Ο βασιλιάς Κάρολος εμφανίστηκε ξανά δημόσια: Τι απαγόρεψε από όλους στη λειτουργία του Πάσχα;

Κατερίνα Μπούσιου
Ο βασιλιάς Κάρολος εμφανίστηκε ξανά δημόσια: Τι απαγόρεψε από όλους στη λειτουργία του Πάσχα;

 (Hollie Adams/Pool Photo via AP)

Hollie Adams

Το νέο δημοσίευμα και η νέα θεωρία για την ασθένεια του βασιλιά Κάρολου. 

Όπως είχε ανεπίσημα ανακοινωθεί, ο βασιλιάς Κάρολος παρεβρέθη στην πασχαλινή λειτουργία για το Πάσχα των Καθολικών και των Προτεσταντών στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor. Ήταν η πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά το ξεκίνημα των χημειοθεραπειών του και οι Βρετανοί διχάστηκαν από την εμφάνισή του. Ενώ έδειχνε φανερά καταβεβλημένος, θέλησε να δείξει πως δεν έχει χάσει τη διαύγειά του. Ποιος ήταν ο αυστηρός περιορισμός που επεβλήθη σε όλη τη βασιλική οικογένεια, η οποία (χωρίς τον William και την Kate) εμφανίστηκαν μαζί του;

Britain Royals

(Hollie Adams/Pool Photo via AP)

Hollie Adams

Η απουσία William και Kate και η νέα θεωρία για καρκίνο στο πάγκρεας

Ως ήρεμη σταδιακή επιστροφή χαρακτηρίστηκε η σημερινή εμφάνιση του βασιλιά Κάρολου στις δημόσιες εμφανίσεις. Στην καθιερωμένη λειτουργία για το Πάσχα στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor, αρκετός κόσμος περίμενε τη βασιλική οικογένεια για να ευχηθεί και βασικά να δει ξανά τον βασιλιά του, όπως αναμενόταν.

Ο Κάρολος έφτασε ευδιάθετος, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Καμίλα, αλλά φανερά ταλαιπωρημένος από τις χημειοθεραπείες του. Ωστόσο δεν έχασε την ενέργειά του και ευχήθηκε σε όσους επίσης του φώναζαν τις ευχές τους.

Ο βασιλιάς Κάρολος έβαλε τα κλάματα όταν θαυμαστής του τον ενθάρρυνε να μην τα παρατήσει

Από τη σημερινή λειτουργία ήταν εμφανής η απουσία του πρίγκιπα William και της Kate, οι οποίοι μαζί με τα 3 τους παιδιά βρίσκονται στο εξοχικό τους στο Anmer Hall. Πριν φύγουν όμως, ο Κάρολος μαζί με την Kate συναντήθηκαν σε ένα πριβέ δείπνο για να μιλήσουν για πρώτη φορά από κοντά. Είναι τα δύο μέλη της οικογένειας που δοκιμάζονται αυτό το διάστημα.

Για πρώτη φορά στα βασιλικά χρονικά υπήρχε ένας αυστηρός όρος προς όλα τα μέλη της οικογένειας μέσα στην εκκλησία και επεβλήθη ευγενικά από τον ίδιο. Δεν θα έπρεπε να πλησιάσουν για χειραψία τον βασιλιά και να διατηρήσουν όλοι μία απόσταση από εκείνον για να προφυλαχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από μολύνσεις, οι οποίες σε αυτή τη φάση της αποθεραπείας του, είναι απαγορευτικές.

Αντιβασιλεία William ή παραίτηση; Τα σενάρια για τον βασιλιά Κάρολο, η προφητεία και ο Χάρι

Στις αρχές Φεβρουαρίου είχαμε την πρώτη ανακοίνωση του βασιλιά Κάρολου πως πάσχει από καρκίνο, αλλά χωρίς να αποκαλύπτει το είδος του. Ένα νέο δημοσίευμα συγκλονίζει τους Βρετανούς και υποστηρίζει ότι μόλις ξεκίνησαν οι διαδικασίες διαδοχής του πρίγκιπα William και επανεξετάζεται το σχέδιο κηδείας του βασιλιά. Τι σημαίνει ο κωδικός Menai Bridge;

Ο βασιλιάς παλεύει με τον καρκίνο στο πάγκρεας

Στο περιοδικό In Touch φιλοξενείται ένα εκτενές ρεπορτάζ για όσα κρύβει το Παλάτι και δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλύψει. Παρόλο που ο βασιλιάς Κάρολος «έσπασε» το πρωτόκολλο και μίλησε ανοιχτά πως νοσεί, θεωρείται απίθανο λόγω της παράδοσης που υπάρχει στον θρόνο να μάθουμε λεπτομέρειες. Η μητέρα του αλλά και οι μονάρχες πρόγονοί του, ποτέ δεν δημοσιοποιούσαν τα προβλήματα της υγείας τους.

Στο άρθρο αναφέρεται πως οι γιατροί εντόπισαν καρκίνο του πάγκρεας στον Κάρολο αλλά είναι στο αρχικό στάδιο και υπάρχει προσδόκιμο ζωής για 2 χρόνια.

Οι χημειοθεραπείες τον έχουν καταβάλλει όπως συμπληρώνουν και δίνουν μάλιστα και μία πικάντικη λεπτομέρεια λέγοντας πως η σύζυγος Καμίλα δεν αντέχει να τον βλέπει αδύναμο. «Η κατάσταση είναι απελπιστική, ο βασιλιάς είναι αδύναμος» γράφει το περιοδικό μεταφέροντας δήλωση ανθρώπου του παλατιού.

Το δημοσίευμα που στηρίζεται όπως γράφει ο συντάκτης του σε έγκυρη πηγή από τον βασιλικό θρόνο, αναφέρει πως έχει δοθεί εντολή να επανεξεταστεί και να διορθωθεί αν χρειάζεται το σχέδιο Menai Bridge που είναι το σχέδιο της κηδείας του Κάρολου και είναι εις γνώση του ίδιου.