Η Μαρία Καρυστιανού έχασε την κόρη της Μάρθη στα Τέμπη πριν 10 μήνες και τα λόγια της συγκινούν

Η Μαρία Καρυστιανού έχασε την κόρη της Μάρθη στα Τέμπη πριν 10 μήνες και τα λόγια της συγκινούν

Η Μαρία Καρυστιανού δεν είναι απλά η Πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών. Η Μαρία Καρυστιανού είναι η τραγική φιγούρα μιας μάνας που μιλά εξ' ονόματος του παιδιού της, την απώλεια του οποίου θρηνεί δέκα μήνες τώρα. 

Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για το δυστύχημα στα Τέμπη σώπασε μπροστά στα λόγια- καρφιά της Μαρίας Καρυστιανού.

Η παιδίατρος Καρυστιανού μαμά της Μάρθης που έφυγε από τη ζωή στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023, έκανε το μεγάλο και βαρύ πένθος της δύναμη για να έρθει δικαιοσύνη για το δικό της παιδί που έφυγε πριν δέκα μήνες αλλά και για όλα εκείνα τα παιδιά που δεν θα γυρίσουν ποτέ πίσω στις οικογένειές τους.

«Θέλω να έρθετε στη θέση μας, να χάσετε το πιο αγαπημένο πρόσωπο»

«Με βλέπετε εδώ μόνη μου αλλά δεν είμαι. Φανταστείτε 57 ανθρώπους δίπλα μου και τις οικογένειες τους. 180 τραυματίες δίπλα μου.

Και φανταστείτε και κάθε άνθρωπο που ανέβηκε στο τρένο όλα αυτά τα χρόνια... ήταν τυχεροί.

Από εκείνη την ημέρα του Φεβρουαρίου η ζωή σταμάτησε για κάποιους και για κάποιους άλλαξε. Αυτά που θα πω μπορεί να ακουστούν απίθανα, σε κάποιους δεν θα είναι αρεστά αλλά πιστέψτε με είναι αληθινά χωρίς καμία σκοπιμότητα.

«Από εκείνη την ημέρα του Φεβρουαρίου η ζωή σταμάτησε για κάποιους και για κάποιους άλλαξε. Αυτά που θα πω μπορεί να ακουστούν απίθανα, σε κάποιους δεν θα είναι αρεστά αλλά πιστέψτε με είναι αληθινά χωρίς καμία σκοπιμότητα γιατί μιλάω εκ μέρους της κόρης μου και με απόλυτο σεβασμό και προς τους άλλους συνεπιβάτες.

Παραδέχομαι πως δεν αισθάνομαι άνετα που είμαι εδώ, ίσως γιατί έχω κληθεί να μιλήσω για τη δολοφονία της κόρης μου… Θέλω να έρθετε στη θέση μας, να χάσετε το πιο αγαπημένο πρόσωπο από ιατρικό λάθος, για να χρησιμοποιήσω την ιδιότητά μου και ο εν λόγω γιατρός αντί να παραπέμπεται στη δικαιοσύνη, να παραπέμπεται στον ιατρικό σύλλογο. Πώς σας φαίνεται αυτό; Σκληρό; Άδικο; Φυσιολογικό; Το ίδιο νιώθουμε κι εμείς», είπε η πρόεδρος των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη και αφού ανέλυσε τα στοιχεία της, είπε με τρεμάμενη φωνή:

«Ούτε εμείς θα βάζαμε τα παιδιά μας στο τρένο αν ξέραμε, αλλά δεν ξέραμε, εσείς γνωρίζατε...

Ξέρετε τι είναι να παρακαλάς να έχεις το παιδί σου τραυματισμένο από το να το έχεις νεκρό;

Να περιμένουμε για την ταυτοποίηση και μετά το χάος...

Εσείς την συντηρείτε την ασυλία.Είναι συνάδελφός σας,αλλά δεν μπορείτε να προασπίζεστε το κακό. Εγώ,στο γιατρό αυτόν που θα έκανε κακό στο παιδί σας θελατε να πάω και να τον στηρίξω»,» είπε μεταξύ άλλων και με δάκρυα στα μάτια, για την τραγωδία που έγινε στα Τέμπη, η τραγική μητέρα.

Πώς μια σκηνή του Έτερος Εγώ μας θύμισε τα λόγια του πατέρα των δίδυμων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη