Για 8η μέρα #1 trend στο Twitter η Ρόδος ενώ ο Σάββας Πούμπουρας περιγράφει την τραγική κατάσταση

Γεωργία Βλαχοπούλου
Για 8η μέρα #1 trend στο Twitter η Ρόδος ενώ ο Σάββας Πούμπουρας περιγράφει την τραγική κατάσταση

Για 8η μέρα καίγεται η Ρόδος και διεθνώς έχει γίνει το πρώτο θέμα στα social media. Επώνυμοι και μη προσπαθούν με όποιον τρόπο να βοηθήσουν αλλά όπως περιγράφει κι ο Σάββας Πούμπουρας η κατάσταση είναι χαοτική.

Οι φωτιές που ξεκίνησαν στην χώρα μας την περασμένη Δευτέρα, όχι μόνο δεν έχουν αντιμετωπιστεί αλλά έχουν επεκταθεί και σε άλλες περιοχές. Στην αρχή ήταν η Σαρωνίδα, η Ανάβυσσος, το Λαγονήσι. Στην συνέχεια, φωτιές ξέσπασαν στη Μάνδρα και στην Σπάρτη αλλά ο εφιάλτης κορυφώθηκε στο νησί της Ρόδου, όπου οι φωτιές καίνε ανεξέλεγκτα για 8η μέρα.

Ήδη οι ζημιές και οι απώλειες είναι πολλές με σπίτια και ξενοδοχεία να έχουν καεί, το ίδιο και μεγάλες δασικές εκτάσεις αλλά και πολλά ζώα. Μάλιστα, στη Ρόδο σημειώθηκε και η μεγαλύτερη μαζική εκκένωση που έχει γίνει ποτέ σε καιρό ειρήνης στην ελληνική ιστορία, αφού όχι μόνο ήταν πολλά τα χωριά που εκκενώθηκαν αλλά λόγω της καλοκαιρινής περιόδου το νησί ήταν γεμάτο με τουρίστες, οι οποίοι άρον άρον έπρεπε κι αυτοί να φύγουν προς κάποιο ασφαλέστερο σημείο ή να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Το #φωτιές και το #Rhodes είναι όλες αυτές τις μέρες #1 trend στο Twitter, φτάνοντας τις προηγούμενες μέρες ακόμα και τα 47.000 tweets. Άτομα που βρίσκονται στο νησί προσπαθούν μέσω των social media να περιγράψουν την τραγικότητα της κατάστασης ενώ όλοι οι χρήστες προσπαθούν να επικοινωνήσουν πληροφορίες χρήσιμες τόσο για τους πυρόπληκτους όσο και για όποιον θέλει να στείλει κάποια βοήθεια. Παράλληλα, αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν έρθει διακοπές από το εξωτερικό στο νησί της Ρόδου και στο Twitter σημείωσαν πώς οι κάτοικοι του νησιού έσπευσαν να τους βοηθήσουν ώστε να μην υπάρχουν απώλειες ενώ αρκετοί ήταν κι αυτοί που σημείωσαν ότι η κλιματική αλλαγή πλήττει όλο τον πλανήτη, αφού φωτιές έχουν ξεσπάσει και σε άλλες χώρες.

Stigmiotypo-o8onhs-(1712).png

Σχεδόν όλοι οι εγχώριοι celebrities έχουν δείξει την συμπαράστασή τους τόσο στο νησί της Ρόδου όσο και όπου ξεσπάει κάποια νέα φωτιά, αναδημοσιεύοντας πληροφορίες που μπορεί να φανούν χρήσιμες ενώ όσοι κατάγονται από το νησί εκφράζουν την στεναχώρια τους για όλη αυτή την κατάσταση.

Ο James Kαφετζής, που γνωρίσαμε μέσα από το Survivor και είναι μόνιμος κάτοικος εκεί, μετέφερε από τις πρώτες κιόλας ώρες που ξέσπασε η φωτιά άτομα με το ταξιδιωτικό του καράβι σε πιο ασφαλές σημείο ενώ δεν έχει σταματήσει να δημοσιεύει πληροφορίες με το τι χρειάζονται στο νησί.

James Καφετζής, Τριαντάφυλλος Χατζηνικολάου & άλλοι επώνυμοι εξέπεμψαν «SOS» για τη φωτιά στη Ρόδο

Και ο Σάββας Πούμπουρας, όμως, πήγε με δικό του μέσο στο νησί της Ρόδου για να βοηθήσει, με τους φίλους του και με εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται, τον κόσμο που έχει πληγεί από τις φωτιές συγκεντρώνοντας νερά, χυμούς αλλά και μαγειρεύοντας φαγητό το οποίο θα μοιραστεί σε όλους όσους χρειάστηκε να εγκαταλείψουν το σπίτι τους.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι εθελοντές είναι πραγματικά πολλοί, ακόμα και ο Σάββας Πούμπουρας βλέποντας live πια την κατάσταση μιλάει για το πόσο ανήμπορος αισθάνεται κανείς βλέποντας το μέγεθος και την έκταση της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στο συγκεκριμένο νησί.

Snapinsta.app_362888822_797540622100983_6278669972036672142_n_1170.jpg

Πλέον, πέρα από τη Ρόδο, νέες φωτιές έχουν ξεσπάσει και στην Κέρκυρα αλλά και την Κάρυστο.