Eurovision 2024: Johnny Logan και Baby Lasagna κέρδισαν το Twitter/X στον Α' Ημιτελικό

Τζένη Ντεμιράι
Eurovision 2024: Johnny Logan και Baby Lasagna κέρδισαν το Twitter/X στον Α' Ημιτελικό

Ποιος είναι ο συμβολισμός της παρουσίας του Johnny Logan στον Α' Ημιτελικό της Eurovision 2024;

Το βράδυ της Τρίτης 7 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο A’ ημιτελικός της Eurovision και για ακόμα μία χρονιά eurofans και μη στάθηκαν μπροστά από τις οθόνες τους, θέλοντας να προβλέψουν ποια κομμάτια αξίζουν να περάσουν στον τελικό και να ακουστούν στο Malmo Arena το βράδυ του Σαββάτου, στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού.

Η Ελένη Φουρέιρα ήταν εκείνη που άνοιξε το show και εντυπωσίασε για ακόμα μία φορά με το Fuego, ενώ λίγο πριν το τέλος της βραδιάς στη σκηνή εμφανίστηκε ο Johnny Logan, ο οποίος σχολιάστηκε για την υπέροχη ερμηνεία του Euphoria, με το οποίο η Loreen είχε κερδίσει τον διαγωνισμό το 2012.

Προκρίθηκε η Σήλια Καψή στον τελικό της Eurovision 2024: Οι 10 χώρες που πήραν το εισιτήριο

Η σημασία της παρουσίας του Johnny Logan στον Α' Ημιτελικό της Eurovision

Η παρουσία του Johnny Logan στη Σουηδία δεν είναι καθόλου τυχαία στην φετινή διοργάνωση και οι συμβολισμοί του άγγιξαν σε μεγάλο βαθμό τους τηλεθεατές, με πολλούς να αναφέρουν πως η δική του ερμηνεία τους άρεσε περισσότερο και από την πρωτότυπη.

Για τον θεσμό της Eurovision ο Ιρλανδός τραγουδοποιός είναι μία σημαντική προσωπικότητα, εφόσον έχει καταφέρει κατά τη διάρκεια της καριέρας του να κερδίσει δύο φορές, το 1980 με το κομμάτι «What's Another Year» και το 1987 με το κομμάτι «Hold Me Now». Μέχρι το 2023 αποτελούσε τον μοναδικό καλλιτέχνη που είχε στεφθεί νικητής στον διαγωνισμό δύο φορές, ρεκόρ που μόλις πέρυσι έφτασε και η Loreen με το «Tattoo», το οποίο έφερε τον διαγωνισμό για 7η φορά στην Σουηδία, η οποία ξεχωρίζει σε σημαντικό βαθμό για την pop μουσική της. Η παρουσία, επομένως, του Logan είχε συμβολική σημασία, αφού, η Loreen και εκείνος έχουν πλέον τον ίδιο αριθμό νικών στον διαγωνισμό.

Τι έκανες Ελένη Φουρέιρα τον Ά ημιτελικό της Eurovision 2024; Θραύση, λέει το Twitter/X

Η Ιρλανδία στο επίκεντρο: Τα σχόλια στο Twitter/X για Logan και Bambie Thug

Το Twitter/X δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την παρουσία του Johnny Logan στον Α’ ημιτελικό. Αρκετή ήταν εκείνοι που επικεντρώθηκαν στην καθηλωτική του ερμηνεία, την διαχρονική σκηνική παρουσία από την αρχή έως το τέλος του κομματιού αλλά και στην ευφυέστατη επιλογή να ερμηνεύσει το Euphoria, τιμώντας την σύνδεση που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε εκείνον και την Loreen, μετά την περσινή της νίκη.

«Ποτέ δεν αγάπησα πραγματικά την version της Loreen, αλλά τώρα αγαπώ αυτό το τραγούδι. Η version του Logan στο Euphoria ήταν απλά τελειότητα», έγραψε κάποιος χρήστης του Twitter/X χαρακτηριστικά.

Εκτός από την ερμηνεία του Logan, όμως, ιδιαίτερη εντύπωση έκανε και η φετινή συμμετοχή της πατρίδας του, της Ιρλανδίας, η οποία σχολιάστηκε σε μεγάλο βαθμό στα social media, με πολλούς να διχάζονται και να επικεντρώνονται στην αντίθεση ανάμεσα στην διαχρονικότητα της παρουσίας του Logan με την εκκεντρικότητα του Bambie Thug και του κομματιού με τίτλο «Doomsday Blue».

Ιδιαίτερα στο ελληνικό Twitter/X σχολίασαν με χιούμορ την συγκεκριμένη συμμετοχή, όπως μπορείς να δεις και στην παρακάτω gallery.

Ο ίδιος ο Logan, πάντως, στήριξε την συμμετοχή της χώρας του, επιβραβεύοντας την προσπάθεια της και ενθαρρύνοντας την και διαδικτυακά με το παρακάτω story που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

437749835_809437151045136_713699114221720160_n.jpg

Τα highlights της βραδιάς: Από τον Baby Lasagna ως την Κύπρο

Εκτός από την παρουσία του Johnny Logan, την φετινή συμμετοχή της Ιρλανδίας και την Ελένη Φουρέιρα, ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το act του μεγάλου φαβορί της φετινής διοργάνωσης, της Κροατίας και του Baby Lasagna, ο οποίος έκανε το στάδιο να σείεται ερμηνεύοντας το Rim Tim Tagi Dim, επιβεβαιώνοντας ότι δεν βρίσκεται τυχαία στην πρώτη θέση στα στοιχήματα.

Εκτός από τον Bay Lasagna, ιδιαίτερη αίσθηση έκανε και η Κύπρος η οποία άνοιξε το διαγωνιστικό κομμάτι. Η Silia Kapsis έδειξε της ικανότητές της και πήρε τα συγχαρητήρια για το εκθαμβωτικό της act από την Άννα Βίσση.

437763054_3828782287400048_912327464285066072_n.jpg

Εννοείται πως το φαβορί Baby Lasagna από την Κροατία προκρίθηκε στον τελικό ενώ οι υπόλοιπες οκτώ χώρες μαζί με την Κύπρο και την Κροατία που πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης ήταν οι: Σερβία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ουκρανία, Λιθουανία, Φιλανδία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο.

Αίσθηση έκανε η πρόκριση της Σλοβενίας, η οποία ήταν μία χώρα που κανείς δεν περίμενε να δει να περνά στον τελικό και όλα τα στοιχήματα την έβαζαν εκτός δεκάδας. Αίσθηση έκανε, επίσης, η σκηνική παρουσία της Φινλανδίας, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που ενθουσιάστηκαν με την Ουκρανία,τις alyona alyona & Jerry Heil και το κομμάτι «Teresa & Maria».

Η μαμά Φουρέιρα επέστρεψε στη σκηνή της Eurovision και οι fans της είπαν «επιτέλους»

Τα προβλήματα με τους παρουσιαστές

Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα κλήθηκαν να εκτελέσουν χρέη εκφωνητών για το κοινό της Ελλάδας στον 68ο διαγωνισμό της Eurovision, όμως, η χημεία ανάμεσά τους δεν φάνηκε να γίνεται ορατή κατά τη διάρκεια της πρώτης τους προσπάθειας στον Α’ Ημιτελικό. Τα λάθη και οι παραλήψεις ήταν αρκετά, ενώ οι παρουσιαστές δεν κατάφεραν να αποβάλουν εντελώς το άγχος τους και να χρησιμοποιήσουν το χιούμορ που ξέρουμε καλά ότι τους χαρακτηρίζει.

https://www.instagram.com/p/C6qQwNwLNwq/

Το πιο «τρανταχτό» λάθος έγινε κατά την παρουσίασης της συμμετοχής της Γερμανίας.

Καθώς ο Θανάσης Αλευράς προλόγιζε τη συμμετοχή της Σουηδίας με τους Marcus & Martinus, εμείς βλέπαμε στις οθόνες μας τον Isaak από τη Γερμανία, ο οποίος ήταν εκείνος που τελικά θα ερμήνευε το κομμάτι «Always On The Run». Ο παρουσιαστής είχε μπερδευτεί και θεώρησε ότι το επόμενο act θα είναι εκείνο των Σουηδών και άργησε πολύ να συνειδητοποιήσει ότι ο Γερμανός τραγουδιστής είναι εκείνος που θα έβγαινε στη σκηνή εκείνη τη στιγμή. Σίγουρα, αυτό που δεν έχουν βρει οι δύο σχολιαστές είναι η χημεία μεταξύ τους αλλά ελπίζουμε πως μέχρι τον Β' ημιτελικό θα έχουν χαλαρώσει και οι δύο, ειδικά ο Θανάσης Αλευράς που δεν «ξεδίπλωσε» το χιούμορ του.

https://www.instagram.com/reel/C6jdq8iI5TQ/

Πηγή κεντρικής εικόνας: @eurovision