Ο Νίκος Καρβέλας εκδίδει νέο βιβλίο και η κόρη του Σοφία καμαρώνει όσο ποτέ

Γεωργία Βλαχοπούλου
Ο Νίκος Καρβέλας εκδίδει νέο βιβλίο και η κόρη του Σοφία καμαρώνει όσο ποτέ

Ο Νίκος Καρβέλας για πρώτη φορά σε ρόλο συγγραφέα, κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο και οι γυναίκες της ζωής του είναι πολύ περήφανες γι' αυτόν.

Η Σοφία Καρβέλα είναι πολύ δεμένη με τους γονείς της και πολύ περήφανη τόσο για τη μαμά της όσο και για τον μπαμπά της, όπως κι εκείνοι γι' αυτήν. Δεν είναι λίγες μάλιστα, οι φορές που έρχεται από την Αμερική στην Ελλάδα μαζί με τους γιούς της - τον Νίκο και τον Νέστορα - για να τους επισκεφθεί, ενώ αν ρίξεις μια ματιά στα social media της θα δεις πως συχνά δημοσιεύει κάποιο post πότε αποθεώνοντας την Άννα Βίσση, πότε τον Νίκο Καρβέλα.

Περήφανη για το βιβλίο του μπαμπά της

Αυτή τη φορά η Σοφία Καρβέλα καμαρώνει τον μπαμπά της, στο νέο του επαγγελματικό βήμα. Ο Νίκος Καρβέλας σε ρόλο συγγραφέα, κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο με τίτλο «Νοοσοφία» κι εκείνη έγραψε πόσο περήφανη νιώθει γι' αυτό του το εγχείρημα, δημοσιεύοντας το εξώφυλλο του βιβλίου και γράφοντας: «Είμαι τόσο περήφανη. Αυτό το βιβλίο είναι συναρπαστικό. Σου αλλάζει τη ζωή».

423735672_381717144623728_4176000678868173688_n.jpg

Παράλληλα, μοιράστηκε και τα όσα γράφει ο μπαμπάς της στο οπισθόφυλλο του βιβλίου σχετικά με την δημιουργία του. Όπως λέει «Η Νοοσοφία είναι σίγουρα ένα βιβλίο από εκείνα που στοχοποιούνται ως αιρετικά. Η Νοοσοφική θεωρία του Νίκου Καρβέλα συγκρούεται απροκάλυπτα με τις υπερδυνάμεις του κατεστημένου, προτείνοντας έναν ολωσδιόλου καινούργιο τρόπο ζωής. Ένα τρόπο ζωής βασισμένο στην αρμονική συνύπαρξη των λειτουργιών του εγκεφάλου και μιας γλώσσας απαλλαγμένης από όλες τις πατροπαράδοτες ηθικές ιώσεις. Ο κόσμος αυτός δεν είναι γυάλινος, αλλά είναι σίγουρα εύθραυστος. Απλά κανείς έως τώρα δεν του πέταξε ποτέ μία πέτρα. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πέτρες. Υπάρχουν μόνο ιδέες. Ο κόσμος αυτός είναι φτιαγμένος από ιδέες. Γι’ αυτό ο εύθραυστος κόσμος δεν έσπασε ποτέ. Η Νοοσοφία δεν μιλάει με ιδέες, ούτε για ιδέες. Δεν μιλάει με λέξεις τρύπιες που στάζουν πλαναισθήματα. Η Νοοσοφία κάνει έκκληση στη γυναίκα να θρυμματίσει τον εύθραυστο κόσμο των πατροπαράδοτων ιδεών με λέξεις πέτρινες. Η Νοοσοφία παρακαλεί τη γυναίκα να αναζητήσει τη βαθύτερη αιτία της ύπαρξής της στις πέτρινες λέξεις».

Και η Έλενα Φερεντίνου, όμως η σύντροφος του Νίκου Καρβέλα και μητέρα του τρίτου του παιδιού, μοιράστηκε με ένα post στο Instagram της το βιβλίο του αγαπημένου της, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή της.

https://www.instagram.com/p/C3XLVZJovsY/

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Καρβέλας ασχολήθηκε με τη συγγραφή, αφού έχει εκδόσει το 2006 τα Ποιήματα, Μέγιστο Φως (ποιητική συλλογή), το 2007 το Πιστεύω (φιλοσοφικό δοκίμιο), το 2009 τη Ναυτία Των Ημερών (ποιητική συλλογή), το 2011 τον Τρίτο Δρόμο (το πρώτο του πεζό έργο) και το 2013 την Ευτυχία Του Πάκο.

Η σχέση της με τον μπαμπά της

Η Σοφία Καρβέλα σε συνέντευξη που έδωσε στο Happy Day τον Μάιο του 2023 με αφορμή τη συλλογή με μαγιό που θα κυκλοφορούσε στην Ελλάδα, μίλησε για τους γονείς της και είπε χαρακτηριστικά για τον Νίκο Καρβέλα: «Είναι ο πιο τρυφερός! Παρακαλάω τον μπαμπά μου να μην με παίρνει συνέχεια τηλέφωνο και να μην με παίρνει αγκαλιά. Λίγο χώρο! Ο μπαμπάς μου είναι ο πιο καλοντυμένος άντρας. Υπάρχει καψούρα με τον πατέρα μου», δείχνοντας πως όπως οι περισσότερες κόρες είναι κι εκείνοι το κορίτσι του μπαμπά.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως αγαπάει λιγότερο την Άννα Βίσση. Άλλωστε, όπως είχε αναφέρει στο περιοδικό Gala: «Όταν πάω να τη δω, δεν τη βλέπω σαν μάνα μου. Βλέπω μία θεά με μία θεϊκή φωνή να τραγουδά θεϊκά τραγούδια ενός άλλου Θεού που τα έγραψε», ενώ στα social media της βλέποντας τους γονείς της να τραγουδάνε μαζί στη συναυλία για τα 50 χρόνια καριέρας της μαμάς της είχε μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους ότι «Οι γονείς μου είναι θρύλοι».

karvelagoneis.jpeg