Ο Will Smith είναι «βαθύτατα μετανιωμένος» για το χαστούκι στα Όσκαρ και ζητά συγγνώμη από τον Rock

Ο Will Smith είναι «βαθύτατα μετανιωμένος» για το χαστούκι στα Όσκαρ και ζητά συγγνώμη από τον Rock

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια του Chris, συγκεκριμένα τον Tony Rock (είναι ο μικρότερος αδερφός του Chris). Είχαμε μια υπέροχη σχέση. Ο Tony Rock ήταν ο άνθρωπός μου. Αυτό είναι μάλλον ανεπανόρθωτο».

Ποιος θα ξεχάσει το χαστούκι που έδωσε ο Will Smith στον Chris Rock στην τελευταία απονομή των Όσκαρ; Ένας θεσμός που είχε κατά τα άλλα χάσει μεγάλο μέρος από την αίγλη του (και την τηλεθέασή του), κατάφερε να γίνει ξανά trending.

Όλα αυτά χάρη στην – oh so toxic masculinity- κίνηση του Αμερικανού ηθοποιού στην σκηνή, τη βραδιά της απονομής.

«Η συγγνώμη είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο» σκέφτηκε πιθανότατα ο Will Smith όμως, προσαρμόζοντας στα μέτρα του το γνωστό απόφθεγμα. Τώρα λοιπόν, τόσους μήνες μετά, αποφάσισε να εκφράσει τη μετάνοιά του. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, θα πουν κάποιοι. Τι νόημα έχει τώρα, θα σκεφτούν μερικοί άλλοι.

Όπως και να έχει τα δεδομένα δεν αλλάζουν, με τον ηθοποιό να δηλώνει τελικά «βαθύτατα μετανιωμένος» και να παραδέχεται ότι αν και προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, εκείνος αρνήθηκε.

Όλα αυτά μέσω ενός βίντεο που ανέβασε στο YouTube προκειμένου να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα των θαυμαστών του (αλλά και των haters). Το βίντεο έχει τίτλο «It's been a minute...», αλλά μάλλον η αίσθηση του χρόνου είναι υποκειμενική.

«Είμαι βαθύτατα μετανιωμένος», τόνισε ο Smith και συμπλήρωσε: «Είμαι άνθρωπος και έκανα ένα λάθος. Προσπάθησα να τον προσεγγίσω, αλλά το μήνυμα που έλαβα ήταν πως δεν ήταν έτοιμος να μιλήσει. Chris, σου ζητώ συγγνώμη! Η συμπεριφορά μου ήταν απαράδεκτη. Είμαι εδώ όποτε νιώσεις έτοιμος να μιλήσουμε».

Ο πρωταγωνιστής του King Richard συνέχισε απολογούμενος και στη μητέρα του Rock:

«Είδα μια συνέντευξη που έδωσε η μητέρα του. Αυτό ήταν ένα από τα πράγματα εκείνη τη στιγμή που δεν το κατάλαβα, δεν το σκεφτόμουν, το ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν εκείνη τη στιγμή. Θέλω λοιπόν να ζητήσω συγγνώμη από τη μητέρα του Chris. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια του Chris, συγκεκριμένα τον Tony Rock (είναι ο μικρότερος αδερφός του Chris). Είχαμε μια υπέροχη σχέση. Ο Tony Rock ήταν ο άνθρωπός μου. Αυτό είναι μάλλον ανεπανόρθωτο.

Πέρασα τους τελευταίους τρεις μήνες σκεπτόμενος το γεγονός ξανά και ξανά και κατανοώντας την πολυπλοκότητα και τις αποχρώσεις αυτού που συνέβη. Δεν θα προσπαθήσω να τα ανασκευάσω όλα αυτή τη στιγμή, αλλά μπορώ να σας πω ότι δεν υπήρχε μέρος του εαυτού μου που να σκέφτηκε ότι ήταν σωστός ο τρόπος συμπεριφοράς μου εκείνη τη στιγμή. Δεν υπάρχει κανένα μέρος μου που πιστεύει ότι αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος να αντιμετωπίσεις μια αίσθηση έλλειψης σεβασμού ή μια προσβολή».

Όταν ρωτήθηκε για τη στάση της συζύγου του και αν ήταν εκείνη που τον προέτρεψε, είπε:

«Όχι. Έκανα μια επιλογή μόνος μου με βάση τις δικές μου εμπειρίες και το δικό μου παρελθόν με τον Chris. Η Jada δεν είχε καμία σχέση. Ζητώ συγγνώμη, μωρό μου. Θέλω να πω συγγνώμη στα παιδιά και την οικογένειά μου για την ένταση που έφερα γύρω από όλους μας. Σε όλους τους άλλους υποψήφιους, ξέρετε, αυτή είναι μια κοινότητα, κέρδισα επειδή με ψηφίσατε και μου ραγίζει την καρδιά να έχω κλέψει και σπιλώσει τη στιγμή σας. Ακόμα μπορώ να δω τα μάτια του Questlove, ξέρετε, συνέβη στο βραβείο του Questlove και, ξέρετε, μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή πραγματικά».

Σε όσους με θαύμαζαν πριν από το χαστούκι ή είπαν ότι τους απογοήτευσα, έχω να πω δύο πράγματα. Το πρώτο, το να απογοητεύεις τους ανθρώπους είναι το βασικό μου τραύμα. Σιχαίνομαι να απογοητεύω ανθρώπους. Συνεπώς, με πονάει ψυχολογικά και συναισθηματικά να ξέρω ότι δεν ήμουν στο ύψος της εικόνας και της ιδέας των ανθρώπων για εμένα και η δουλειά που προσπαθώ να κάνω είναι πως είμαι βαθιά μετανιωμένος και προσπαθώ να είμαι μετανιωμένος χωρίς να ντρέπομαι για τον εαυτό μου. Σωστά; Είμαι άνθρωπος και έκανα ένα λάθος και προσπαθώ να μην θεωρώ τον εαυτό μου σκάρτο. Άρα θα έλεγα σε αυτούς τους ανθρώπους ότι ξέρω πως ήταν δυσνόητο και σοκαριστικό. Αλλά σας υπόσχομαι ότι είμαι βαθιά αφοσιωμένος και δεσμευμένος στο να φέρνω φως και αγάπη και χαρά στον κόσμο. Και, ξέρετε, αν περιμένετε, υπόσχομαι ότι θα μπορέσουμε να είμαστε και πάλι φίλοι».

Θυμίζουμε ότι, έπειτα από την απαράδεκτη συμπεριφορά του, ο Smith παραιτήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και του επιβλήθηκε 10ετής αποκλεισμός για «απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά».

Μετά από σχετική συνεδρίαση, η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών αποφάσισε ότι δεν θα μπορεί να παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις της. Ούτε φυσικά και στην τελετή απονομής των Oscars.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, για μια περίοδο 10 ετών από τις 8 Απριλίου 2022, ο κ. Smith δεν θα επιτρέπεται να παρακολουθήσει εκδηλώσεις ή προγράμματα της Ακαδημίας, αυτοπροσώπως ή εξ αποστάσεως, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των Βραβείων Oscars. Τα 94α Όσκαρ προορίζονταν να είναι μια γιορτή για τα πολλά άτομα στην κοινότητά μας που έκαναν απίστευτη δουλειά τον περασμένο χρόνο· ωστόσο, εκείνες οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά που είδαμε τον κ. Smith να εκθέτει στη σκηνή» ανέφερε η ανακοίνωση της Ακαδημίας.

«Αποδέχομαι και σέβομαι την απόφαση της Ακαδημίας», είπε ο ηθοποιός σε δήλωσή του στο CNN. Θυμίζουμε η Ακαδημία είχε διαγράψει παλαιότερα από μέλη της ανθρώπους που καταδικάστηκαν για εγκλήματα, όπως ο Harvey Weinstein, ο Bill Cosby και ο Roman Polanski.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Η 94η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Oscars πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2022 στο Dolby Theatre και σίγουρα θα μείνει αξέχαστη σε πολλούς χάρη σε αυτό το χαστούκι που έγινε viral.

Ο παρουσιαστής και κωμικός, Chris Rock, έκανε ένα εξαιρετικά άστοχο αστείο (;!) για τη σύζυγό του Will Smith, Jada Pinkett Smith. Για αυτό και εκείνος θέλησε να ξεκαθαρίσει πως δεν είχε κάποια σχέση η σύζυγός του με την απρεπή πράξη του.

Ο κωμικός λοιπόν αναφέρθηκε εμμέσως στην απώλεια μαλλιών της Jada Pinkett Smith, εκνευρίζοντας τον ηθοποιό που θέλησε με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο να την υπερασπιστεί. Θυμίζουμε ότι η ηθοποιός έχει μιλήσει ανοιχτά για το αυτοάνοσο νόσημα της αλωπεκίας που αντιμετωπίζει.

Επρόκειτο αναμφίβολα για ένα κακεντρεχές, άκομψο και κακοπροαίρετο σχόλιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε η απάντηση να έρθει μέσω της βίας.

https://www.instagram.com/p/Cc-1fRXr-su

Πιο συγκεκριμένα, αποκάλεσε τη σύζυγο του Will Smith, Jada, J.I. Jane, υπονοώντας ότι με το κοντοκουρεμένο της μαλλί θυμίζει στρατιώτη. Ενώ λοιπόν ο Chris Rock βρισκόταν στη σκηνή για να παρουσιάσει το βραβείο για το καλύτερο ντοκιμαντέρ, ο Will Smith έκανε μία σύντομη «guest» εμφάνιση, ρίχνοντάς του ένα χαστούκι στο πρόσωπο. «Κράτα το όνομα της γυναίκας μου μακριά από το στόμα σου» είχε πει.

Λίγη ώρα λοιπόν αφότου εκτυλίχθηκε το περιστατικό, έφτασε η στιγμή να ανέβει στην σκηνή των βραβείων πάλι ο Will Smith (αυτή τη φορά όχι απρόσκλητος) προκειμένου να παραλάβει το Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Η Μέθοδος των Williams» του King Richard, όπου και υποδύεται τον πατέρα της Venus και της Serena Williams . Μετά τον ευχαριστήριο λόγο του, προσπάθησε να εξηγήσει και τον λόγο για τον οποίο προχώρησε σε αυτή τη βίαιη πράξη.

Αν βέβαια θέλουμε να είμαστε 100% δίκαιοι, ο Will Smith είχε με έναν τρόπο απολογηθεί και νωρίτερα από το βίντεο που δημοσίευσε τώρα στο κανάλι του στο YouTube. Ειδικότερα, μετά το επίμαχο περιστατικό, έκανε μια σχετική ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram.

«Η βία σε κάθε μορφή της είναι δηλητηριώδης και καταστροφική (…) Τα αστεία για εμένα είναι μέρος της δουλειάς μου αλλά ένα αστείο για την υγεία της Jada ήταν πολύ για εμένα να το αντέξω και αντέδρασα συναισθηματικά (…)Θα ήθελα να ζητήσω δημοσίως συγγνώμη σε σένα Chris. Βγήκα εκτός και έκανε λάθος. Ντρέπομαι και οι πράξεις μου δεν είναι χαρακτηριστικές του άντρα που θέλω να είμαι» είχε πει.

https://www.instagram.com/p/CbqmaY1p7Pz

Ξανά παρουσιαστής των Oscars ο Chris Rock παρά το «ατυχές» αστείο για την Jada Pinkett Smith;

Τι κι αν τα φετινά βραβεία Όσκαρ επισκιάστηκαν από την επίθεση του Will Smith στον Chris Rock επί σκηνής, τι κι αν η Ακαδημία αποφάσισε να στερήσει πολλές παροχές στον ηθοποιό, με πρώτη της επιστροφή του στη διοργάνωση για 10 χρόνια, οι ιθύνοντες δε θέλουν να απομακρύνουν όλους τους εμπλεκόμενους στο γεγονός και εξετάζουν την παρουσίαση των επόμενων βραβείων ξανά από τον Chris Rock.

Oscars-Will Smith

Υπενθυμίζουμε πως ο Rock έκανε ένα πολύ κακόγουστο και χωρίς καμία ενσυναίσθηση αστείο για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του Smith, Jada Pinkett, η οποία πάσχει από αλωπεκία. Το γεγονός εξόργισε τον Will, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή, τον χτύπησε και επιστρέφοντας στη θέση του φώναζε στον κωμικό να μην ξαναπιάσει ποτέ το όνομα της σταρ στο στόμα του.

Watch the uncensored moment Will Smith smacks Chris Rock on stage at the Oscars, drops F-bomb

Will Smith-Jada Pinkett Smith: Η νέα εξέλιξη στη σχέση τους μετά το χαστούκι στα Όσκαρ

Το γεγονός αποτέλεσε θέμα συζήτησης για τις επόμενες ημέρες και δημιούργησε δύο στρατόπεδα, ένα που υποστηρίζει τον Rock λέγοντας ότι δεν ήταν ωραίο αυτό που είπε αλλά δεν άξιζε το χτύπημα γιατί έκανε σάτιρα και ένα που υποστηρίζει τον Smith γιατί προστάτευε τη σύζυγό του. Τα πράγματα, βέβαια, έχουν πολλές προεκτάσεις σχετικά τόσο με τα όρια τόσο της σάτιρας όσο και της σωματικής αντίδρασης, ωστόσο, οι ιθύνοντες δεν το βλέπουν ακριβώς έτσι.

Pictures of the Week-Global-Photo Gallery

Ο Chris Rock ξανά στην παρουσίαση των Όσκαρ;

Ο πρόεδρος της Ψυχαγωγίας στο ABC, Craig Erwich, μίλησε στο Deadline και αποκάλυψε ότι, παρά το «ατυχές γεγονός» όπως το αποκάλεσε, η βραδιά των Όσκαρ ήταν πολύ επιτυχημένη και είναι ανοιχτός στο να προσκαλέσει ξανά τον Rock για την παρουσίαση του θεσμού.

«Η εκτίμησή μου από τα Oscars είναι ότι ήταν μία πολύ επιτυχημένη χρονιά για το σόου. Προφανώς υπήρχε αντιπαράθεση, κάτι που επισκίασε πολλά από τα θετικά πράγματα του σόου, αλλά ήμουν πολύ χαρούμενος με το πρόγραμμα. Ακόμα και πριν αυτό το πολύ ατυχές περιστατικό, επιστρέψαμε για τα καλά», είπε χαρακτηριστικά.

Η βραδιά των φετινών Oscars συγκέντρωσε 16,6 εκατομμύρια θεατές.