Ποια είναι η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Μαρία Κουτσουρλή & γιατί όλοι δίνουν ραντεβού στο Caja de Músic;

Ποια είναι η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Μαρία Κουτσουρλή & γιατί όλοι δίνουν ραντεβού στο Caja de Músic;

Η ερμηνεύτρια με την αισθαντική φωνή μιλάει στο Queen.gr για βασικές πτυχές της ζωής της. «Απεχθάνομαι την αδικία. Φοβάμαι το σκοτάδι. Δεν συγχωρώ το ψέμα και την προδοσία».

Μετά το πρώτο της δισκογραφικό βήμα με το τραγούδι «Ανακωχή» σε στίχους και μουσική του Αίσωνα, η Μαρία Κουτσουρλή εμφανίζεται για δεύτερη φορά «Ζωντανά απ’ το Σαλόνι» στη νεοσύστατη μουσική σκηνή Caja de Música.

Αλήθεια, ποια είναι η ερμηνεύτρια με την αισθαντική φωνή που πρόκειται να μας απασχολήσει στο μέλλον;

Η Μαρία απεχθάνεται την αδικία, δεν συγχωρεί το ψέμα και την προδοσία. Μπορεί να τη δεις να αλλάζει συνέχεια γνώμη αλλά κάποια πράγματα θέλει να γίνονται αποκλειστικά και μόνο με τον τρόπο της. Είναι έντονη και παρορμητική και από εκείνες τις γυναίκες που λόγω του άγχους τους μπορεί να είναι «στην τσίτα». Η δεσποινίς Κουτσουρλή, μπορεί να μιλάει πολύ δυνατά αρκετές φορές αλλά της το συγχωρούν όλοι όταν την ακούνε να τραγουδάει. Η Μαρία πίνει τον καφέ της σκέτο και το αγαπημένο σημείο της πόλης είναι για εκείνη το Θησείο. Λέει ότι φοβάται το σκοτάδι αλλά από τη συνέντευξη που ακολουθεί μόνο φως προκύπτει.

unnamed.jpg

Δεσποινίς Κουτσουρλή, Μαρία, παρουσιάζετε ένα podcast και έχετε 1 λεπτό με το κοινό να συστηθείτε. Ποια είστε;

Θα έλεγα τα εξής: «Ονομάζομαι Μαρία Κουτσουρλή, είμαι τραγουδίστρια, αγαπώ τη φύση, τα ταξίδια, λατρεύω τις συναντήσεις και τις συζητήσεις με τους ανθρώπους. Ονειρεύομαι πολύ, ονειρεύομαι έναν καλύτερο κόσμο και πιστεύω πολύ σε αυτόν. Αγαπώ το τραγούδι γιατί καταφέρνει με έναν μαγικό τρόπο να συνδέει τους ανθρώπους βαθύτερα και ουσιαστικότερα».

Θεωρείτε τον εαυτό σας τυχερό;

Αν η τύχη θεωρείται ο «συντονισμός» με ανθρώπους και καταστάσεις, τότε θα πω πως είμαι πολύ ευγνώμων γιατί στο σήμερα έχω έλξει υπέροχους ανθρώπους και μουσικά και προσωπικά.

Αναρωτιέμαι τι σημαίνει για εσάς ανακωχή και πόσο δύσκολο είναι το project της κατάκτησής της.

Ανακωχή με όλα εκείνα τα κομμάτια μας που μάχονται μέσα μας και μας «κόβουν» κάποιες φορές τη φόρα. Δύσκολο, αλλά χρειάζεται.

Πιστεύετε πως η εποχή της τεχνολογίας και η σωστή χρήση της μπορεί να βοηθήσει ταλαντούχους ανθρώπους - σε αντίθεση με το παρελθόν που δεν υπήρχε η προσωπική προβολή και που όλα ήταν κλίκες, εκτός αν κάποιος ήταν πολύ τυχερός και πήγαινε μπροστά;

Η τεχνολογία μπορεί να μας ευνοήσει σε πολλά κομμάτια και να μας βλάψει σε άλλα τόσα. Χρειάζεται μέτρο και προγραμματισμό. Κάποιες φορές μου λείπει η απλότητα που είχαμε παλιά. Που βγαίναμε και γνωρίζαμε ανθρώπους, που συναντιόμασταν και «ρουφούσαμε» κάθε λεπτό. Με λυπεί πολύ που πολλές φορές βλέπω έξω παρέες να μη μιλάνε και να είναι όλοι βυθισμένοι σε ένα κινητό.

Ποιο είναι το πιο ισχυρό όπλο που έχετε στις μουσικές σας αποσκευές και που νιώθετε αυτοπεποίθηση με αυτό (εκτός από το ταλέντο σας);

Η αλήθεια μου. Προσπαθώ να την τιμώ και να την επικοινωνώ όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ποιος καλλιτέχνης σάς καθόρισε μουσικά και ποιες οι μουσικές προσλαμβάνουσές σας;

Δεν είναι ένας ο καλλιτέχνης που με καθόρισε. Είναι σίγουρα πολλοί και διαφορετικοί. Στο σπίτι ακούγαμε πολλή μουσική όλων των ειδών, ο πατέρας μου πάντως πάντα επέλεγε λαϊκά τραγούδια για μουσικό χαλί.

Τι χρώμα έχει η μουσική σας;

Το πράσινο της μέντας. Είναι το χρώμα που ηρεμεί το μέσα μου, όπως ακριβώς και η μουσική.

Τα τραγούδια της ενότητας «Ζωντανά απ’ το Σαλόνι», που αγαπήθηκαν από την παρουσίασή τους στο κανάλι σας στο YouTube, είναι ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα και δεν μπορώ να μη ρωτήσω τι περιελάμβανε η προσωπική σας διαδρομή μέχρι να συστηθούν στο κοινό.

Μόλις είχε κυκλοφορήσει η «Ανακωχή», το τραγούδι που μου έγραψε ο Αίσωνας, και αναζητούσα το επόμενο μουσικό βήμα. Αναζητούσα τον ήχο μου και σκέφτηκα πως μέσα από ένα τέτοιο προτζέκτ θα με γνωρίσω καλύτερα και θα μπορέσω να επικοινωνήσω, να συστηθώ και να συναντηθώ με τους ανθρώπους.

Τι είναι αυτό στο οποίο δεν κάνετε εκπτώσεις και δεν θα κάνετε ποτέ;

Η ποιότητα. Θέλω όλα όσα ετοιμάζουμε με την ομάδα μου να έχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα, να είναι προσεγμένα με αγάπη και μεράκι. Έχει συμβεί κάποιες φόρες υλικό έτοιμο να το μοιραστούμε και έχοντας δουλέψει ώρες γι’ αυτό, τελικά να μην ήταν αυτό που ονειρευόμουν κι έτσι προτίμησα να μείνει στο συρτάρι.

Τι θεωρείτε «φτηνό» στη μουσική;

Δεν θα χαρακτήριζα τίποτα φθηνό. Η μουσική είναι τέχνη, ένας τρόπος έκφρασης και ο καθένας μπορεί να εκφράζεται όπως αισθάνεται.

Πότε ήταν η στιγμή που φάγατε τη λεγόμενη «σφαλιάρα» στη ζωή σας και είδατε τα πράγματα εντελώς διαφορετικά;

Όταν χρειάστηκε να φύγω από μια επαγγελματική συνεργασία χρόνων. Ήταν «σφαλιάρα», μα μέρα με τη μέρα συνειδητοποιώ πως ήταν η σωστή απόφαση.

Στην εποχή της φτήνιας και της γρηγοράδας πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη ο κόσμος να στραφεί στην τέχνη και στην ποιοτική της μορφή δίχως φίλτρα και fast food σουξέ;

Για εμένα μπορεί να είναι επιτακτικό, πηγαία ανάγκη αν θέλετε, αλλά ο καθένας έχει τους δικούς του χρόνους. Πάντως ό,τι είναι αληθινό αργά ή γρήγορα θα έρθει και θα σε βρει.

Τι σας ενοχλεί περισσότερο στην εποχή μας; Εντός και εκτός μουσικής.

Η διαρκής σύγκριση, η υπερπληροφόρηση, η υπερπροβολή. Νιώθω πως έχει χαθεί η απλότητα, το μέτρο και η συνειδητότητα.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που βγήκατε από την comfort zone σας;

Κάθε μέρα το παθαίνω – αλλά σιγά σιγά το διαχειρίζομαι.

Ποιο λάθΩς στη ζωή σας γράφετε συνειδητά με ωμέγα;

Κάθε λάθος μου είναι κι ένα μάθημα, άρα δώρο, γι’ αυτό έχω συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι θα κάνω και θα ξανακάνω λάθΩς!

Σε ποιο τραγούδι επιστρέφετε όταν όλα πάνε λάθΩς;

Στο «Πόσο σ’ αγαπώ πουλάκι του δρόμου» του Μάνου Λοΐζου. Όπως το σφράγισε με την ερμηνεία της η Χαρούλα.

Στα χρόνια της social-ερας μπορεί να υπάρξει πραγματικός έρωτας;

Εννοείται, ο έρωτας μπορεί να προκύψει από παντού.

Τι σημαίνει ομορφιά στην εποχή της υπερβολής;

Μπορεί κι η ομορφιά να εμπεριέχει υπερβολή – πάντως αυτή θα σώσει τον κόσμο!

Πείτε μου τέσσερις λέξεις που σας έρχονται τώρα στο μυαλό.

Χριστούγεννα, δώρα, χαρά, αγωνία.

Αν πίνατε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, ποιο μυστικό σας θα μου αποκαλύπτατε;

Λατρεύω να βλέπω βιντεάκια DYI!

Ποια είναι τα επόμενα βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα σχέδιά σας;

Νέα δισκογραφική δουλειά, συνεργασίες και πολλά live!

Tην Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου ξαναβγαίνετε απ’ το σαλόνι και ανεβαίνετε για δεύτερη φορά στη σκηνή του Caja de Música. Τι ξεχάσατε να επικοινωνήσετε στο πρώτο ραντεβού (αν ξεχάσατε) και που αυτή τη φορά θα το κάνετε οπωσδήποτε; Ποια τα συναισθήματά σας για το δεύτερο ραντεβού με το κοινό;

Έχω τεράστια ανυπομονησία για την Πέμπτη, να τραγουδήσουμε ξανά και να μοιραστούμε πάλι. Το σαλόνι μας θα είναι σε χριστουγεννιάτικο μουντ, φωτισμένο, στολισμένο, έτοιμο να σας υποδεχτεί όλους στην πιο ζεστή και γιορτινή εκδοχή του. Ανυπομονώ να τραγουδήσουμε όλοι μαζί στο σαλόνι μου. Σας περιμένω την Πέμπτη να φτιάξουμε μια βραδιά ονειρική.

Δεσποινίς Κουτσουρλή, στείλτε ένα μήνυμα στις γυναίκες.

Πίστεψε σε σένα, μην αφήσεις κανέναν να σου κόψει τα φτερά και πέτα όσο πιο ψηλά μπορείς.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΛΗ LIVE

«Ζωντανά απ’ το σαλόνι» Νο2

Caja de Música

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.30

Mετά την πρώτη επιτυχημένη ζωντανή της εμφάνιση, η Μαρία Κουτσουρλή, η νέα και ταλαντούχα ερμηνεύτρια με τη βαθιά αισθαντική φωνή και το έμφυτο ταμπεραμέντο, έρχεται την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου για δεύτερη φορά στη νεοσύστατη μουσική σκηνή Caja de Música με ένα συναρπαστικό ζωντανό πρόγραμμα.

Έχοντας στις αποσκευές της την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, το τραγούδι «Ανακωχή» σε στίχους και μουσική του Αίσωνα, και παρέα με εξαίρετους μουσικούς, η Μαρία Κουτσουρλή θα παρουσιάσει και πάλι τα τραγούδια της ενότητας «Ζωντανά απ’ το Σαλόνι», που αγαπήθηκαν από την παρουσίασή τους στο κανάλι της στο YouTube, αλλά και αγαπημένα κομμάτια των 90s και 00s, διασκευασμένα με φρέσκο και ατμοσφαιρικό ήχο από τον συνεργάτη της, ενορχηστρωτή και κιθαρίστα Δημήτρη Σιάμπο.

Το 2021, μια χρονιά που όλοι ζήσαμε τον εγκλεισμό, η Μαρία χρωμάτισε τις μέρες μας γεμίζοντάς τες μελωδίες και εικόνες μιας μουσικής σκηνής όπως την ονειρευόμασταν μέσα απ’ το σαλόνι του σπιτιού της. Έτσι προέκυψε η ενότητα «Ζωντανά απ’ το Σαλόνι», καθώς συνέχισε να επενδύει με τη δική της ιδιαίτερη ερμηνεία τραγούδια που αγαπάμε, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο της στο ψηφιακό περιβάλλον, που για μεγάλο διάστημα μας ένωσε όλες και όλους.

Tην Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου λοιπόν η Μαρία Κουτσουρλή ξαναβγαίνει απ’ το σαλόνι και ανεβαίνει στη σκηνή του Caja de Música, για να γίνουμε μια παρέα και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί κομμάτια σπουδαίων ερμηνευτών και δημιουργών (Αλεξίου, Μικρούτσικος, Κραουνάκης, Ιωαννίδης, Παυλίδης, Πορτοκάλογλου, Αρλέτα, Χατζηγιάννης και όχι μόνο) και να φωτίσουμε τη βραδιά με τα φώτα της ψυχής μας.