Η Κοσιώνη στήριξε τον Μπακογιάννη μέχρι το τέρμα της διαδρομής το 2023 & πλάι του «έκλεισε» το έτος

Τζένη Ντεμιράι
Η Κοσιώνη στήριξε τον Μπακογιάννη μέχρι το τέρμα της διαδρομής το 2023 & πλάι του «έκλεισε» το έτος

«Να αγαπάτε δυνατά και να μην ξεχνάτε να το λέτε! Καλή χρονιά από καρδιάς», συμβούλεψε τους ακολούθους της η Σία Κοσιώνη, έχοντας στο πλευρό της τον Κώστα Μπακογιάννη.

Με ένα στιχάκι από το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη «Ήλιος ο πρώτος» επέλεξε η Σία Κοσιώνη να αποχαιρετήσει το 2023 στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, έχοντας στο πλάι της τον σύζυγο και σύντροφο της ζωής της, Κώστα Μπακογιάννη.

Η δημοσιογράφος και ο τέως δήμαρχος Αθηναίων χαμογελούν στον φακό, με εκείνη να ακουμπά το κεφάλι της στον ώμο του, δείχνοντας τη στοργή αλλά και την ασφάλεια που αισθάνεται δίπλα του.

Μπορεί η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ να δημοσίευσε καρουζέλ με 14 ακόμα εικόνες, ωστόσο, η φωτογραφία που επέλεξε να βάλει πρώτη είναι η παραπάνω και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Όχι μόνο επειδή ο πολιτικός είναι ο σύντροφος της ζωής της, αλλά και επειδή ήταν μία σημαντική χρονιά για την πολιτική του διαδρομή, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Στην περιγραφή της ανάρτησής της, η Σία Κοσιώνη έγραψε «"Ό,τι αγαπώ γεννιέται αδιάκοπα. Ό,τι αγαπώ βρίσκεται στην αρχή του πάντα." Να αγαπάτε δυνατά και να μην ξεχνάτε να το λέτε! Καλή χρονιά από καρδιάς»!

https://www.instagram.com/p/C1hGD-II-7Y/

Γιορτές στο Καρπενήσι για Μπακογιάννη και Κοσιώνη

Μετά την ορκωμοσία του νέου δημάρχου της Αθήνας, Χάρη Δούκα, στην οποία έδωσε το παρών ο Κώστας Μπακογιάννης, ο ίδιος μαζί με την Σία Κοσιώνη και τον γιο τους, Δήμο, ταξίδεψαν στο Καρπενήσι. Εκεί, έχουν τις τελευταίες μέρες την ευκαιρία να απολαύσουν λίγες χαλαρές στιγμές στη φύση και να ξεκουραστούν σωματικά αλλά κυρίως ψυχικά, αφού τα επαγγέλματα και των δύο προσθέτουν αρκετό στρες στην καθημερινότητά τους.

Το Καρπενήσι είναι ο τόπος καταγωγής του απερχόμενου δημάρχου, αφού από εκεί είναι ο πατέρας του, Παύλος Μπακογιάννης. Το 2010, μάλιστα, ο πολιτικός εκλέχθηκε δήμαρχος Καρπενησίου από τον α' γύρο με ποσοστό 54,3%.

https://www.instagram.com/p/C1enHDYosTM/

Η Σία Κοσιώνη σχολιάστηκε -άδικα- στο Twitter/X παραπάνω από τον Κώστα Μπακογιάννη για την ήττα

Η σημασία του 2023 για τον Κώστα Μπακογιάννη

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και το φινάλε του 2023 ο Κώστας Μπακογιάννης διετέλεσε δήμαρχος Αθηναίων. Αν και θέλησε να διεκδικήσει και δεύτερη θητεία στον δήμο, τελικά δεν τα κατάφερε, αφού ο σύνδεσμος «Αθήνα Τώρα» και ο Χάρης Δούκας κέρδισαν τις εκλογές στον β' γύρο στις 15 Οκτωβρίου 2023.

Η χρονιά, λοιπόν, ήταν καθοριστικής σημασίας για την επαγγελματική ζωή του πολιτικού, του οποίου η ήττα ήταν μάλλον απροσδόκητη, αφού στον α' γύρο των εκλογών ήρθε πρώτος με ποσοστό 41,35%.

Το απρόσμενο αποτέλεσμα του β΄γύρου, μάλιστα, έδειξε να φέρνει ακόμα και την παρουσιάστρια σε αμηχανία, αφού ήταν εκείνη που συντόνιζε τη συζήτηση που γινόταν στον τηλεοπτικό σταθμό οπού εργάζεται για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο ίδιος ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στη σημασία της φετινής χρονιάς για εκείνον με μία ανάρτηση που έκανε στον πρσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μετά την παράδοση της σκυτάλης στον νέο δήμαρχο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά κάνοντας τον προσωπικό του απολογισμό: «Η Αθήνα του 2023, απέχει παρασάγγας από αυτήν που παραλάβαμε το 2019. Ήταν μια θητεία που μέτρησε για περισσότερες. Είμαι υπερήφανος για το έργο μας. Εύχομαι σε κάθε δήμαρχο να αισθάνεται έτσι όταν κλείνει την πόρτα πίσω του. Είναι ελευθερία να μπορείς να περπατάς στον δρόμο και να κοιτάζεις τους άλλους στα μάτια».

https://www.instagram.com/p/C1WWn0GILX5/

Με «ελευθερία», λοιπόν, και μία ζεστή αγκαλιά από τη Σία, τελειώνει μία χρονιά ορόσημο για τον τέως δήμαρχο Αθηναίων.

Πηγή κεντρικής εικόνας:@siakossioni