James Καφετζής, Τριαντάφυλλος Χατζηνικολάου & άλλοι επώνυμοι εξέπεμψαν «SOS» για τη φωτιά στη Ρόδο

Γεωργία Βλαχοπούλου
James Καφετζής, Τριαντάφυλλος Χατζηνικολάου & άλλοι επώνυμοι εξέπεμψαν «SOS» για τη φωτιά στη Ρόδο

Επώνυμοι με καταγωγή από τη Ρόδο αλλά και άλλοι προσπάθησαν μέσα από τα social media τους χθες το βράδυ να βοηθήσουν με όποιο τρόπο στη φωτιά που ξέσπασε στη Ρόδο.

Μετά τις φωτιές που ξέσπασαν στην Αθήνα την περασμένη Δευτέρα, εφιαλτικές στιγμές ζουν από προχθές και στο νησί της Ρόδου με φωτιές να έχουν περικυκλώσει το νότιο μέρος του νησιού, οι οποίες λόγω των ισχυρών ανέμων και της υψηλής θερμοκρασίας ξέφυγαν με αποτέλεσμα, ειδικά χθες τη νύχτα, να μην είναι εύκολη η αντιμετώπισή τους.

Οι εικόνες που είδαμε τόσο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο και στα social media ήταν σοκαριστικές με τον κόσμο να εγκαταλείπει τα σπίτια τους αλλά και τους τουρίστες να φεύγουν έντρομοι προς κάποιο πιο ασφαλές σημείο. Σήμερα άρχισε να αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής - με χιλιάδες στρέμματα, σπίτια και ξενοδοχειακές μονάδες να έχουν καεί - ενώ οι φωτιές δεν έχουν σβήσει τελείως.

James Καφετζής, Tριαντάφυλλος Χατζηνικολάου και άλλοι έστειλαν SOS

Από τους πολύ γνωστούς Ροδίτες επώνυμους είναι ο τραγουδιστής Τριαντάφυλλος Χατζηνικολάου και ο James Καφετζής που γνωρίσαμε μέσα από το Survivor το 2021.

Ειδικότερα, ο James Kαφετζής είναι μόνιμος κάτοικος Ρόδου, αφού εργάζεται εκεί, έχοντας ένα καράβι που ξεναγεί τους τουρίστες στο νησί και κάνει και κάποια πάρτι εντός του. Με αυτό το καράβι, ο πρώην παίκτης του Survivor προσπάθησε να μεταφέρει όσους μπορούσε - τουρίστες και κατοίκους - από την περιοχή που ξέσπασαν οι φωτιές σε πιο ασφαλές μέρος στο νησί. Μάλιστα, ο ίδιος με το αυτοκίνητό του πέρασε πολύ κοντά από τις φωτιές ενώ εξέπεμψε το δικό του SOS για το νησί δημοσιεύοντας εικόνες «αποκάλυψης» και γράφοντας στο Instagram του πως η «κατάσταση είναι εκτός ελέγχου».

Από την άλλη, ο Τριαντάφυλλος έγραψε κι αυτός τη λέξη SOS σε μαύρο φόντο στα Instagram stories του ενώ δημοσίευσε την εικόνα του ξαδέρφου του του Παναγιώτη, που είναι εθελοντής πυροσβέστης και ρίχτηκε στη μάχη για να σβήσει τη φωτιά στο χωριό του τραγουδιστή.

Ο ίδιος έγραψε χαρακτηριστικά: «Εδώ βλέπετε τον ξάδερφο μου τον Παναγιώτη @sotirioupanagiotis χωρίς φόβο με πάθος να έχει παλέψει για να σβήσει η φωτιά στη Ρόδο στο χωριό μου Απόλλωνα και παλεύει ακόμα, ένας ήρωας. όλοι οι πυροσβέστες με κίνδυνο να χάσουν την ζωή τους παλεύουν ακόμα εκεί στο νησί όλοι οι εθελοντές όλοι εσείς είσαστε οι αληθινοί ήρωες».

https://www.instagram.com/p/Cu93gw8IdjT/

Ο Τριαντάφυλλος δεν έχει απλά καταγωγή από τον Απόλλωνα της Ρόδου, έχει και συγγενείς εκεί, όπως την αδερφή του με τον γαμπρό του αλλά και ξαδέρφια του, γι' αυτό και στην εκπομπή Kαλοκαίρι Yes που συμμετέχει μετά το J2US, φάνηκε ιδιαίτερα φορτισμένος συνομιλώντας για την κατάσταση με τον γαμπρό του.

Κι άλλοι επώνυμοι βέβαια, προσπάθησαν μέσα από τις εικόνες που αναδημοσίευσαν στα social media τους να επικοινωνήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης αλλά και να βοηθήσουν όσο μπορούν στις κινητοποιήσεις.

Ο Χάρης Σιανίδης, διευθυντής σε γνωστή εταιρεία δημοσίων σχέσεων, βρέθηκε στο νησί της Ρόδου για τις διακοπές του μαζί με την Αλεξάνδρα Παναγιώταρου και μέσω των social media του προσπάθησε να επικοινωνήσει ότι υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενήσει όσους μπορεί σε ξενοδοχείο που διατηρεί στη νότια Ρόδο, ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας οι φωτιές πλησίασαν αρκετά και κοντά τους.

Αλλά και ο Κρατερός Κατσούλης, η Δανάη Μπάρκα και η Κατερίνα Ζαρίφη με τις αναρτήσεις τους έθιξαν το θέμα της κλιματικής αλλαγής ενώ έδειξαν την απόγνωσή τους για τις εικόνες που κυκλοφόρησαν από το νησί αλλά και τη στήριξή τους στους κατοίκους.

Και ο Χρήστος Μάστορας, όμως με το συγκρότημα MEΛΙSSES σεβάστηκαν την τραγική αυτή κατάσταση που βρέθηκε το νησί ακυρώνοντας τη συναυλία που είχαν προγραμματίσει στο νησί για το Σάββατο.

362655694_6821825517828602_4671455670240624617_n.jpg