Το «Ripley» δεν απογοήτευσε τους κριτικούς & είναι η σειρά που αξίζει να δεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Τζένη Ντεμιράι
Το «Ripley» δεν απογοήτευσε τους κριτικούς & είναι η σειρά που αξίζει να δεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Ο τηλεοπτικός κριτικός της Daily Mail, Christopher Stephens, σχολίασε την ταινία γράφοντας «Αυτό δεν είναι απλώς τηλεόραση, είναι ένας φόρος τιμής σε μεγάλους σκηνοθέτες της δεκαετίας του 1940».

Στις 4 Απριλίου κυκλοφόρησε το «Ripley», η σειρά που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Patricia Highsmith και αποτελεί μία από τις αφίξεις που περιμέναμε να δούμε εντός του μήνα στο Netflix.

Το «Ripley» αποτελείται από οχτώ επεισόδια διάρκειας από 44 λεπτά έως και μία ώρα και 16 λεπτά. Είναι ασπρόμαυρη και μας μεταφέρει στη δεκαετία του 1960 στη Νέα Υόρκη. Η υπόθεση ακολουθεί τον Tom Ripley, έναν πανούργο απατεώνα, ο οποίος προσλαμβάνεται από έναν εύπορο άνδρα για να ταξιδέψει στην Ιταλία και να πείσει τον γιο του, Dickie Greenleaf, να γυρίσει στον τόπο του.

Το «Back to Black» & άλλες 5 ταινίες και σειρές που θα δούμε τον Απρίλιο στο σπίτι και το σινεμά

Πώς οι κριτικοί διεθνών μέσων σχολιάζουν τη σειρά «Ripley»

Ο τηλεοπτικός κριτικός της Daily Mail, Christopher Stephens, σχολίασε την ταινία γράφοντας «Αυτό δεν είναι απλώς τηλεόραση, είναι ένας φόρος τιμής σε μεγάλους σκηνοθέτες της δεκαετίας του 1940, όπως ο Carol Reed ή ο Alfred Hitchcock».

Η Lucy Mangan από το «The Guardian», από την πλευρά της, έδειξε να είναι εντυπωσιασμένη από τη σειρά, επισημαίνοντας στην κριτική της μεταξύ άλλων ότι «Ο Tom του Scott είναι όλα και τίποτα, και μαγευτικός με κάθε τρόπο. (…) Υπάρχει μαγεία σε αυτή τη δουλειά».

Ο Adam White, βέβαια, από το «The Independent» έχει αντίθετη άποψη, θεωρώντας την ταινία κατώτερη των προσδοκιών του. Ο συντάκτης επιμένει ότι ο Scott, ο οποίος υποδύεται τον Tom Ripley, «αισθάνεται τελείως λάθος για όλο αυτό» και «συγκρίνεται με έναν κακό της EastEnders, μοιάζοντας περισσότερο με χαμένο αδελφό του Mitchell παρά με παρείσακτο της υψηλής κοινωνίας».

ripley

Είναι βαρύς ο ρόλος του Tom Ripley, λέει ο Andrew Scott

Ο Andrew Scott, από την πλευρά του, αποκάλεσε τον ρόλο του Tom Ripley «βαρύ», λέγοντας στο Vanity Fair ότι το βρήκε «ψυχικά και σωματικά πολύ δύσκολο. Αυτή είναι η αλήθεια».

«Αισθάνομαι ότι απαιτείται να αγαπάς και να υποστηρίζεις τους χαρακτήρες σου και η δουλειά σου είναι να ρωτάς "Γιατί; Τι είναι αυτό;". Δεν παίζεις με τις απόψεις, τις προηγούμενες στάσεις που μπορεί να έχουν οι άνθρωποι για τον Tom Ripley.

Πρέπει να τις πετάξεις όλες αυτές, να προσπαθήσεις να μην τις ακούσεις και να πεις: "Εντάξει, λοιπόν, πρέπει να έχω το θάρρος να δημιουργήσω τη δική μας εκδοχή και τη δική μου κατανόηση του χαρακτήρα», ανέφερε ο πρωταγωνιστής της σειράς.

Το «The Bear» & άλλες top σειρές που επιστρέφουν το 2024 αλλά δεν έχουν ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας