H Scarlett Johansson προσφεύγει στη δικαιοσύνη για τον πιο απρόσμενο λόγο

Τσακιρίδου Χριστίνα
H Scarlett Johansson προσφεύγει στη δικαιοσύνη για τον πιο απρόσμενο λόγο
©2023 Evan Agostini

H Scarlett Johansson προστέθηκε στη λίστα με τους stars του Hollywood που έχουν πέσει θύματα διαδικτυακής απάτης. H αντίδραση της ηθοποιού μέσω των εκπροσώπων της. 

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η Scarlett Johansson κατά μιας εφαρμογής AI (Τεχνητής Νοημοσύνης), που χρησιμοποίησε το όνομα και τη φωτογραφία της σε διαφήμιση χωρίς προηγουμένως να πάρει την άδειά της.

Η διαφήμιση διάρκειας 22 δευτερολέπτων δημοσιεύτηκε στο X (Twitter), από μια εφαρμογή δημιουργίας εικόνων που ονομάζεται «Lisa AI: 90's Yearbook & Avatar». Το app χρησιμοποίησε υλικό της 38χρονης για να δημιουργήσει avatar με την εικόνα και τη φωνή της με στόχο να προσελκύσει το κοινό.

Τι υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της Scarlett Johansson

Εκπρόσωποι της διάσημης ηθοποιού μίλησαν στο «Variety» και τόνισαν ότι η σταρ δεν συνεργάζεται με την εταιρεία καθώς και ότι έγιναν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες από τη στιγμή που εντοπίστηκε το βίντεο.

«Δεν παίρνουμε αυτά τα πράγματα ελαφρά τη καρδία. Σύμφωνα με τη συνήθη πορεία μας σε αυτές τις περιπτώσεις, θα το αντιμετωπίσουμε με όλα τα ένδικα μέσα που θα έχουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Johansson, Kevin Yorn.

https://www.instagram.com/p/CyiJGIrrp1z/

Η διαφήμιση που απεικόνιζε την ηθοποιό έχει αφαιρεθεί τα τελευταία 24ωρα από την εφαρμογή. Το βίντεο ξεκινούσε με στιγμιότυπα από τα γυρίσματα της ταινίας «Black Widow» όπου πρωταγωνιστεί η Scarlett Johansson.

«Τι γίνεται παιδιά; Είμαι η Scarlett και θέλω να έρθετε μαζί μου», έλεγε η επεξεργασμένη εικόνα της ηθοποιού που δημιουργήθηκε με Τεχνητή Νοημοσύνη (AI).

Η Scarlett Johansson καταρρίπτει τη διάσημη φήμη με εκείνη και τον Benicio del Toro στο ασανσέρ

Λίγο αργότερα μια φωνή παρόμοια με της ηθοποιού ανέφερε για να προωθήσει την εφαρμογή: «Δεν περιορίζεται μόνο σε avatars. Μπορείτε, επίσης, να δημιουργήσετε εικόνες με κείμενα και βίντεο. Νομίζω ότι δεν πρέπει να το χάσετε».

Η 38χρονη δεν είναι η μόνη ηθοποιός που μιλάει δημόσια κατά της χρήσης του ονόματος και της εικόνας της από προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης. Τον περασμένο μήνα ο Tom Hanks έκανε μια δημοσίευση στο Instagram όπου ενημέρωσε τους θαυμαστές του σχετικά με ένα οδοντιατρικό πρόγραμμα που χρησιμοποίησε εικόνα του ηθοποιού χωρίς την έγκρισή του.

«Προσοχή! Δεν έχω καμία σχέση με αυτό», έγραψε ο ηθοποιός σε Instagram-story.

Πηγή κεντρικής: apimages.com