Ο Σωτήρης Τσαφούλιας είπε «μπράβο» στη μάνα από τα Τέμπη και το Twitter/X τον αποθέωσε

Γεωργία Βλαχοπούλου
Ο Σωτήρης Τσαφούλιας είπε «μπράβο» στη μάνα από τα Τέμπη και το Twitter/X τον αποθέωσε

Ο γνωστός σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας καλεσμένος στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου μίλησε για το πώς βαδίζουμε στη ζωή μας και για το πώς τα αυτονόητα έχουν καταντήσει να είναι «πολυτέλεια».

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας δεν γίνεται viral μόνο για τις επιτυχίες του στην 7η τέχνη. Ποιος δεν έχει δει άλλωστε το Έτερος Εγώ και δεν έχει μιλήσει για αριστούργημα και ποιος δεν περιμένει εναγωνίως τις 17 κλωστές, τη νέα, μίνι σειρά της Cosmote TV - που αφορά πραγματικά γεγονότα - να ξεκινήσει να προβάλλεται.

Είδαμε τα 2 πρώτα επεισόδια από τις «17 κλωστές» με τον διωγμό και τη «θυσία» του Πάνου Βλάχου

Κι όμως ο ίδιος, γίνεται θέμα συζήτησης και με τις συνεντεύξεις τις οποίες δίνει. Πάντα με ήρεμο τόνο και ύφος, λέει τα πράγματα όπως έχουν ή όπως θα έπρεπε να έχουν. Μάλιστα, ο ίδιος όπως ανέφερε και στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου αισθάνεται περίεργα όταν του λένε πως «πάλι έγινες viral» λόγω των λεγόμενών, καθώς αυτά που λέει είναι αυτονόητα και δεν θα έπρεπε να ενθουσιάζεται κανείς τόσο όταν ακούει κάποιον να τα λέει. Aυτό «είναι πρόβλημα» όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος στην Σίσσυ Χρηστίδου.

Η συνέντευξή του εξαρχής στη Σίσσυ Χρηστίδου φάνηκε πως θα γίνει θέμα συζήτησης με θετικό πρόσιμο, αφού αντί να μιλήσει για τη νέα του σειρά, όπως του ζήτησε η παρουσιάστρια, εκείνος αρνήθηκε να το κάνει και προτίμησε να συγχαρεί για το θάρρος της τη μητέρα ενός θύματος από το δυστύχημα στα Τέμπη, την κυρία Μαρία Καρυστιανού, για τον λόγο της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

«Εγώ λέω να μην ξεκινήσουμε (σ.σ να μιλάμε) για τις 17 κλωστές γιατί θα αισθανόμουν άσχημα αν αυτή την στιγμή μας βλέπει η κυρία Μαρία Καρυστιανού, η οποία έβγαλε έναν πύρινο λόγο σε μια επιτροπή της Βουλής που εξετάζει αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών. Μετά την «ψυχή» που κατέθεσε αυτή η γυναίκα αν ανοίξει σήμερα την τηλεόρασή της και με δει να μιλάω για τις 17 Κλωστές και τις δουλειές μου θα αισθανθώ πολύ άσχημα» εξήγησε ο ίδιος τον λόγο που δεν ήθελε να προωθήσει ουσιαστικά τη νέα του σειρά, προτιμώντας να μιλήσει για πιο ουσιαστικά ζητήματα που αυτή τη στιγμή αφορούν την κοινωνία.

Η Μαρία Καρυστιανού έχασε την κόρη της Μάρθη στα Τέμπη πριν 10 μήνες και τα λόγια της συγκινούν

Στη συνέχεια και βλέποντας τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην κοινωνία αλλά και τις κόντρες που ξεσπούν καθημερινά στην ελληνική τηλεόραση με δηλώσεις καλλιτεχνών να γίνονται βορά σχολίων και ο ένας να απαντάει στον άλλο, χωρίς να οδηγεί κάπου όλο αυτό, ο σκηνοθέτης τόνισε τη σπουδαιότητα του να προσπαθείς να καταλάβεις τη θέση του συνομιλητή σου. Καθώς, όπως είπε για εκείνον η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από την αντίληψη ότι όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας. Κι αυτό σίγουρα δεν υπηρετεί την έννοια της δημοκρατίας. «Είναι πιο εύκολο να πλακωθούμε από το να προσπαθήσουμε να ερμηνεύσουμε ο ένας τον άλλο» είπε ο ίδιος.

Αν ο άνθρωπος εκλείψει από τον πλανήτη ο πλανήτης θα γίνει παράδεισος. Αν εκλείψει η μέλισσα «πάει» ο πλανήτης. Ποιος είναι πιο σημαντικός εγώ ή η μέλισσα;

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας γνωρίζει κι έχει αποδεχθεί το γεγονός πως όλοι μαζί είμαστε μέρος του ίδιου μεγάλου συνόλου (σ.σ ο ίδιος παρομοίασε τους ανθρώπους σαν ψηφίδες σε ένα μεγάλο ψηφιδωτό) και πρέπει να φροντίσουμε να συνυπάρξουμε σε αυτό. Για εκείνον, λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε καθημερινά να είμαστε άνθρωποι και κατά βάση «συνάνθρωποι» στη ζωή μας. Η μόνη λύση για να επιτευχθούν αυτά είναι να μειώσουμε λίγο τον εγωισμό μας, τον ναρκισσισμό μας, τα αντανακλαστικά μας, δίνοντας μια ευκαιρία στον άνθρωπο και τον λόγο που μπορεί να κάνει μια δήλωση ή όχι.

Όλα αυτά με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις στην εγχώρια showbiz μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα και του Πάνου Βλάχου προς τους δημοσιογράφους, οι οποίες ήταν επικριτικές ως προς το συγκεκριμένο επάγγελμα (σ.σ ο Πάνος Βλάχος ανέφερε πως οι δημοσιογράφοι πάντα «λερώνουν» τις όμορφες στιγμές), όμως θα μπορούσαν να έχουν και μια δεύτερη ανάγνωση αν σκεφτόμασταν τη συνθήκη στην οποία έγιναν.

Τo Twitter/X συμφώνησε με την τοποθέτηση του Σωτήρη Τσαφούλια

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας είπε την πιο μεγάλη αλήθεια για τις επιτυχίες και αποτυχίες στη ζωή

Όπως έχει συμβεί τις περισσότερες φορές που ο ίδιος έχει δώσει συνέντευξη, τα λεγόμενά του έγιναν και πάλι viral με τον κόσμο απ' ότι φαίνεται τουλάχιστον από τα tweets να συμφωνεί μαζί του στο ότι πρέπει να σταματήσουμε να «τρωγόμαστε» μεταξύ μας.