Christmas ατζέντα! Πού να πας και τι να δεις για να μπεις σε γιορτινό mood λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Τζένη Ντεμιράι
Christmas ατζέντα! Πού να πας και τι να δεις για να μπεις σε γιορτινό mood λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Αν αναρωτιέσαι «Πού να βγω και τι να δω τις ημέρες των γιορτών», αυτοί είναι οι τρόποι για να βρεθείς σε έναν παραμυθένιο προορισμό τα Χριστούγεννα!

Santa Claus is coming to town! Κι αυτό δεν είναι απλώς ένα τραγούδι που μας φτιάχνει τη διάθεση λίγο πριν την εκπνοή του Δεκεμβρίου, αλλά μία πραγματικότητα που παίρνει σάρκα και οστά σε διάφορα hot spots της πόλης που φέρνουν τον Άγιο Βασίλη, τα ξωτικά, τα δώρα και το εργοστάσιό του -σχεδόν- έξω από την πόρτα μας!

Κι αν όχι εκεί, σίγουρα η γιορτινή αύρα κάνει την εμφάνισή της σε διάφορους προορισμούς της πόλης, τους οποίους επιβάλλεται να επισκεφτούμε, αν θέλουμε να παραμείνουμε σε Christmas mood! Άλλωστε, οι παραμυθένιοι προορισμοί, οι οποίοι μας φέρνουν λίγο πιο κοντά στη γιορτινή διάθεση που αναζητάμε, τόσο οι ίδιες όσο και τα μικρά «ζιζάνια» που έχουμε στις ζωές μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μαγείας των Χριστουγέννων.

Θέλοντας να σε βοηθήσουμε να αποφύγεις τις άστοχες going out αποφάσεις των ημερών, συγκεντρώσαμε μία λίστα με όλα τα μέρη που μπορείς να πας και τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να διασκεδάσεις την περίοδο των εορτών!

Διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους

Christmas Castle Fun Park

Ο πιο υπέροχος τρόπος να διασκεδάσεις τις ημέρες των γιορτών είναι να βρεθείς σε έναν παραμυθένιο προορισμό που σου θυμίζει την ατμόσφαιρα που έχουν οι αγαπημένες σου χριστουγεννιάτικες ταινίες.

Αν είσαι από τις τυχερές, έχεις ήδη ετοιμάσει ένα ταξίδι σε ορεινούς ελληνικούς προορισμούς. Αν πάλι δεν προβλέπεται να φύγεις εκτός Αθηνών, φέτος το Christmas Castle Fun Park είναι ο ιδανικός προορισμός για αυτή την περίοδο που αναζητάς να μπεις σε χριστουγεννιάτικο mood ή να απασχολήσεις με ευχάριστο τρόπο τα παιδιά σου!

Στο Christmas Castle θα έχεις την ευκαιρία να επισκεφτείς τα εργαστήρια και τα δωμάτια μυστηρίου, extreme παιχνίδια όπως Top Spin, Boogie Woogie, τραμπολίνο, bungee jumping, το τρένο του Βόρειου Πόλου, το μοναδικό Χριστουγεννιάτικο Σπίτι του Τρόμου, roller coaster, συγκρουόμενα, πανοραμική ρόδα, carousel, αλλά και ένα μεγάλο παγοδρόμιο πάνω από 400 τ.μ.!

Όλα όσα χρειάζεσαι, δηλαδή, για τις γιορτινές μέρες που η λάμψη, τα χρώματα και η ανεβασμένη διάθεση κυριαρχούν!

Πού; Στο P5 του ΟΑΚΑ μπροστά από το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ

Πότε; Από τις 07/12 έως και τις 07/01

Christmas-Castle-1080X1080-(003).png

The Ellinikon Experience Park

Αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη αυτές τις μέρες είναι να βρεθούμε σε ένα μέρος με γιορτινή ατμόσφαιρα, να περπατήσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να φάμε, να ψωνίσουμε και να φωτογραφηθούμε, αποτυπώνοντας τις τελευταίες αναμνήσεις του 2023.

Το «The Ellinikon Experience Park» έχει φροντίσει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες που θα σε παρασύρουν σε χριστουγεννιάτικη διάθεση, πριν καν το καταλάβεις.

Ένας υπέροχος στολισμός, ένα carousel βγαλμένο από παραμύθι, διασκεδαστικές μουσικοκινητικές και θεατρικές δραστηριότητες για τα παιδιά είναι τα βασικά στοιχεία μίας μικρής βόλτας στο πάρκο!

Πού; The Ellinikon Experience Park

Πότε; 1 Δεκεμβρίου 2023 έως 7 Ιανουαρίου 2024

The Christmas Factory

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο χρονών είναι ο Άγιος Βασίλης; Το «The Christmas Factory» γιορτάζει φέτος τα γενέθλιά του και καλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν μέσα από ένα παιχνίδι με γρίφους την ηλικία του Άγιου Βασίλη. Κάπως συναρπαστικό; Ακόμα κι αν δεν είσαι παιδί;

Πού; Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πότε; Από 25 Νοεμβρίου 2023 έως 6 Ιανουαρίου 2024

The-Christmas-Factory.webp

Christmas Time… στο Kidom!

Ο Αι Βασίλης και η Αγιο-Βασιλίτσα θα βρίσκονται στο Kidom του Allou! Fun Park και θα περιμένουν ευχές και φωτογραφίες! Αν έχεις παιδί ή ανιψάκι είναι ένας όμορφος τρόπος να ανακαλύψεις τι δώρο θέλει για τα Χριστούγεννα αλλά και να διασκεδάσετε παρέα.

Τα παιδιά μπορούν να γράψουν γράμμα στον Αι Βασίλη, να το ρίξουν στο κόκκινο γραμματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ με σκοπό να λάβουν απάντηση! Την παραμυθένια ατμόσφαιρα συμπληρώνουν τα ξωτικά, τα οποία, μάλιστα, ζωγραφίζουν και τα πρόσωπα των επισκεπτών.

Ξυλοπόδαροι, καλικάντζαροι, μεγάλες σαπουνόφουσκες και υπέροχη μουσική συμπληρώνουν μία μαγευτική ατμόσφαιρα!

Πού; Kidom του Allou! Fun Park

Πότε; Από 26 Δεκεμβρίου 2023 έως 1 Ιανουαρίου 2024

Aidonakia Dragon Land

Κι αν το Kidom σου φαίνεται πολύ κλασσική επιλογή και θες να εντιπωσιάσεις με έναν ανατρεπτικό τρόπο το/τα παιδί/α σου τότε μάλλον η έκθεση δράκων στα Αηδονάκια στο Μαρούσι είναι η ιδανική επιλογή!

Μπορεί η παρουσία του Άγιου Βασίλη να μην είναι τόσο αισθητή σε αυτή την περίπτωση, αλλά η παρουσία της παραμυθένιας ατμόσφαιρας παραμένει, με δράκους, ταξίδια και πτήσεις σε VR cinema!

Πού; Διονύσου 155, Μαρούσι

Πότε; Από 22 Δεκεμβρίου 2023 έως 21 Ιανουαρίου 2024

Πολιτιστική ατζέντα Δεκεμβρίου: Μιούζικαλ, μπαλέτο & όλα όσα κάνουν τη διαφορά αυτόν τον μήνα

Τι να δεις για να μπεις για τα καλά σε γιορτινό mood!

Παραστάσεις: Μιούζικαλ ή Μπαλέτο;

Scrooge & Ghosts & Rock 'n' Roll

Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σου έχεις δει ή διαβάσει την ιστορία του Scrooge, που μισεί τα Χριστούγεννα και αλλάζει γνώμη μετά την επίσκεψη τριών πνευμάτων από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Για δεύτερη χρονιά φέτος, ο Χρήστος Σουγάρης δίνει μία διαφορετική διάσταση στο έργο, προσθέτοντας ροκ μουσική και καλλιτεχνική φλέβα στον πρωταγωνιστή.

Και κάπως έτσι, έχεις την ευκαιρία να δεις τον Πάνο Μουζουράκη να γίνεται ένας δύστροπος μουσικός αστέρας, που την παραμονή των Χριστουγέννων δέχεται την επίσκεψη νεκρών σημαντικών προσώπων της μουσικής σκηνής, με τη μορφή φαντασμάτων, τα οποία επιδιώκουν να του δείξουν ότι για να μη καταλήξει ένας αδικοχαμένος σταρ, πρέπει να αλλάξει στάση απέναντι στους ανθρώπους.

Πού; Christmas Theatre

Πότε; 21,22,23,25,26,29,30 Δεκεμβρίου 2023 και 1,5,6,7 Ιανουαρίου 2024

«Ζιζέλ» Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού

Κι αν το μιούζικαλ δε σε συγκινεί ιδιαίτερα και προτιμάς να ζήσεις την εμπειρία ενός μπαλέτου την περίοδο των γιορτών, τότε η ιδανική επιλογή είναι η «Ζιζέλ» της Εθνικής Όπερας της Οδησσού.

Η «Ζιζέλ» γράφτηκε τον 19ο αιώνα και αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα έργα όλων των εποχών, το οποίο, μάλιστα, συγκαταλέγεται στα λίγα ρομαντικά μπαλέτα που έχουν επιβιώσει έως και σήμερα.

Βασικό θέμα της ιστορίας είναι η αγάπη και ο «αιώνιος έρωτας». Πρωταγωνίστρια είναι η Ζιζέλ, η οποία χάνει τα λογικά της όταν ανακαλύπτει ότι ο αγαπημένος της έχει αρραβωνιαστεί κάποια άλλη. Έχοντας πληγωθεί, αυτοκτονεί και επιστρέφει ως ξωτικό πνεύμα, τις νύχτες. Ενώνεται με άλλες πληγωμένες κοπέλες που επιδιώκουν να πάρουν εκδίκηση από τους συζύγους τους, κάνοντάς τους να χορεύουν μέχρι τελικής πτώσεως. Η ίδια, όμως, δε θέλει να κάνει κακό στον έρωτά της, με αποτέλεσμα να το προστατεύει όλη νύχτα από άλλα ξωτικά.

Πού; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πότε; Κάθε μέρα έως τις 28 Δεκεμβρίου

DISNEY 100: the concert!

Η Disney γιορτάζει τα 100 της χρόνια με ένα μεγάλο μουσικό πάρτι που ταξιδέυει σε ολόκληρο τον κόσμο και φτάνει στην Αθήνα παραμονή των Χριστουγέννων.

Στην μουσική παράσταση πρωταγωνιστούν τα μεγαλύτερα αστέρια του West End: Ben Forster (The Phantom of the Opera), Rachel John (Hamilton), Lauren Samuels (Cinderella), Adrian Hansel (Guys and Dolls), Rob Houchen (Les Miserables) αλλά και η Νάντια Μπουλέ σε διπλό ρόλο, παρουσιάστριας και τραγουδίστριας.

Για τη συνεργασία στο DISNEY 100: the concert! η Νάντια Μπουλέ είπε μιλώντας στο queen.gr και την Κατερίνα Πατούλια: «το να βρίσκεσαι στη σκηνή με απίστευτους τραγουδιστές, όπως αυτοί που συνεργαζόμαστε στο Disney 100, σε κάνει καλύτερη τραγουδίστρια κι εσένα. Όλοι τους κάνουν παραστάσεις στο West End και είναι απίθανοι»!

Πού; Christmas Theatre

Πότε; 24 Δεκεμβρίου

Λίγη μουσική ακόμα;

360° Christmas Pop-Up Bar στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γίνεται μία πολύ καλή επιλογή διασκέδασης και την περίοδο των γιορτών, αφού έχει φροντίσει από τις 23 Δεκεμβρίου να βάλει λάμψη, χρώμα και μουσική στη Βεράντα του Φάρου, με ένα εντυπωσιακό pop-up bar!

Αγαπημένοι DJs και μουσικοί παραγωγοί στα decks, και μια μεγάλη λίστα κοκτέιλ συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό.

23/12: Giganta

24/12: Super Mario

25/12: General Sticks

26/12: Fotini Galani

27/12: Mister Kentro

28/12: Junior SP.

29/12: D’Arcy Foxx

30/12: Maria Pappa

01/01: Panos Dimitropoulos (The Steams)

02/01: Dimitris Lilis

03/01: DJ Snatch

04/01:Terra Exotica & Γιώργος Αργιτάκης

05/01: Miss Trouli

06/01: Alexandra Pitsouni

Μουσική και happenings στο κέντρο της Αθήνας!

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Καρυοθραύστης και ένα αστείο ξωτικό με την Τάνια Τρύπη και τον Μέμο Μπεγνή; Θα βρίσκονται όλοι μαζί τις γιορτές κάτω από το φωτεινό αίθριο στη στοά Σπυρομήλιου!

Σε απόλυτα εορταστική ατμόσφαιρα, η Τάνια Τρύπη, ο Μέμος Μπεγνής αλλά και οι Αντώνης Λουδάρος, Άρτεμις Ματαφιά, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Γιάννης Καρώνης θα ερμηνεύσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, όσο ο Άγιος Βασίλης θα περιφέρεται ανάμεσα στους επισκέπτες.

Πού; City Link

Πότε; Έως 31 Δεκεμβρίου

Κινηματογράφος

«Κουραμπιέδες από χιόνι»

Η πρώτη ελληνική οικογενειάκη χριστουγεννιάτικη ταινία είναι γεγονός και έχει την υπογραφή του Γιάννη Τσιμιτσέλη, ο οποίος αναλαμβάνει για πρώτη φορά τον ρόλο σκηνοθέτη και δημιουργεί μία ζεστή ατμόσφαιρα γεμάτη τρυφερά συναισθήματα, μπόλικους κουραμπιέδες και αρκετό (τεχνητό, όπως μας ενημέρωσε πρόσφατα) χιόνι!

Η ταινία με τον τίτλο «Κουραμπιέδες από χιόνι» φέρνει στο προσκήνιο ένα μικρό ορεινό χωριό της Ελλάδας και τον κύριο Παναγιώτη, ο οποίος αναγκάζεται να κρύψει ένα κορίτσι με το όνομα Φανή και μπλέκει σε ένα ατελείωτο κυνηγητό. Ο Παναγιώτης μαζί με τα εγγόνια του και έναν φίλο τους βιώνουν μία περιπέτεια στην προσπάθεια τους να μην φανερωθεί το μυστικό της παρουσίας της Φανής. Τα εμπόδιά τους είναι άπειρα κι αφού περάσουν από χίλιες δυο ανατροπές και δοκιμασίες, μέχρι η αλήθεια να λάμψει και να υποστούν τις συνέπειες.

Πηγή κεντρικής εικόνας: Pexels