Πώς η απόφαση της Kate Middleton να μιλήσει δημόσια για τον καρκίνο θα επηρεάσει πάρα πολλές ζωές

Πώς η απόφαση της Kate Middleton να μιλήσει δημόσια για τον καρκίνο θα επηρεάσει πάρα πολλές ζωές

Τι κατάφερε το «Δεν είσαι μόνος» της 42χρονης μέσα σε λίγες ώρες. 

Η γενναία απόφαση της Kate Middleton να μιλήσει δημόσια για τη διάγνωσή της με καρκίνο σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 22/3, προκάλεσε αύξηση του αριθμού των ατόμων που επισκέπτονται ιστοσελίδες του NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας) που σχετίζονται με ελέγχους καρκίνου. Πράγματι, είναι γεγονός ότι οι Βρετανοί έσπευσαν να μάθουν περισσότερα για τις δικές τους πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο μετά την ανακοίνωση διάγνωσης της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Η Kate Middleton πάσχει από καρκίνο: Οι χημειοθεραπείες και ο λόγος που εξαφανίστηκε

https://www.instagram.com/reel/C402JKPtLVB/

Οι ηγέτες του NHS και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις επαίνεσαν τη γενναιότητα της 42χρονης αφού το μήνυμά της μέσω βίντεο πυροδότησε τεράστιο κύμα επισκεπτών στις ιστοσελίδες τους που περιέχουν πληροφορίες για συμπτώματα και πώς οι ασθενείς μπορούν να λάβουν υποστήριξη για τον καρκίνο.

Οι άνθρωποι από τον χώρο της υγείας και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις επαίνεσαν την Kate Middleton που μίλησε για τη δική της μάχη λέγοντας ότι θα μπορούσε να σώσει πάρα πολλές ζωές αφού ενθάρρυνε και έδωσε δύναμη και σε άλλους να ελέγξουν συμπτώματα αλλά και να παραμείνουν δυνατοί και γενναίοι εφόσον έχουν διαγνωστεί και οι ίδιοι. Όπως είπε «Δεν είσαι μόνος».

Τι είναι το deepfake AI και πώς το «εξαφανισμένο» δαχτυλίδι της Middleton έφερε νέο κύκλο συνομωσίας

Μέσα σε 24 ώρες αφότου η πριγκίπισσα Ουαλίας έκανε την αποκάλυψη για την προληπτική χημειοθεραπεία, υπήρξαν 2.840 επισκέψεις στη σελίδα του NHS για τον καρκίνο, σχεδόν πενταπλάσιος αριθμός από τις 600 επισκέψεις της προηγούμενης εβδομάδα.

Τι είναι η προληπτική χημειοθεραπεία στην οποία υποβάλλεται η Kate Middleton;

Ο διευθυντής της μονάδας καρκίνου του NHS στην Αγγλία, καθηγητής Peter Johnson, δήλωσε: «Η απόφαση της πριγκίπισσας της Ουαλίας να μιλήσει γενναία για τη διάγνωσή της θα βοηθήσει και άλλους να κάνουν το ίδιο. Εξαιτίας της απόφασης αυτής, είδαμε μια απότομη αύξηση ατόμων που επισκέπτονται πληροφορίες στον ιστότοπό μας σχετικά με σημάδια και συμπτώματα που αφορούν στον καρκίνο. Η συζήτηση για τον καρκίνο σώζει ζωές και ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εξεταστούν νωρίτερα».

Υπήρξε επίσης μια τεράστια αύξηση στις προβολές στη σελίδα του NHS με τα συμπτώματα του καρκίνου, με 4.172 επισκέψεις μέσα σε τρεις ώρες μετά την ανακοίνωση της Kate -περίπου μία κάθε τρία δευτερόλεπτα- την ώρα που την προηγούμενη εβδομάδα το αντίστοιχο νούμερο ήταν 1.922.

Η Macmillan Cancer Support είπε ότι η επισκεψιμότητα στις σελίδες υποστήριξής της ήταν η υψηλότερη σε ένα Σαββατοκύριακο από το πρώτο lockdown τον Μάρτιο του 2020, με σχεδόν 100.000 επισκέψεις μέχρι το τέλος της Κυριακής -αύξηση 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Gemma Peters, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Macmillan Cancer Support, δήλωσε: «Με το να μοιραστεί τα νέα της, η πριγκίπισσα της Ουαλίας ευαισθητοποίησε… και θα ενθαρρύνει πάρα πολλούς που ανησυχούν για την υγεία τους, να επισκεφτούν τον γιατρό τους και να αναζητήσουν υποστήριξη».

Βασιλικές πηγές ανέφεραν ότι η 42χρονη αποφάσισε να γυρίσει το βίντεό της πριν από δύο εβδομάδες. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η ίδια εμπνεύστηκε να κάνει μια δημόσια δήλωση σχετικά με τη διάγνωσή της από την «συντριπτικά θετική» αντίδραση στην ανακοίνωση του Βασιλιά Κάρολου τον περασμένο μήνα για τον δικό του καρκίνο.

Britain Royals

Ο βασιλιάς Κάρολος III στο Westminster Hall,

H Sarah Ferguson στο πλευρό της Kate

Η δούκισσα της Υόρκης Sarah Ferguson, η οποία έχει διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και του δέρματος τον τελευταίο χρόνο, επαίνεσε την Kate Middleton που μίλησε για τη διάγνωσή της.

Το μήνυμα της Sarah Ferguson για τον καρκίνο και την έγκαιρη διάγνωση

«Ως κάποιος που έχει αντιμετωπίσει τις δικές του μάχες με τον καρκίνο τους τελευταίους μήνες, είμαι γεμάτη θαυμασμό για τον τρόπο που μίλησε δημόσια για τη διάγνωσή της και ξέρω ότι θα κάνει πάρα πολύ. Καλό για την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη».

https://www.instagram.com/p/C3kAo8VOBnl/