Το «Back to Black» & άλλες 5 ταινίες και σειρές που θα δούμε τον Απρίλιο στο σπίτι και το σινεμά

Τζένη Ντεμιράι
Το «Back to Black» & άλλες 5 ταινίες και σειρές που θα δούμε τον Απρίλιο στο σπίτι και το σινεμά

H «Υπόθεση Ασούντα» και το «Back to Black» είναι σίγουρα ανάμεσα στις σειρές και ταινίες που αξίζει να δεις αυτόν τον Απρίλιο. 

Μπορεί ο καιρός να ανοίγει και η διάθεσή μας να μας οδηγεί σε όλο και περισσότερες εξόδους, ωστόσο, το ενδιαφέρον για μία πραγματικά καλή ταινία ή σειρά δε σβήνει ποτέ.

Έτσι, παρά το φορτωμένο πρόγραμμα και την επιθυμία μας να απολαύσουμε τον ήλιο με φίλους και καφέ, τον Απρίλιο θα συνεχίζουμε να αναζητάμε ένα ακόμα σημάδι της έβδομης τέχνης, για να προβληματιστούμε και να ξανασκεφτούμε ζητήματα που αφορούν τη ζωή, τον κόσμο και τον έρωτα, είτε μέσα στο σπίτι είναι σε κάποια κινηματογραφική αίθουσα, λίγο πριν ανοίξουν τα θερινά σινεμά τον Μάιο.

Το «The Bear» & άλλες top σειρές που επιστρέφουν το 2024 αλλά δεν έχουν ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας

Υπόθεση Ασούντα (The Asunta Case)

Η σειρά με τίτλο «Υπόθεση Ασούντα» διηγείται την ιστορία της 12χρονης Asunta Basterra που δολοφονήθηκε το 2013 από τους θετούς γονείς της. Η ιστορία, που θεωρείται μία από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις στην Ισπανία, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και επικεντρώνεται στη δίκη που ακολούθησε μετά τη δολοφονία του κοριτσιού αλλά και όλα όσα έγιναν πριν χάσει τη ζωή της.

H Asunta περιγράφεται ένα χαρισματικό παιδί που γεννήθηκε στην Κίνα το 2000 και υιοθετήθηκε σε ηλικία εννέα μηνών από ένα εύπορο ζευγάρι Ισπανών, το οποίο αποκαλύφθηκε ότι τη νάρκωνε περιοδικά επί τρεις μήνες και τελικά την έπνιξε.

Η μίνι σειρά κυκλοφορεί στο Netflix στις 26 Απριλίου.

Ripley

Το «Ripley» είναι μία σειρά ψυχολογικού θρίλερ, την οποία θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε από τις 4 Απριλίου. Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Patricia Highsmith, η σειρά ακολουθεί τον Tom Ripley, έναν πανούργο απατεώνα, ο οποίος δραστηριοποιείται τη δεκαετία του ’60 στη Νέα Υόρκη. Όλα ξεκινούν όταν προσλαμβάνεται από έναν εύπορο άνδρα για να ταξιδέψει στην Ιταλία και να πείσει τον γιο του, Dickie Greenleaf, να γυρίσει στον τόπο του.

Από τις 4 Απριλίου στο Netflix

Το μενού (The Menu)

Το «Μενού» είναι ένα θρίλερ που καταφέρνει να συνδυάζει την αγωνία με την υψηλή κουζίνα, με επίκεντρο ένα φημισμένο εστιατόριο.

Βασικοί ήρωες της ταινίας είναι ένα ζευγάρι, το οποίο ενσαρκώνουν η Anya Taylor-Joy και ο Nicolas Hoult. Οι δυο τους ταξιδεύουν σε ένα απομακρυσμένο νησί με σκοπό να επιστεφτούν ένα φημισμένο εστιατόριο. Πώς μία βραδιά σε ένα εστιατόριο μπορεί να γίνει μία αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία αλλά και μία ενδιαφέρουσα κινηματογραφική πλοκή; Το «The Menu» έχει την απάντηση.

Από τις 26 Απριλίου στο Disney+

Το λαβράκι της δεκαετίας (Scoop)

Βασισμένο σε δημοσιευμένες μαρτυρίες, το «Λαβράκι της Δεκαετίας» διηγείται πως οι δημοσιογράφοι του Newsnight εξασφάλισαν την περίφημη συνέντευξη του πρίγκιπα Andrew.

Σκηνοθετημένη από τον βραβευμένο με Emmy και Bafta, Philip Martin (The Crown), η ταινία «Scoop» φέρνει στο επίκεντρο τον τρόπο με τον οποίο η γυναίκα που εργάστηκε ακούραστα για να φέρει στο φως της δημοσιότητας μία από τις σημαντικότερες ιστορίες της Βρετανίας.

Σε εκείνη την συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsnight του BBC και τη δημοσιογράφο Emily Maitlis, ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ μίλησε για τη σχέση του με τον καταδικασμένο παιδόφιλο και κατηγορούμενο για σωματεμπορία Jeffrey Edward Epstein αλλά και για τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει εναντίον του η Virginia Giuffre.

Από τις 5 Απριλίου στο Netflix

Η Jennifer Lopez «είναι μία άλλη» στο teaser της ταινίας «Atlas» και το κοινό την έχει ήδη λατρέψει

Και λίγο σινεμά μακριά από τον καναπέ μας!

Εκτός από τις πλατφόρμες, όμως, λόγω άνοιξης η όρεξη για μία βόλτα μέχρι τον κινηματογράφο αυξάνεται για κάθε σινεφίλ που σέβεται τον εαυτό του.

Έναν μόλις μήνα πριν την πρώτη μας επίσκεψη στα θερινά σινεμά της πόλης, έχουμε ήδη προγραμματίσει να δούμε την ταινία «Back to Black» η οποία κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους την Πέμπτη 11 Απριλίου.

Back to Black

Το «Back to Black» θέτει στο επίκεντρο την πορεία της Amy Winehouse (Marisa Abela) στον χώρο της μουσικής. «Δεν γράφω μουσική για να γίνω διάσημη, γράφω μουσική επειδή δεν ξέρω τι άλλο να κάνω», ακούγεται να λέει η Marisa Abela, κατά τη διάρκεια του trailer, δείχνοντάς μας με αυτόν τον τρόπο ότι το κέντρο της προσοχής στην ταινία θα είναι η πορεία της Amy Winehouse στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και ο τραγικός της θάνατος το 2011.

Εκτός αυτού, την βόλτα σου στον κινηματογράφο αξίζει να την κάνεις και λίγο αργότερα μέσα στον μήνα, όταν κυκλοφορήσει η ταινία με τίτλο «Εμφύλιος Πόλεμος». Σε αυτή την ιστορία, μία φωτορεπόρτερ και μία μικρή ομάδα δημοσιογράφων ακολουθούν μία γεμάτη αδρεναλίνη διαδρομή στην κατακερματισμένη Αμερική. Η ιστορία τοποθετείται χρονικά σε ένα απροσδιόριστο κοντινό μέλλον και μία Αμερική που ισορροπεί στο χείλος του γκρεμού.