Ο Archie έγινε πρίγκιπας και η Lilibet πριγκίπισσα και η βασιλική οικογένεια μόλις έκανε πίσω

Πατούλια Κατερίνα
Ο Archie έγινε πρίγκιπας και η Lilibet πριγκίπισσα και η βασιλική οικογένεια μόλις έκανε πίσω

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle κατάφεραν να πάρουν τα παιδιά τους τον τίτλο του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας και το Παλάτι πάλι ασχολείται μαζί τους. 

Θυμάσαι που πριν μερικές ημέρες έγινε γνωστή η είδηση πως ο βασιλιάς Κάρολος πήρε πίσω το Frogmore Cottage από τον γιο του Harry και την οικογένειά του για να το δώσει στον αδερφό του πρίγκιπα Andrew.

Οι τίτλοι ήρθαν μετά από διαπραγματεύσεις

Η αντίδραση των Sussexes φαίνεται πως ήταν άμεση και προφανώς έγινε γίνει μια συμφωνία που δεν θα μάθουμε ποτέ επίσημα, μιας και μόλις μια μέρα μετά την επιβεβαίωση της βάπτισης της Lilibet, ήρθε και η επιβεβαίωση για τους τίτλους που έχουν από σήμερα πια τα παιδιά του Harry και της Meghan Markle.

Και για πρώτη φορά, ο πρίγκιπας και η 41χρονη αγαπημένη του, μίλησαν επίσημα για τους τίτλους των παιδιών τους και με μεγάλο τσαμπουκά!

Ο εκπρόσωπος του Harry και της Meghan επιβεβαίωσε πως η Lilibet βαπτίστηκε την Παρασκευή 3 Μαρτίου στο Λος Άντζελες και η ίδια η Lili μαζί με τον αδερφό της φέρουν πια τον τίτλο της πριγκίπισσας και του πρίγκιπα αντίστοιχα.

Δικαίωμα που έχουν από τη γέννησή τους οι τίτλοι τους

«Οι τίτλοι των παιδιών τους αποτελούν δικαίωμα που έχουν από τη γέννησή τους, μιας και ο παππούς τους θα γίνε βασιλιάς. Το ζήτημα αυτό έχει διευθετηθεί εδώ και καιρό σε συνεννόηση με το Παλάτι», τόνισε επιπρόσθετα ο εκπρόσωπος του Harry και της Meghan Markle.

Ο κανόνας που αφορά στους τίτλους που θα έχουν τα παιδιά και τα εγγόνια του μονάρχη, έρχεται από τον Βασιλιά Γεώργιο Ε’ και το μακρινό 1917 σημαίνουν ότι ο Archie και η Lili, ως παιδιά ενός γιου του μονάρχη, γίνονται αυτόματα πρίγκιπας και πριγκίπισσα, κάτι που όμως δεν είχε γίνει τους τελευταίους μήνες, μετά τον θάνατο της Ελισάβετ.

succession.JPG

Η μυστική βάφτιση της Lilibet και το μεγάλο «όχι» σε Harry και Meghan από το Παλάτι

Πηγή της Mirror ανέφερε πάντως πως οι κατάλληλες συζητήσεις έγιναν πριν από τη βάπτιση της Lilibet, ενώ ο τίτλος του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας θα χρησιμοποιείται σε επίσημους χώρους και δεν θα χρησιμοποιείται σε καθημερινή συνομιλία από το ζευγάρι. Τα παιδιά του William και της Kate, ως παιδιά του μεγαλύτερου γιου του μονάρχη, έχουν πάρει τον τίτλο του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας άμα τη γέννησή τους.

Γιατί θέλουν τους τίτλους για τα παιδιά τους Harry και Meghan;

Αυτό που προκαλεί εντύπωση ωστόσο είναι, το γιατί ο Harry επέμεινε τόσο για να πάρουν τα παιδιά τους τον εν λόγω τίτλο, τίτλο που βλέπουμε πως έχουν και στο site της βασιλικής οικογένειας, στη σειρά διαδοχής του Κάρολου πια. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως οι Sussexes έχουν κάνει τόσο κόπο με το Spare και το ντοκιμαντέρ στο Νetflix για μας πείσουν πόσο άσχημα περνούσαν στο Παλάτι, πόσο λάθος τους φέρθηκε η ίδια η οικογένεια του Harry και πόσο πολύ δεν ήθελαν τα βασιλικά τους καθήκοντα, η εμμονή με τους τίτλους είναι περίεργη.

Υπάρχει εξήγηση: Ο Harry και η Meghan είναι κατανοητό ότι θέλουν να μην αρνηθούν στα παιδιά τους τα εκ γενετής δικαιώματά τους, αλλά θα τους δώσουν την ευκαιρία να αποφασίσουν μόνα τους όταν μεγαλώσουν αν θέλουν να εγκαταλείψουν ή να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους τίτλους. Εναπόκειται στη Lilibet εάν θα θέλει να χρησιμοποιεί τον τίτλο της πριγκίπισσας.