Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μας μιλάει για τον Maestro του - Τα απίθανα περιστατικά στα γυρίσματα

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μας μιλάει για τον Maestro του - Τα απίθανα περιστατικά στα γυρίσματα

Οι πρώτες δηλώσεις του στο Queen.gr για τις γυναίκες της σειράς που καθορίζουν τη νέα του τηλεοπτική ιστορία. Plus, το τρακ της Χαρούλας Αλεξίου, η «μαύρη δυστυχία» του Αντίνοου Αλμπάνη και όσα λένε οι ηθοποιοί για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. 

Στην ελληνική τηλεόραση είναι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και όλοι... οι άλλοι. Αποτελεί μοναδικό κεφάλαιο που δεν αντιγράφεται και η δική του τηλεοπτική ευφυία, καθόρισε σειρές - σταθμούς στην ιστορία της Tv. Αυτή τη φορά με τον Maestro, που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 22.30 το βράδυ από το Mega, μας οδηγεί σε διαφορετικά μονοπάτια, μέσα από τις ιστορίες των 10 ηρώων του και μέσα από την δική του, υποδυόμενος τον Ορέστη τον νεαρό καθηγητή μουσικής. Ο έρωτας και η βία σε όλες τις μορφές, δημιουργεί ένα κοινωνικό ψυχογράφημα, σύγχρονο, ρεαλιστικό και με τον τρόπο του διδακτικό. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης λίγα λεπτά μετά από την επίσημη παρουσίαση αποσπασμάτων των δύο πρώτων επεισοδίων της σειράς, μαζί με όλους τους συντελεστές και τους ηθοποιούς του, μιλάει στο Queen.gr για τις πέντε ηρωίδες του και εμείς επίσης θα σου αποκαλύψουμε τι έγινε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς, με όλες τις «χαριτωμένες» λεπτομέρειες που δεν έχεις ξαναδιαβάσει μέχρι σήμερα.

«Οι γυναίκες είναι το κέντρο του κόσμου μου»

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στην σημερινή συνέντευξη τύπου ήρθε με τον ενθουσιασμό ενός μικρού παιδιού. Για να μας τονίσει, πως αυτή την σειρά την αγαπά περισσότερο από όλες τις άλλες που έχει κάνει. Για να μας δείξει αποσπάσματα από τα δύο πρώτα επεισόδια του Maestro, της πολυδιαφημιζόμενης τηλεοπτικής του επιστροφής, για να μας μεταφέρει τη χαρά και την σιγουριά του, πως η ψυχή του, οι σκέψεις του και τα συναισθήματα του, θα γίνουν αυτόματα ένα με εμάς. Δεν είναι απλά μία ερωτική ιστορία ανάμεσα σε έναν δάσκαλο μουσικής και μία νεαρή μαθήτρια στους Παξούς. Δεν είναι μία μάχη στο κατεστημένο του νησιού που κρύβει μυστικά. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος που χάρη στη μουσική αλλάζει. Σκληρός αλλά και συνάμα τρυφερός ο κόσμος του.

Οι 3 γυναίκες στη ζωή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη είναι ο λόγος που όλοι θα μιλούν για τον Maestro

Οι εικόνες μαγικές αλλά και συνάμα ρεαλιστικές. Δεν θα μπορούσε ο Παπακαλιάτης να μείνει αμέτοχος σε όσα συμβαίνουν στις γυναίκες τα τελευταία χρόνια, αν και ήταν σαφής λέγοντάς μας, πως δεν τον αφορούν οι μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά το σύνολο. Ασχολείται με την ουσία και όχι τον απόηχο, στην γυναικεία κακοποίηση. Η ηρωίδα που θα σηκώσει αυτό το βάρος, η Μαρία Καβογιάννη, είναι συγκλονιστική και καθόλου υπερβολική στην απόδοση. Οι γυναίκες ποτέ δεν έπαψαν να είναι η ουσία των ιστοριών του στην μικρή αλλά και στην μεγάλη οθόνη. Μας το διευκρίνησε και ο ίδιος μιλώντας στο Queen.

Οι γυναίκες είναι πάντα το κέντρο του τηλεοπτικού σου κόσμου. Οι 5 ηρωίδες του Maestro, είναι οι πυλώνες της ιστορίας σου; Εκεί βασίστηκες για να ξετυλίξεις και την υπόλοιπη ιστορία;

Γενικά θα έλεγα πως οι γυναίκες είναι το κέντρο του κόσμου μου και όχι μόνο στις σειρές ή στις ταινίες αλλά και στην ζωή μου γενικότερα. Η γυναίκα είναι η αρχή σε όλα. Από μία γυναίκα, από μία μάνα για παράδειγμα, προήλθαμε όλοι μας σε αυτή τη ζωή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση με τον Maestro, επίσης η γυναίκα είναι η αρχή, με τον έρωτα που έχει ο ήρωάς μου με την κοπέλα του, την Κλέλια. Και στην συνέχεια φυσικά και οι υπόλοιπες ηρωίδες.

Ποια από αυτές τις γυναίκες θα καθορίσει όμως ουσιαστικά τον Ορέστη, λίγο παραπάνω;

Αυτό δεν μπορώ να το αποκαλύψω γιατί θα το δείτε στην συνέχεια όταν παιχτεί η σειρά (γελάει). Θα έλεγα πως με καθορίζουν όλες, αλλά με διαφορετικό τρόπο η κάθε μία. Διαφορετικά η γιαγιά της Κλέλιας που υποδύεται η Χαρούλα Αλεξίου και διαφορετικά για παράδειγμα η Μαρία Καβογιάννη. Όλοι επηρεαζόμαστε από όλους σε αυτή τη σειρά και όλοι επηρεάζονται από την μουσική. Αυτό είναι το νόημα του Maestro.

Η μητέρα σου παίζει πάντα ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή σου. Τι ζητάς να σου πει την γνώμη της, μετά από μία τηλεοπτική σειρά ή ταινία σου;

Πάντα χαίρεται πολύ η μαμά μου με ότι κάνω. Ειδικά τώρα που βρισκόμασταν λόγω του Maestro στους Παξούς. Παρακολούθησε μάλιστα πολλά γυρίσματα από κοντά.

Το τράκ της Χαρούλας Αλεξίου, η δυστυχία του Αντίνοου Αλμπάνη και η μοναξιά της Μαρία Καβογιάννη

Η σειρά που γυρίστηκε στους Παξούς από όπου κατάγεται η μητέρα του και έχει περάσει πολλά καλοκαίρια του, αλλά και στην Αθήνα, θα ολοκληρωθεί φέτος σε 9 επεισόδια και είναι έτοιμη να συνεχίσει και για δεύτερη σεζόν όπως δήλωσε ο Χριστόφορος. Ο οποίος μας έκανε και μία αποκάλυψη για την συμμετοχή της Χαρούλας Αλεξίου. Όπως δήλωσε, μόλις είχε γράψει το πρώτο επεισόδιο, άκουσε ένα βράδυ το τραγούδι της, την «Προσευχή» και τότε σκέφτηκε εκείνη να υποδυθεί τη γιαγιά της Κλέλιας Ανδριολάτου. Της ηρωίδας με τις καλλιτεχνικές ανησυχίες, που δεν μπόρεσε ποτέ να τις εκφράσει. Σε ένα από τα επεισόδια, θα δεις και την συγκλονιστική σκηνή, με την Χαρούλα Αλεξίου να τραγουδά, με εκείνον στο πιάνο και την χορωδία του νησιού, ερμηνεύοντας το συγκεκριμένο τραγούδι. Η ερμηνεύτρια μας εξέπληξε όταν μας είπε ότι είχε μεγάλο τρακ για αυτή την πρώτη απόπειρα υποκριτικής στην τηλεόραση και ειδικά όταν έκανε κοινή σκηνή με την Μαρία Καβογιάννη, θεωρώντας πως είναι πολύ λίγη μπροστά στην εμπειρία της. Η εν λόγω σκηνή έγινε σε ένα μανάβικο του νησιού.

https://www.instagram.com/p/CXZGxwdMWSt

Και αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι από αυτά που συνέβησαν στα παρασκήνια. Η Μαρία Καβογιάννη περίμενε αυτή την σειρά με μεγάλη αγωνία, μετά την κινηματογραφική συνεργασία της με τον Χριστόφορο στην ταινία «Ένας άλλος κόσμος». «Ένιωθα γυμνή μετά από αυτή την ταινία, περίμενα πως και πως αυτή τη σειρά και την συνεργασία».

papakaliatis4.jpg

Αυτούς τους τρείς μήνες που όλοι οι ηθοποιοί έμειναν για γυρίσματα στους Παξούς, αναγκάστηκαν να μπουν στους γρήγορους ρυθμούς του Χριστόφορου που ήλεγχε όπως πάντα και την παραμικρή λεπτομέρεια. Σενάριο, σκηνοθεσία, απόδοση του ρόλου του, μουσική επιμέλεια. Και κατόρθωνε να βρίσκει λύσεις, από τα πιο σοβαρά ζητήματα έως τα πιο απλά ταυτόχρονα, με μεγάλη προθυμία, όπως το να καθοδηγεί από το τηλέφωνο τον Φάνη Μουρατίδη ο οποίος μονίμως χανόταν στους δρόμους του νησιού. Παρά τα ημερήσια αλλά και κουραστικά βραδινά γυρίσματα για να προλάβουν τις κακές καιρικές συνθήκες του φθινοπώρου, όλοι οι ηθοποιοί αγνόησαν δυσκολίες και μικρές ευτράπελες περιπέτειες για να ζήσουν αυτή την μοναδική στιγμή. Το να συνεργάζεσαι με τον Παπακαλιάτη. Το είπε καλύτερα από όλους ο Αντίνοος Αλμπάνης με το μοναδικό του χιούμορ «Είναι σα να ζεις στα Φιλιατρά και να σου δίνεται ξαφνικά η δυνατότητα να ζήσεις στο Παρίσι!», λέγοντας μάλιστα πως μετά από αυτές τις ιδανικές και τιμητικές συνθήκες εργασίας, όλα τα άλλα του φαίνονται...μαύρη δυστυχία!