Ο Απρίλιος είναι ο μήνας που η Κατερίνα Βρανά γεννήθηκε και «ξαναγεννήθηκε»

Τζένη Ντεμιράι
Ο Απρίλιος είναι ο μήνας που  η Κατερίνα Βρανά γεννήθηκε και «ξαναγεννήθηκε»

«15 Απριλίου είναι τα γενέθλιά μου. 23 Απριλίου είναι η μέρα που σχεδόν πέθαινα. Οπότε έχουμε πλέον μπει επίσημα στην Εορταστική Εβδομάδα Επιβίωσης και Γενεθλίων! Γιορτάζω μία που γεννήθηκα και μία που δεν πέθανα! 7 Χρόνια Αναγέννησης, μπίτσεζ», έγραψε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Βρανά.

Η Κατερίνα Βρανά είναι σίγουρα ένας άνθρωπος που ξέρει από αυτοσαρκασμό. Και αυτό αποδεικνύει όχι μόνο μέσω του stand up comedy αλλά και με πολλές από τις αναρτήσεις που κάνει στα social media.

vrana-(5).jpg

Η Κατερίνα Βρανά είναι πανέμορφη εξωτερικά και εσωτερικά λένε οι φανς στη φωτογραφία με το μαγιό της

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας που γεννήθηκε και «ξαναγεννήθηκε» η Κατερίνα Βρανά

Η κωμικός έχει γενέθλια στις 15 Απριλίου, όμως, αυτός ο μήνας έχει για εκείνη μία πιο ιδιαίτερη σημασία από αυτή που έχει συνήθως ο γενέθλιος μήνας μας, αφού τον Απρίλιο ήρθε στη ζωή και τον Απρίλιου του 2017 σχεδόν έφυγε από αυτή.

Μπορεί σε κάποιες συνεντεύξεις της να έχει μιλήσει για την ηλικία της, κάνοντας μάς να συμπεράνουμε ότι φέτος έκλεισε τα 45, ωστόσο, δεν είναι κάτι που συνηθίζει να αναλύει και να συζητά. Άλλωστε, αυτό έχει λίγη σημασία. Εκείνο που έχει πραγματική σημασία είναι το γεγονός ότι πριν από 7 χρόνια ξαναγεννήθηκε.

Την Κυριακή 21 Απριλίου η Βρανά δημοσίευσε τρεις φωτογραφίες, από την ημέρα γιορτής που ετοίμασε για τα γενέθλια και την «επιστροφή» της στη ζωή.

Στην πρώτη φωτογραφία απεικονίζεται η ίδια κρατώντας στα χέρια της ένα μπαλόνι με τον αριθμό 7. Στην δεύτερη στέκεται όρθια, κρατώντας και πάλι ένα μπαλόνι με τον αριθμό 7, ενώ στην τρίτη η κωμικός δείχνει τα υπέροχα γοβάκια που επέλεξε να φορέσει για το «2 σε 1 γλέντι».

https://www.instagram.com/p/C6Bn2gFo-dx/

«Εορταστική Εβδομάδα Επιβίωσης και Γενεθλίων»

Στην περιγραφή της παραπάνω ανάρτησης, η Κατερίνα Βρανά εξήγησε ότι κάλεσε όλους όσους τη βοήθησαν μετά την περιπέτεια υγείας της στη Μαλαισία. Η οικογένεια της, οι φίλοι της, γιατροί και θεραπευτές ήταν εκεί για να τη στηρίξουν και να γιορτάσουν μαζί της το δώρο της ζωής.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «15 Απριλίου είναι τα γενέθλιά μου. 23 Απριλίου είναι η μέρα που σχεδόν πέθανα. Γλέντι 2-σε-1. 7 Χρόνια Επιβίωσης. Περιτριγυρισμένη από όλους όσους με κράτησαν ζωντανή. Γιατροί, οικογένεια, θεραπευτές, φίλοι. Ευχαριστώ όλους όσους ήρθατε και μου λείψατε όσοι δεν μπορέσατε. Σας αγαπάω όλους τόσο τόσο πολύ».

Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε αναρτήσει ένα βίντεο για τα γενέθλιά της, στην περιγραφή του οποίο έγραψε μεταξύ άλλων «15 Απριλίου είναι τα γενέθλιά μου. 23 Απριλίου είναι η μέρα που σχεδόν πέθαινα. Οπότε έχουμε πλέον μπει επίσημα στην Εορταστική Εβδομάδα Επιβίωσης και Γενεθλίων! Γιορτάζω μία που γεννήθηκα και μία που δεν πέθανα! 7 Χρόνια Αναγέννησης, μπίτσεζ».

https://www.instagram.com/reel/C50QgD4IaTI/

Τι έπαθε η Κατερίνα Βρανά πριν από 7 χρόνια στη Μαλαισία

Η stand up comedian, μετά από ένα σηπτικό σοκ στη Μαλαισία το 2017, ήρθε τρεις φορές κοντά στον θάνατο, αφού επηρεάστηκαν όλα της τα όργανα, έχασε την όρασή της και ατρόφησαν οι μυς της.

Η ίδια έχει μιλήσει αρκετές φορές σε συνεντεύξεις της για αυτή την περιπέτεια, η οποία την έφερε αντιμέτωπη με τον θάνατο. Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στη Μαλαισία. Έχοντας συμπτώματα δηλητηρίασης, μπήκε σε νοσοκομείο της χώρας. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν σωστή διάγνωση, αφού στην αρχή θεώρησαν ότι τα συμπτώματα οφείλονται σε σκωληκοειδίτιδα, ενώ κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, θεωρήθηκε ότι έχει περιτονίτιδα. Τελικά, το ίδιο βράδυ έπαθε σηπτικό σοκ.

Μπήκε σε καταστολή, με σκοπό οι γιατροί να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Όταν όμως την ξύπνησαν ήταν παράλυτη από τον λαιμό και κάτω. Εκτός αυτού, άλλες λειτουργίες, όπως η όραση και η ομιλία είχαν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό.

Περίπου έναν χρόνο μετά, η Κατερίνα Βρανά μίλησε στην εκπομπή «Το πρωινό» για την μη έγκαιρη διάγνωση που την καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο και της άλλαξε τη ζωή.

«Ήμουν σε τεχνητό κώμα, οι γονείς μου φάγανε το λούκι, εγώ κοιμόμουν. Ξυπνάω και δεν μπορούσα να κουνηθώ, δεν μπορούσα να μιλήσω, δεν μπορούσα να συνεννοηθώ με τους γονείς μου και δύο βδομάδες αφού βγήκα από το κώμα τυφλώθηκα. Αυτό νομίζω ότι ήταν το πιο δύσκολο και παραμένει το πιο δύσκολο. Το ότι δεν μπορώ να δω καλά είναι η μεγαλύτερη δυσκολία».

«Το γέλιο βοηθάει πάρα πολύ, το χιούμορ μου με έσωσε»

Ακόμα και μόλις έναν χρόνο μετά την απότομη και καθοριστική αλλαγή στη ζωή της, η Κατερίνα Βρανά έδειχνε να έχει όρεξη να ζήσει με όσο πιο ουσιαστικό τρόπο γίνεται αλλά και να μη παραπονιέται για την έκβαση των πραγμάτων.

Οπλισμένη με το χιούμορ που πάντα την χαρακτήριζε δήλωνε εξαρχής ότι «Το γέλιο βοηθάει πάρα πολύ. Να μπορείς να γελάς ακόμα και στη χειρότερη φάση της ζωής σου ελαφραίνει ένα τσικ το φορτίο. Είναι σωτήριο πράγμα. Εγώ πιστεύω ότι με έσωσε το χιούμορ μου».

Ακόμα, είχε αποφασίσει από τους πρώτους κιόλας μήνες ότι θέλει να συνεχίσει κανονικά τη δουλειά της. «Θέλω να κάνω παράσταση έτσι όπως είμαι. Για να δείξω ότι δεν έχει σημασία, εγώ περνάω και έτσι πολύ καλά, δεν πειράζει, δεν χάθηκε ο κόσμος, μου πάει το καρότσι», είχε πει χαρακτηριστικά στο «Πρωινό».

Μιλώντας τον Φεβρουάριο του 2024 στην ΕΡΤ για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την κατάσταση της υγείας της, η Κατερίνα Βρανά ανέφερε:

«Είναι μία κατάσταση και νομίζω ότι οι άνθρωποι προσαρμοζόμαστε. Ήταν τόσο σταδιακό και ξεκίνησε από το “θα πεθάνεις”. Χέρια έχω, πόδια έχω. Φοβόμουν πάρα πολύ ότι θα πέσει το στήθος μου. Σκεφτόμουν και θα είμαι ανάπηρη και θα έχω πεσμένο στήθος; Ε, όχι. Ήταν όλο τόσο σταδιακό που μου δόθηκε χρόνος να συμφιλιωθώ με την κάθε κατάσταση».

Όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί στον εαυτό της το 2017, η Κατερίνα Βρανά συνέχισε τελικά τις παραστάσεις, έχοντας μία σοκαριστική ιστορία την οποία καταφέρνει να κάνει να φαίνεται αστεία στο κοινό που παρακολουθεί τις εμφανίσεις της, κάνοντας όλους μας να συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμα και οι πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής έχουν την αστεία τους πλευρά.

vrana-(6).jpg

Στα σαράντα μου ήταν το σχεδόν πέθανα...

Μιλώντας για τον παρολίγο θάνατό της, στη δεκαετία των 40, η Βρανά είχε πει χαρακτηριστικά στο Bovary.

«Αναθεώρησα πολλά πράγματα μετά από όλο αυτό. Αναγκαστικά το κάνεις. Ημουν και σε μια ηλικία, στα σαράντα, που έτσι κι αλλιώς θα το έκανα. Αλλά θα μείνω στα σαράντα γιατί δεν τα έζησα καλά. Στα σαράντα μου ήταν το σχεδόν πέθανα...

Ως τότε η ζωή μου ήταν ένα συνεχές τρέξιμο, όλο ταξίδια, χωρίς να σταματάω για να δω που είμαι και που πάω. Δεν μπορούσα όμως να σταματήσω. Πάλευα τόσα χρόνια γι΄αυτό που είχα αποκτήσει, πώς να σταματήσω... Αυτό είναι πια που αναθεώρησα στο φουλ, το άγχος και το κυνηγητό, τις ενοχές που κάνεις διακοπές. Μετά κατάλαβα ότι έπρεπε να ακολουθώ τους ρυθμούς μου, τους δικούς μου ρυθμούς»

Αναστασοπούλου, Παπαδημητρίου και Παλιοσπύρου στηρίζουν έμπρακτα την Κατερίνα Βρανά

Την τρέχουσα σεζόν η κωμικός παρουσιάζει την «Ντερμπεντέρισσα» στο Arch Club. Εκεί βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής 21 Απριλίου η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η οποία θέλησε να στηρίξει την Βρανά όχι μόνο με την παρουσία της αλλά και με αναρτήσεις από την παράσταση στο Instagram.

«Ήρθαμε να δούμε τη θεάρα μας» έγραψε σε ένα βίντεο που δημοσίευσε, κάνοντας tag μεταξύ άλλων, την Ντορέττα Παπαδημητρίου και την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ακολούθησαν, φυσικά και σχετικές φωτογραφίες.

Τη στήριξή της μέσω social media έδειξε και η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η οποία δημοσιεύοντας μία φωτογραφίας της Βρανά από τη σκηνή, έγραψε «Είσαι καταπληκτική».

Screenshot-2024-04-22-114125.png

Πηγή κεντρικής εικόνας: @katerinavrana