραγούδια ενός δίσκου του. Στις 2 και 3 Ιουνίου θα βρεθούν και εκείνοι αντικριστά. Με τον Θεοφάνους στο πιάνο του και τον Χατζή με την κιθάρα του σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στον χρόνο.

kostasxatzis.jpeg

Το 1990 ξεκίνησε και η γνωριμία του Γιώργου Θεοφάνους με τον σπουδαίο συνθέτη Γιώργο Κατσαρό, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης. Ο πρώτος ως διαγωνιζόμενος και ο δεύτερος ως Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής. Ο νεαρός Θεοφάνους κερδίζει το βραβείο ενορχήστρωσης και την εκτίμηση του Γιώργου Κατσαρού. 34 χρόνια μετά την πρώτη τους γνωριμία, ο Γιώργος Θεοφάνους θα έχει την τιμή να βρεθεί μαζί του στη σκηνή. Πιάνο και σαξόφωνο μαζί, πλασιωμένοι από μια ορχήστρα καταξιωμένων μουσικών συναντιόνται και πάλι για να μας χαρίσουν δυο διαχρονικές μουσικές βραδιές στις 16 και 17 Ιουνίου.

katsaros.jpeg

Στις 30 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου, έχουμε δύο ακόμη σπουδαίες μουσικές βραδιές. Και αυτή τη φορά στη σκηνή θα ανέβει ο σπουδαίος Θανάσης Πολυκανδριώτης. Η πρώτη γνωριμία με τον Γιώργο Θεοφάνους έγινε το 1992 όταν ο 22χρονος τότε Γιώργος ανέλαβε ως υπεύθυνος ορχήστρας σε ένα πρόγραμμα γεμάτο μεγάλα ονόματα της εποχής: Αλέξια, Δάκης, Πωλίνα, Σοφία Αρβανίτη. Το λαϊκό πρόγραμμα έχει αναλάβει σε εκείνη τη σκηνή, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης. Ο οποίος και επηρέασε τον τότε νεαρό συνθέτη στα ακούσματά του και στη συνέχεια τη δημιουργία των πρώτων μεγάλων του επιτυχιών και στο λαΐκό τραγούδι. Το πιάνο αντικριστά στο μπουζούκι σε δύο βραδιές με μοναδικές μελωδίες και μία μεγάλη ορχήστρα να τους συνοδεύει.

polikandriotis.jpeg

Σε αυτό το μαγικό ταξίδι συνοδοιπόροι των μεγάλων συνθετών θα είναι οι: Άκης Δείξιμος, Όλγα Βενετσιάνου, Νίκος Παπουτσής, Σοφία Μανουσάκη, Προκόπης Πολίτη (Paco), Σοφία Παπουλάκου, Χριστίνα Ράλλη και Δανιέλλα που ξεχωρίζουν για τις σπουδαίες ερμηνείες τους.