Ο Σωτήρης Τσαφούλιας είπε την πιο μεγάλη αλήθεια για τις επιτυχίες και αποτυχίες στη ζωή

Πατούλια Κατερίνα
Ο Σωτήρης Τσαφούλιας είπε την πιο μεγάλη αλήθεια για τις επιτυχίες και αποτυχίες στη ζωή
NDP photo agency

«Οι επιτυχίες μας, μάς κλειδώνουν και μας φυλακίζουν, οι αποτυχίες μας πεισμώνουν και μας κάνουν να πάμε παρακάτω.

Μια συνέντευξη γεμάτη αλήθειες ζωής έδωσε ο Σωτήρης Τσαφούλιας σήμερα το πρωί (14/11/23).

Στην επιτυχία λες, πέτυχα, είμαι βραβευμένος και μπορεί να κάνεις καιρό να ξανακάνεις κάτι και μπορεί και να μην ξανακάνεις ποτέ. Δεν το βλέπω ποτέ ως προσωπική επιτυχία, επιλέγω ιστορίες που είναι ωραίες, να τις μοιραστώ με τον κόσμο, μόλις δω μια ιστορία που με δονεί και με συγκινεί, σπεύδω να την μοιραστώ», τόνισε ο σκηνοθέτης του Έτερος Εγώ και εξήγησε και την οπτική του για τις προηγούμενες επιτυχίες τονίζοντας:

Κι όταν η κουβέντα ήρθε στους σπουδαίους ανθρώπους, εκεί ο σκηνοθέτης μίλησε από καρδιάς, δίνοντας μαθήματα:

«Υπάρχουν πράγματα στη ζωή υποκειμενικά και αντικειμενικά. Σπουδαίος άνθρωπος είναι εκείνος που είναι αυτός που θέλει χωρίς να ενοχλεί κανέναν και να επιτρέψεις το ίδιο και στον συνάνθρωπό σου. Προσπαθώ να εξηγώ και με τα έργα μου, να εξηγώ, νομίζω πως όταν επικοινωνείς τις σκέψεις σου, οφείλεις να του δώσεις λίγο από τον μηχανισμό του σκεπτικού σου».

Μια από τις πλέον κορυφαίες σειρές που έχουν γυριστεί είναι το Breaking Bad για τον Σωτήρη Τσαφούλια και από τις τωρινές είναι για τον σκηνοθέτη το Maid και τόνισε.

«Υπάρχουν πολλές εκφάνσεις της κακοποίησης στη ζωή, που δεν φαίνονται, σαν το παγόβουνο και που οδηγούν μαθηματικά σε μια μεγαλύτερη έκρηξη. Οι μικρές μορφές κακοποίησης είναι αυτές που οδηγούν σε μεγαλύτερες».

Όσο για το τι χαρακτήρας είναι, ο Τσαφούλιας παραδέχτηκε:

«Είμαι δύσκολος για το κοντινό μου περιβάλλον, είμαι πολύ μούχλας, δεν είμαι του έξω, δεν βγαίνω», παρότι η πρόσφατη έξοδός του έγινε τόσο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όσο και στην πρεμιέρα της ταινίας η Φόνισσα με την Άννα Μενενάκου στο πλευρό του.

Μιλώντας για τις δύο κόρες του, που είναι στην εφηβεία, ο Σωτήρης Τσαφούλιας εξήγησε για την 16χρονη και την 13χρονη πως το καλοκαίρι που πέρασαν μαζί στα Ψαρά ήταν ονειρεμένο και θα επαναληφθεί. Ο σκηνοθέτης και οι δηλώσεις του για το revenge porn είχαν γίνει viral πριν έναν χρόνο όπου και είχε πει:

«Δεν μπορείς στα παιδιά σου και στις κόρες σου να φτιάξεις ένα μπλουζάκι που να λέει ο μπαμπάς μου έχει ένα όπλο, ένα φτυάρι και πάντα ένα άλλοθι. Είναι πάρα πολύ δύσκολο πώς να κάνεις το παιδί σου να ζήσει μια ασφαλή ζωή χωρίς να το τρομοκρατήσεις, χωρίς να το κάνεις να φοβάται.

Εγώ τους έκανα μια συζήτηση, ότι μπορεί, αύριο, μεθαύριο, να πέσεις στην παγίδα, όλοι έχουμε πέσει, και ενώ βρίσκεσαι σε μια πολύ προσωπική στιγμή με το αγόρι σου, αυτός να έχει βάλει ένα κινητό κάτω από ένα μαξιλάρι ή σε μια τσάντα που έχει μια τρύπα και να το μαγνητοσκοπήσει και να το βγάλει.

Κοίταξε μην πας και μου πηδήξεις από κανένα μπαλκόνι. Δεν έγινε και τίποτα. Δεν κάνεις κάτι που δεν κάνουν άλλα επτά δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον πλανήτη. Απλά εσένα θα το δούμε εκείνη την ώρα, θα είσαι προσεκτική την επόμενη. Κοίτα μη μου κάνεις καμία ανοησία και με στείλεις φυλακή», είπε τότε ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Οι «17 κλωστές» του Σωτήρη Τσαφούλια και τα πρώτα πλάνα με τον αγνώριστο Πάνο Βλάχο

Για τις κόρες του άλλωστε, Δέσποινα και Κωνσταντίνα, ο σκηνοθέτης πίσω από τις πολυαναμενόμενες 17 Κλωστές είχε αναφέρει στη Lifo:

«Οι κόρες μου είναι το μοναδικό έργο στη ζωή μου που δεν χρειάστηκε δεύτερο draft.

Ήταν τέλειες από το πρώτο.

Η περίπτωσή μας, με τη μαμά τους, είναι ο ορισμός του ότι το διαζύγιο υπάρχει για να σώζεται μια σχέση και όχι για να τερματίζεται. Χρειάστηκε να χωρίσουμε για να καταλάβουμε πόσο αγαπάμε, πόσο εκτιμάμε ο ένας τον άλλον, κάτι που, αν μέναμε μαζί, δεν θα το βλέπαμε και θα περνάγαμε παθογένειες στα παιδιά. Το βλέπω και ως ένα μήνυμα στα κορίτσια μου για το μέλλον: να μη βρεθούν ποτέ εγκλωβισμένες αν περνάνε άσχημα. Η ζωή είναι μία, η ευτυχία είναι επιλογή».