H «τιάρα της γιαγιάς», το σήμα κατατεθέν της βασίλισσας Ελισάβετ, από τη Μαίρη έφτασε στην Καμίλα

H «τιάρα της γιαγιάς», το σήμα κατατεθέν της βασίλισσας Ελισάβετ, από τη Μαίρη έφτασε στην Καμίλα

Η Καμίλα φόρεσε για πρώτη φορά την αγαπημένη τιάρα της βασίλισσας Ελισάβετ και η γιαγιά της είναι ο λόγος που το συγκεκριμένο στέμμα είχε γίνει το αγαπημένο της κόσμημα. 

Μπορεί η Καμίλα να έχει φορέσει αμέτρητες φορές στέμματα από τότε που παντρεύτηκε τον Κάρολο, ωστόσο το στέμμα που φόρεσε την περασμένη Τετάρτη έχει ξεχωριστή σημασία, αφού αποτελούσε μία από τις αγαπημένες τιάρες της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πιο αναλυτικά, η Καμίλα και ο Κάρολος βρέθηκαν σε ένα ξεχωριστό δείπνο που πραγματοποιήθηκε στο Mansion House, με αφορμή την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Καρόλου ως βασιλιά στο City του Λονδίνου, το οποίο αποτελεί κέντρο εμπορίου με ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Φορώντας ένα φόρεμα Bruce Oldfield η νέα βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου τίμησε την βασίλισσα Ελισάβετ, επιλέγοντας να το συνδυάσει με την τιάρα των «Κοριτσιών της Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας» για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2022.

Queen Camilla

Πώς η «τιάρα της γιαγιάς» έγινε σήμα κατατεθέν της βασίλισσας Ελισάβετ

Η τιάρα των «Κοριτσιών της Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας» πήρε το όνομά της από μια επιτροπή γυναικών, με επικεφαλής τη Lady Eva Greville, η οποία συγκέντρωσε χρήματα για τη δημιουργία της και την αγόρασε από την Garrard & Co, τον Ιούνιο του 1893.

Η γιαγιά της Ελισάβετ, βασίλισσα Μαίρη, επέλεξε να φορέσει το μαργαριταρένιο στέμμα μετά την άνοδο του συζύγου της, Γεώργιου, στον θρόνο το 1910, σε ένα από τα πρώτα επίσημα πορτρέτα.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η βασίλισσα Μαίρη αφαίρεσε τα μαργαριτάρια και τα αντικατέστησε με 13 διαμαντένια μπριγιάν. Τα μαργαριτάρια που διακοσμούσαν το στέμμα των «Κοριτσιών της Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας» στολίστηκαν στην τιάρα Lover's Knot, την οποία έχουν φορέσει η πριγκίπισσα Νταϊάνα και η Kate Middleton.

vasilissa elisavet

Όταν η Ελισάβετ παντρεύτηκε τον Φίλιππο το 1947, η γιαγιά της, βασίλισσα Μαίρη, της πρόσφερε ως δώρο γάμου το συγκεκριμένο κόσμημα, το οποίο δεν άργησε να γίνει ένα από τα αγαπημένα της αν και μέχρι το τέλος της ζωής της συνέχισε να την αποκαλεί «η τιάρα της γιαγιάς».

Μετά τη στέψη της, η τιάρα των «Κοριτσιών της Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας» έγινε ένα σήμα κατατεθέν της, αφού τη φορούσε πολύ συχνά σε επίσημες εκδηλώσεις, παραμένοντας συνδεδεμένη με την γιαγιά της μέχρι το τέλος της ζωής της.

Η Kate Middleton προετοιμάστηκε για τη βασιλική ζωή από το πανεπιστήμιο και εξήγησε το πώς