«Ιωάννου, Μπουκουβάλα, Αναγνώστου»: 26 χρόνια μετά θα αναγνώριζες τους μαθητές του Κατακουζηνού;

Γεωργία Βλαχοπούλου
«Ιωάννου, Μπουκουβάλα, Αναγνώστου»: 26 χρόνια μετά θα αναγνώριζες τους μαθητές του Κατακουζηνού;

Tον ηθοποιό που υποδυόταν τον Αναγνώστου τον είδες και στα Καλύτερά μας Χρόνια. Κατάλαβες ότι ήταν αυτός όμως;

To Κωνσταντίνου και Ελένης αναμφισβήτητα είναι από τις πιο πετυχημένες σειρές στην ελληνική τηλεόραση. Μπορεί να είναι μια σειρά που απολαμβάνουμε ακόμα και σήμερα μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, όμως έχουν περάσει 26 ολόκληρα χρόνια από τότε που είδαμε το πρώτο επεισόδιο της σειράς πίσω στο 1998. Όπως είναι λογικό, οι ηθοποιοί που ενσάρκωσαν τους χαρακτήρες που αγαπήσαμε δεν γίνεται να έχουν παραμείνει ίδιοι από τότε.

Πέρα από την κεντρική παρέα των 6 φίλων (δηλαδή των Κωνσταντίνου, Ελένης, Πέγκυς, Μάνθου, Ματίνας και Νικόλα) πολλοί ήταν και οι δεύτεροι ρόλοι της σειράς που έβαλαν ένα ακόμα «λιθαράκι» στην επιτυχία της με τη συμμετοχή τους, όπως ήταν οι τρεις μαθητές του επίκουρου καθηγητή Κωνσταντίνου Κατακουζηνού.

Τι κάνουν σήμερα οι μαθητές του Κατακουζηνού;

Ο γνωστός Βυζαντινολόγος πέρα από το να κάνει δύσκολη τη ζωή της συγκατοίκου του, «βασάνιζε» και τους τρεις φοιτητές του στα ιδιαίτερα μαθήματα που τους έκανε στο νεοκλασικό στο Μαρούσι.

Οι τρεις φοιτητές είχαν τα ονόματα Ιωάννου, Μπουκουβάλα, Αναγνώστου αλλά αν νομίζεις πως τυχαία τους δόθηκαν αυτά τα επίθετα «πλανάσαι πλάνην οικτράν» που θα έλεγε και ο Κατακουζηνός. Ο Χάρης Ρώμας (Κωνσταντίνος Κατακουζηνός) ήθελε να κάνει ένα λογοπαίγνιο με το ονοματεπώνυμο της συγγραφέως Ιωάννας Μπουκουβάλα - Αναγνώστου, η οποία έφυγε από τη ζωή το 1992 και θεωρείται η πολυγραφότερη συγγραφέας στην Ελλάδα με 225 πρωτότυπα έργα τα οποία αφορούσαν διάφορα είδη, από μυθιστορήματα και ποιήματα μέχρι νουβέλες και παιδικό θέατρο.

Τον ρόλο του Ιωάννου, του γόη της παρέας των «αιώνιων» φοιτητών, υποδυόταν ο Γιώργος Σαμόλης. Ο ίδιος έχει αφήσει τον χώρο της υποκριτικής, ενώ απέχει και από τα social media, οπότε οι πληροφορίες που έχουμε για εκείνον είναι λίγες. Παρ' όλα αυτά, τα καλλιτεχνικά του βήματα σταματούν κάπου το 2010.

620cc8_ioannou.jpg

Η Μπουκουβάλα ή όπως είναι στην πραγματικότητα το όνομά της, Κωνσταντίνα Χαλκιοπούλου, ήταν το κορίτσι της παρέας και σήμερα είναι 47 ετών. Aπ' ότι φαίνεται συνεχίζει με την υποκριτική και στην gallery που ακολουθεί μπορείς να δεις πώς είναι σήμερα.

Τελευταίος αλλά μη εξαιρετέος ο Θανάσης Χατζηγεωργίου ή αλλιώς ο Αναγνώστου στην σειρά, ασχολείται ακόμα με την υποκριτική και μάλιστα συμμετείχε στη σειρά Τα Καλύτερά μας Χρόνια, στον ρόλο του αστυνομικού.