Η Δέσποινα Βανδή μίλησε για τον Βασίλη Καρρά από καρδιάς: Τα 30 χρόνια από το Γέλα μου και η απώλεια

Τζένη Ντεμιράι
Η Δέσποινα Βανδή μίλησε για τον Βασίλη Καρρά από καρδιάς: Τα 30 χρόνια από το Γέλα μου και η απώλεια

«Ζει στην καρδιά μου και τον ευγνωμονώ για όσα μου έμαθε συνειδητά και ασυνείδητα», έγραψε μεταξύ άλλων η Δέσποινα Βανδή για τον δάσκαλο Βασίλη Καρρά.

Φτωχότερος θα ξημερώσει τα φετινά Χριστούγεννα ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας, αφού ο μεγάλος δάσκαλος του ελληνικού πενταγράμμου, Βασίλης Καρράς, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 70 ετών, την παραμονή των Χριστουγέννων σκορπίζοντας θλίψη.

Ο Βασίλης Καρράς πέθανε σε ηλικία 70 ετών: Οι γυναίκες της ζωής του & οι στίχοι που έκανε ύμνους

Φίλοι, καλλιτέχνες και θαυμαστές έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν με αναρτήσεις και φωτογραφίες στα social media, ενώ η «μαθήτρια» Δέσποινα Βανδή επέλεξε να πει το δικό της αντίο με μία αγκαλιά και λόγια καρδιάς που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η τραγουδίστρια, που ξεκίνησε την καριέρα της στο πλευρό του Βασίλη Καρρά, ανέβασε μία φωτογραφία στην οποία βρίσκονται οι δυο τους αγκαλιασμένοι και έγραψε στην περιγραφή λόγια αγάπης και εκτίμησης.

Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για τον χαρακτήρα του, την «παιδική αθωότητα που διατήρησε όλα αυτά τα χρόνια», την γενναιοδωρία του αλλά και την αγάπη του για την μουσική.

Η Δέσποινα έγραψε χαρακτηριστικά:

«Με πόση χαρά ξεκίνησε η σημερινή μέρα και με πόση λύπη γέμισε… Δεν μπορώ να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου… Δίπλα του ξεκίνησα το ταξίδι μου στη μουσική. Δίπλα του, την περίοδο που άρχισε να αγαπιέται από όλη την Ελλάδα, εγώ να μαθαίνω τη σκηνή τη νύχτα και το περιτύλιγμα της και παράλληλα να διαβάζω στα καμαρίνια προσπαθώντας να πάρω το πτυχίο.

Με ξεγέλασε με έναν τρόπο. Με έκανε να πιστεύω πως ο κόσμος της μουσικής είναι γεμάτος με Βασίληδες! Με τα χρόνια κατάλαβα τη μοναδικότητα του και δεν αναφέρομαι στην ντομπροσύνη της φωνής του ούτε και στα τραγούδια του.

Ο Βασίλης, αυτός ο άντρας με αυτό το εκτόπισμα που είχε που λατρευόταν σα ροκ σταρ, αυτός που ξεκινούσε με το «καλησπέρα και καλή βραδιά» και τον αποθέωναν όλοι, είχε μια σχεδόν παιδική αθωότητα που τη διατήρησε όλα αυτά τα χρόνια…Γενναιόδωρος, με μια αφοπλιστική απλότητα, αληθινός και με πολλή αγάπη για όλους, τον ένοιαζε μόνο η σκηνή κι ο, τι γινόταν πάνω σε αυτήν.

Σπάνιας κοπής άνθρωπος… Ζει στην καρδιά μου και τον ευγνωμονώ για όσα μου έμαθε συνειδητά και ασυνείδητα… Βασίλη… «Γέλα μου»…1994».

https://www.instagram.com/p/C1QFlAtswj1/

Οι αγάπες αρχίζουν με χαρά και τελειώνουν με Καρρά: Συγκίνηση στο Twitter για τον μεγάλο Βασίλη

Την ανάρτησή της έσπευσαν να σχολιάσουν τόσο οι followers της, όσο και συνάδελφοί της - όπως η Πέγκυ Ζήνα, η Έλλη Κοκκίνου, η Τάμτα - αλλά και ο σύντροφός της, Βασίλης Μπισμπίκης δείχνοντάς της τη στήριξή τους στην απώλεια αυτή.

Από το «Γέλα μου» στην απώλεια

Το τράγούδι της Δέσποινας Βανδή με τίτλο «Γέλα μου» κυκλοφόρησε το 1994. Τη μουσική και τους στίχους είχε γράψει ο Βασίλης Καρράς, αλλά αυτή δεν ήταν η μόνη στήριξη που της πρόσφερε.

Ο άρχοντας της μουσικής υπήρξε μέντορας της Βανδή. Ήταν εκείνος που την βοήθησε στα πρώτα βήματα της καριέρας της, αφού ξεκίνησε να τραγουδά στις πίστες της Θεσσαλονίκης στο πλευρό του.

Εκτός από το «Γέλα μου», ο Βασίλης Καρράς είχε γράψει για τη Δέσποινα Βανδή και το τραγούδι «Αδιέξοδο», το οποίο ερμήνευσε το 1994 με τον Γιάννη Πάριο.

Όπως είχε η ίδια δηλώσει το 2018 στο «The Voice»:

«Θέλω να πω για τον Βασίλη ότι ήταν ο δικός μου coach πριν από πάρα πολλά χρόνια! Τα πρώτα μου βήματα τα χρωστάω στον Βασίλη και στα όσα μου έμαθε και στα όσα μου είπε, που ήταν πολύ σημαντικά! Επίσης στα όσα μου έγραψε! Το ''Γέλα μου’’, το ''Αδιέξοδο''» είχε δηλώσει η τραγουδίστρια.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Καρράς το 2022 δήλωσε περήφανος για την πορεία της Δέσποινας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την ιδιαίτερη σχέση που είχε αναπτυχθεί μεταξύ τους.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι αυτό το "μωρό" που είχα δίπλα να με φιλοξενεί στην εκπομπή του και να μιλώ για αυτήν. Είμαι περήφανος γι' αυτό το "μωρό" που έκανε αυτή τη στροφή και είναι εδώ και πιστεύω θα τα καταφέρει καλύτερα αύριο όχι γιατί το χρειάζεται αλλά γιατί της αξίζει», είχε πει χαρακτηριστικά.

Το αντίο του Φοίβου

Εκτός από τη Δέσποινα Βανδή, το δικό του αντίο είπε και ο Φοίβος, ο οποίος μίλησε με αγάπη για την απώλεια του Βασίλη Καρρά.

https://www.instagram.com/p/C1PylwOLw7t/

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram:

«Παρότι που μια τόσο λαμπερή μέρα, για ‘μένα την σκίασε ένα τόσο βαρύ και δυσάρεστο γεγονός, είμαι σίγουρος ότι ο Βασίλης θα θεωρούσε πως ο Θεός διάλεξε την καλύτερη και πιο ξεχωριστή ημέρα για να τον πάρει κοντά του.

Ο Βασίλης θα έχει πάντα μία ξεχωριστή θέση μέσα στην καρδιά μου και ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης.

Μία μοναδικά ισοπεδωτική φωνή, ένας πραγματικός άντρας με όλες τις έννοιες της λέξης, ένας υπέροχος άνθρωπος που δεν τον «άλλαξε» ποτέ η επιτυχία και η δόξα.

Τραγούδησε τον πόνο, την αγάπη, τη χαρά, τη μαγκιά, το όνειρο, παρηγόρησε, διασκέδασε, ενδυνάμωσε, βοήθησε κι ενέπνευσε αμέτρητους ανθρώπους...!

Βασίλη μου, εσύ μπορεί να έφυγες, αλλά για ‘μένα θα ζεις για πάντα μέσα στην καρδιά μου! Ο πιτσιρίκος σου».

Πηγή κεντρικής εικόνας: NDP