Η Survivor Μενεγάκη και τα σχόλια για τη σκληρή «βασίλισσα»: Πόση Ελένη αντέχει τελικά η TV;

Κατερίνα Μπούσιου
Η Survivor Μενεγάκη και τα σχόλια για τη σκληρή «βασίλισσα»: Πόση Ελένη αντέχει τελικά η TV;

Οι «προτάσεις», το brand, η φρεγάτα και το σίριαλ της επόμενης ημέρας για την Ελένη Μενεγάκη. 

Τις τελευταίες ημέρες απασχολεί ιδιαίτερα τις τηλεοπτικές εκπομπές, η οριστική απόφαση της Ελένης Μενεγάκη να μη συνεχίσει στο Mega, σε ένα βελούδινο τηλεοπτικό διαζύγιο μεταξύ της παρουσιάστριας και του καναλιού μετά από 2 χρόνια συνεργασίας. Αρκετοί παρουσιαστές, τοποθετήθηκαν δημόσια για τη λεγόμενη βασίλισσα της TV, με τα λεγόμενά τους να μας βάζουν σε σκέψεις, ενώ συνεχίζεται η παραφιλολογία για το νέο της τηλεοπτικό βήμα. Πάει ΣΚΑΙ η Ελένη ή θα επιστρέψει στον ΑΝΤ1;

Μενεγάκη: Η φωτογραφία μετά την απόφαση αποχώρησης από το Mega ίσως στέλνει μήνυμα

https://www.instagram.com/p/C57uWOVNAe6/

Η «φρεγάτα» Ελένη και οι τηλεοπτικοί επικήδειοι

Η Ελένη Μενεγάκη τις τελευταίες ημέρες, προκαλεί για μία ακόμη φορά συζήτηση. Με εκείνη να σιωπά και όλους τους άλλους να μιλούν. Ξέχωρα από το προσωπικό της επικοινωνιακό χάρισμα, πάντα καταφέρνει οι κινήσεις της να βρίσκονται στην επικαιρότητα. Και αυτό θεωρείται, χάρισμα. Είναι μετά τη Ρούλα Κορομηλά, η μακροβιότερη ελληνίδα παρουσιάστρια της ψυχαγωγίας και έχει δημιουργήσει αυτό που λέμε συχνά, το δικό της brand, τη δική της ταυτότητα.

Τίτλοι τέλους για την «Ελένη»: Η Μενεγάκη αποχωρεί από το Mega μετά από 3 χρόνια

Πολλά έχουν ειπωθεί, αλλά θα συμφωνήσω με τον Γιώργο Λιάγκα που ζήτησε πριν από λίγες ημέρες από την εκπομπή του, να μην γίνονται τηλεοπτικοί επικήδειοι και να μην λέγονται ή γράφονται υπερβολικά σχόλια. Είτε μείνει, είτε φύγει η Ελένη από την τηλεόραση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκινήσαμε να μιλάμε για τους λόγους που έφυγε η παρουσιάστρια από το Mega και δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό της. Όλοι εικάζουν πως ήταν οικονομικοί οι λόγοι και όχι η πρόταση του Mega για μετακόμιση της στην πρωινή ζώνη ή η διάθεση για παρέμβαση του καναλιού στο περιεχόμενο της εκπομπής της. Και έχει μία βάση αυτό.

Είναι γνωστό από το τηλεοπτικό ρεπορτάζ πως η Ελένη Μενεγάκη εκτός από τους όρους για τη μορφή της εκπομπής της στα συμβόλαιά της, διατηρεί πάντα την επιμέλειά της.

Φυσικά και συνεργάζεται με τα κανάλια στα οποία βρίσκεται, αλλά είναι πολύ λίγες οι παρεμβάσεις οι οποίες είναι αποδεκτές από εκείνη.

Οι παρουσιαστές άλλων εκπομπών και άλλων καναλιών που ρωτήθηκαν πρόσφατα για την Ελένη, στο οικονομικό κομμάτι εστίασαν. Ο Δήμος Βερύκιος τη χαρακτήρισε ως «Φρεγάτα μπαρουτοκαπνισμένη που διαπραγματεύεται σκληρά το τομάρι της» όπως είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του, ενώ η Μπέττυ Μαγγίρα είπε επίσης πως: «Η Ελένη Μενεγάκη είναι σκληρή διαπραγματεύτρια και καλά κάνει».

Μόνο που άλλο είναι το ζητούμενο. Η εποχή έχει αλλάξει, τα κανάλια ακόμη και αν είναι κερδοφόρα, αναπροσαρμόζουν εσχάτως τις ανάγκες τους και δεν στρέφονται στα μεγάλα συμβόλαια. Αλλά σε συνεργασίες που μπορούν να αποφέρουν και τηλεθέαση και έσοδα.

Όχι ως παρουσία και ως τηλεοπτικό πρόσωπο. Αλλά ως συμβολισμό στο πλαίσιο της συνεργασίας. Δεν μπορεί πια να είναι τόσο ακριβοπληρωμένη η μεσημεριανή ζώνη. Καμία ζώνη για την ακρίβεια, εκτός αν μιλάμε για τηλεοπτικές σειρές. Αρκετά πράγματα στα φετινά (και πολλά σε αριθμό) τηλεοπτικά project δεν έφεραν τα αναμενόμενα έσοδα και ήδη οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί αναθεωρούν πολλά για την επόμενη χρονιά και δεν κάνουν ριψοκίνδυνα οικονομικά ανοίγματα.

Από την άλλη πλευρά, οι σταθμοί θέλουν να στοχεύσουν σε νέες ιδέες.

Και όσο και αν ένας παρουσιαστής ή μία παρουσιάστρια είναι η βιτρίνα ενός καναλιού, χρειάζεται και το αντίστοιχο περιεχόμενο. Συνηθίζουμε να λέμε πως η Ελένη είναι master της διαφήμισης. Πώς ότι διαφημίζει, ξεπουλά. Αλήθεια είναι αυτό, αλλά μπορεί να μη φτάνει. Επίσης η εκπομπή της, εδώ και χρόνια χρειάζεται μία ανανέωση. Ακόμη και τα νούμερα τηλεθέασης δείχνουν πως το κοινό ζητά κάτι διαφορετικό από την Ελένη που αγαπά. Το τι θα είναι αυτό, θα το καθορίσει η ίδια, βάσει των δικών της επαγγελματικών της αναγκών. Εκτός αν δε θέλει να αλλάξει.

https://www.instagram.com/p/C5x4wGjt84K/

Προς το παρόν ακούμε για μεταγραφή της στον ΣΚΑΙ (το κανάλι το διαψεύδει) ή για πρόταση που της έχει κάνει ο Ατζούν. Φυσικά ο Τούρκος παραγωγός ασχολείται αυτή τη στιγμή μόνο με την επιτυχία του Survivor. Ακούσαμε επίσης και για διάθεση να επιστρέψει στον ΑΝΤ1, το κανάλι που είναι συνυφασμένο με τις μεγάλες επιτυχίες της καριέρας της. Ούτε όμως και από εκεί υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη πρόταση. Αλλά αυτές τις συνομιλίες με παραγωγούς και κανάλια σε επίπεδο ιδιοκτητών και όχι στελεχών, όποτε και αν γίνουν, η Ελένη θα τις κρατήσει μυστικές, όπως είναι και το φυσικό.

Όλα είναι πιθανά και όλα απίθανα. Άλλωστε και μετά το τέλος της συνεργασίας της με τον Alpha, κανείς δεν πίστευε πως θα επέστρεφε η Ελένη τόσο σύντομα στο Mega. Στην ουσία ήταν και το πρώτο μεγάλο όνομα, που έκανε συμβόλαιο με το νέο τότε κανάλι.

Όσο για το ποια θα γίνει Μενεγάκη στη θέση της Μενεγάκη το μεσημέρι; Όλα δείχνουν πως η Φαίη Σκορδά μπορεί να είναι ένα πρόσωπο που θα επαναδιαπραγματευτεί το Mega.