Ο Αντώνης Ρέμος, ο «πιτσιρίκος» του Βασίλη Καρρά, τον αποχαιρέτησε με ένα τραγούδι και χαμηλά φώτα

Γεωργία Βλαχοπούλου
Ο Αντώνης Ρέμος, ο «πιτσιρίκος» του Βασίλη Καρρά, τον αποχαιρέτησε με ένα τραγούδι και χαμηλά φώτα
NDP

«Μην ανάβεις τα φώτα, δεν θέλει φώτα ο Βασίλης» είπε ο Αντώνης Ρέμος τραγουδώντας τη «Νύχτα ξελογιάστρα» για να τιμήσει τον μέντορά του, Βασίλη Καρρά.

Από το απόγευμα της Παραμονής των Χριστουγέννων ο καλλιτεχνικός χώρος αλλά και όλοι όσοι είχαν ερωτευθεί ή χωρίσει ακούγοντας τα τραγούδια του Βασίλη Καρρά βυθίστηκαν στη θλίψη στην ξαφνική είδηση του θανάτου του. O αείμνηστος λαϊκός τραγουδιστής πάλευε γενναία πολύ καιρό με τον καρκίνο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από κορονοϊό και νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Βασίλης Καρράς άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής (24/12).

Ο Βασίλης Καρράς πέθανε σε ηλικία 70 ετών: Οι γυναίκες της ζωής του & οι στίχοι που έκανε ύμνους

Το διπλό «αντίο» του Αντώνη Ρέμου

Σύσσωμοι όλοι οι τραγουδιστές αλλά και ηθοποιοί ή άτομα που έτυχε να γνωρίσουν ή να αγαπούν τον Βασίλη Καρρά, δημοσίευσαν στα social media ο καθένας το δικό του «αντίο» για την σπουδαία αυτή προσωπικότητα του ελληνικού πενταγράμμου. Πολλοί μάλιστα, από τους τραγουδιστές που εμφανίζονταν κανονικά το βράδυ της Παραμονής των Χριστουγέννων στα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας αποχαιρέτησαν τον Βασίλη Καρρά, τραγουδώντας κάποιες από τις επιτυχίες του.

Το ίδιο έκανε και ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος φέτος εμφανίζεται μαζί με την Ελένη Φουρέιρα. Ο τραγουδιστής διέκοψε την κανονική ροή του προγράμματός του και θέλησε να αποχαιρετήσει τον μέντορά του, τραγουδώντας τη «Νύχτα ξελογιάστρα» βαθιά συγκινημένος και χωρίς να καταφέρνει να τραγουδήσει μόνος του όλους τους στίχους. Μάλιστα, όπως έκανε πάντα ο Βασίλης Καρράς, ζήτησε να χαμηλώσουν τα φώτα την ώρα που έλεγε το τραγούδι, λέγοντας στον υπεύθυνο φωτισμού: «Μην ανάβεις τα φώτα, δεν θέλει φώτα ο Βασίλης».

Νωρίτερα ο Αντώνης Ρέμος είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram, απ' όταν είχαν συνεργαστεί με τον Βασίλη Καρρά, τραγουδώντας στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο τις «Δύσκολες στιγμές» της Νατάσας Θεοδωρίδου. Παράλληλα, ο τραγουδιστής έγραψε: «Ο Βασίλης έφυγε...ο Καρράς θα ζει για πάντα».

Για όσους καλλιτέχνες είχαν την τύχει να μπουν κάτω από τις «φτερούγες» του «άρχοντα» - όπως τον λένε πολλοί - Βασίλη Καρρά, η απώλειά του είναι τεράστια. Ο ίδιος ήταν πολύ δοτικός απέναντι στους νέους τραγουδιστές και ο Αντώνης Ρέμος ήταν ένα από τα παιδιά που ο Βασίλης Καρράς είχε βοηθήσει πολύ στο ξεκίνημα της καριέρας του - όπως ήταν και η Δέσποινα Βανδή - ενώ είχαν δημιουργήσει μια πολύ όμορφη φιλία. Γι' αυτό και η συγκίνησή του για τον χαμό του ήταν μεγάλη.

Η Δέσποινα Βανδή μίλησε για τον Βασίλη Καρρά από καρδιάς: Τα 30 χρόνια από το Γέλα μου και η απώλεια

«Είμαι εδώ!»

Ο Αντώνης Ρέμος μάλιστα, είχε δείξει ξανά την συγκίνησή του, όταν ο Βασίλης Καρράς μέσα από τηλεφωνική σύνδεση μίλησε στο 3ο live του Fame Story (σ.σ ο Αντώνης Ρέμος ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής), ύστερα από δημοσιεύματα που έλεγαν πως η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν πολύ καλή λόγω του καρκίνου.

«Καλησπέρα και καλή βραδιά» ξεκίνησε να λέει ο Βασίλης Καρράς. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλον τον ελληνικό λαό και το συνάφι για την αγάπη του. Τι αγάπη είναι αυτή, τι ομορφιά! Ο Θεός να μας δίνει δύναμη να βλεπόμαστε!» συνέχισε ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής.

Εκείνη την ώρα ο Αντώνης Ρέμος παίρνοντας τον λόγο του είπε: «Βασίλη μου, αγάπη μου σε αγαπάμε πάρα πολύ και χαίρομαι που σε ακούω δυνατό και καλό και νιώθω ότι είσαι ο Βασίλης που ξέρουμε και αγαπάμε κι έτσι όπως σε νιώθουμε. Σ' αγαπάω πολύ αδερφέ!».

«Πιτσιρίκο, ε πιτσιρίκο, είμαι εδώ!», είπε o Bασίλης Καρράς στον Αντώνη Ρέμο, ο οποίος του απάντησε «Πάντα θα είσαι εδώ Βασίλη».