Η Βιβή αποχώρησε από το MasterChef και μόνο μια γυναίκα διεκδικεί τον τίτλο στην τελική δεκάδα

Πατούλια Κατερίνα
Η Βιβή αποχώρησε από το MasterChef και μόνο μια γυναίκα διεκδικεί τον τίτλο στην τελική δεκάδα

Σε ένα ιδανικό MasterChef, όπως εκείνα που παρακολουθούμε στις ΗΠΑ με τον Gordon Ramsay με αρχάριους σεφ και νοικοκυρές κι όχι με επαγγελαματίες με εμπερία σε μισελενάτα εστιατόρια, η Βιβή θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και τον τίτλο!

Γεωργία, Ζωή, Τάνια, Ρένα, Βιβή και Χριστίνα. Αυτές ήταν οι έξι γυναίκες που πέρασαν στους 24 του φετινού MasterChef κι ενώ φτάσαμε στους δέκα καλύτερους, απέμεινε μόνο μια γυναίκα, η Χριστίνα να διεδκικεί τον τίτλο του επόμενου MasterChef. Η Βιβή αποχώρησε κυρίως επειδή δεν πίστεψε στις δυνάμεις της, γιατί σε ένα ιδανικό MasterChef, που η Ζησιμοπούλου θα είχε να αντιμετωπίσει μη επαγγελματίες μάγειρες- όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ για παράδειγμα- θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τον τίτλο.

Αποχώρησε η Βιβή- Έμεινε η Χριστίνα μόνη στο MasterChef

Στο δικό μας MasterChef βέβαια, τη στιγμή που οι σεφ γνωρίζουν απριόρι όλες τις τεχνικές, παρασκευές και μπαίνουν στο παιχνίδι με τουλάχιστον 50 έτοιμες συνταγές, ε, η Ζησιμοπούλου ήταν γραφτό να αποχωρήσει πριν τους τελικούς έντεκα.

«Καλώς ή κακώς με φέρανε οι καταστάσεις να μεγαλώσω λίγο πιο γρήγορα απ΄όσο συνηθίζεται. Από τα 18 είμαι μόνη μου, παλεύω μόνη μου. Τα σαββατοκύριακα είναι οι μέρες με τον μπαμπά, μαγειρεύουμε παρεούλα. γιατί έχουμε χρόνο και ερχόμαστε λίγο πιο κοντά, γιατί η καθημερινότητα μας φέρνει απέναντι», είχε δηλώσει η Βιβή πριν μπει στο παιχνίδι.

https://www.instagram.com/reel/C51kh2NsHJx/

«Στεναχωριέμαι περισσότερο για την απόδοσή μου, παρ' όλα αυτά είμαι πλήρης. Έχω συγκινηθεί γιατί περάσαμε τόσο καιρό τόσες δοκιμασίες. Δε μετανιώνω για τίποτα. Θα μου λείψει λίγο η κουζίνα, αλλά χαίρομαι που το έζησα. Πρέπει να παλεύουμε κι εγώ σήμερα τα παράτησα και θα παρακαλέσω τα παιδιά, αν βρεθούν σε παρόμοια κατάσταση να μην τα παρατήσουν. Υπήρχαν παιδιά που ήθελαν να φτάσω μέχρι τη 10αδα, 7αδα κι αυτό ήταν νίκη για μένα», είπε η Βιβή.

Masterchef: Ο Λευτέρης νικητής 1000 ευρώ και ασυλίας αλλά το κοινό δικάζει για τις αντιγραφές

Kι όταν ήρθε η ώρα για τη Βιβή να δώσει τα φώτα της στους παίκτες του επόμενου MasterChef, η ίδια είπε:

«Φτάσαμε στο τέλος της πορείας μου στον διαγωνισμό, φεύγω γεμάτη από εμπειρίες και συναισθήματα και από ανθρώπους, έχω και μια ανακούφιση γιατί είχα αρχίσει να κουράζομαι, αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα έμπαινα πάλι, θα μαγείρευα πάλι, θέλω να πω στα παιδιά που θα έρθουν στο επόμενο MasterChef να πιστεύουν στον εαυτό τους και να μην τα παρατήσουν. Ηθικό δίδαγμα, μην γίνεις σαν τη Βιβή. Οι κριτές είναι άνθρωποι και πολλές φορές μου είπαν να μην τα παρατήσω».

Αν πρέπει να κάνουμε πάντως τον δικό μας απολογισμό για τη Βιβή, θα σου πούμε να γίνεις Βιβή. Το σθένος με τον οποίο η παίκτρια, απαντούσε πάντα κόντρα σε εκείνους που υποτιμούσαν την ίδια και τις φίλες της στο παιχνίδι - θα θυμόμαστε πάντα την ψήφο στον Άνχελ από τη Βιβή, αλλά και την ψήφο στον Σταμάτη για όσα είχε ακούσει η Ζωή- θα μας μείνει αξέχαστο.

To Πιο αστείο πάντως ήταν πως ο Γιάννης Κούρτογλου, αποκάλεσε τη Βιβή τοξική! Και κάπως έτσι ακόμα γελάμε!

«Η Βιβή είναι ένα καλό πλάσμα και ένα πολύ τοξικό πλάσμα, θα έπρεπε να είναι χαρούμενη μέχρι εδώ που έχει φτάσει, έχει μια καλή πλευρά και μια πολύ κακή πλευρά, όπως όλοι μας».

«Tο κάνω για τη Ζωή», είπε η Βιβή στον Σταμάτη και στο MasterChef έχουμε δίκαιη υποψηφιότητα

Απέναντι στη Βιβή με το χειρότερο πιάτο βρέθηκε ο Ηλίας, ο οποίος όμως σώθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

«Ηλία δυστυχώς για σένα και για όλους όσους πίστεψαν ότι άγγιξαν τα όριά τους με τη σημερινή δοκιμασία, ένα πράγμα μπορούμε να σας υποσχεθούμε ότι έρχονται πολύ πιο απαιτητικές δοκιμασίες κι εσύ θα πρέπει να τις αντιμετωπίσεις γιατί με αυτό το πιάτο είσαι κι εσύ στους 11», είπαν οι κριτές.

Πάντως, την καλύτερη προσπάθεια της βραδιάς είχε ο Νίκος Κυψίδης, ο οποίος πήρε και τα 1000 ευρώ με το εκπληκτικό του ταρτάρ.

Ο Γιάννης, ο Μάριος και η Χριστίνα είχαν επίσης τρεις εξαιρετικές προσπάθειες αλλά όχι την καλύτερη.