H επιστροφή του Κάρολου παρά τις θεραπείες και το πλάνο για την κηδεία του ήρθε πάλι στο προσκήνιο

Πατούλια Κατερίνα
H επιστροφή του Κάρολου παρά τις θεραπείες και το πλάνο για την κηδεία του ήρθε πάλι στο προσκήνιο
Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Οι φήμες για την επιδείνωση της υγείας του Κάρολου ανάγκασαν την ασφάλεια της οικογένειας να κινητοποιήσει και πάλι το πρωτόκολλο για την κηδεία του βασιλιά.

Ο Tom Sykes της Daily Beast ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα πως ο Κάρολος έχει χειροτερεύσει στην υγεία του και το πλάνο για την κηδεία του έχει πλήρως ανανεωθεί.

Κόντρα στο δημοσίευμα αυτό, ο Κάρολος πόζαρε με την Καμίλα, ανακοινώνοντας δειλά δειλά την επιστροφή στα καθήκοντά του:

Ο Κάρολος επιστρέφει, η Κέιτ παραμένει άφαντη

«Η Αυτού Μεγαλειότης θα επιστρέψει σύντομα στα δημόσια καθήκοντά του, έπειτα από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης, μετά την πρόσφατη διάγνωση του καρκίνου του.

Για να σηματοδοτήσουν αυτό το ορόσημο, ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα πραγματοποιήσουν κοινή επίσκεψη σε κέντρο θεραπείας του καρκίνου την ερχόμενη Τρίτη, όπου θα συναντηθούν με ειδικούς ιατρούς και ασθενείς. Η επίσκεψη θα είναι η πρώτη από μια σειρά υποχρεώσεων που θα αναλάβει ο βασιλιάς τις επόμενες εβδομάδες.

https://www.instagram.com/p/C6O3fzEM0M1/

Επιπλέον, ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα φιλοξενήσουν τον αυτοκράτορα και την αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης τον Ιούνιο, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης της Βρετανίας.

Καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος της Στέψης, ο βασιλιάς και η βασίλισσα παραμένουν βαθιά ευγνώμονες για τις ευχές που έλαβαν από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους», τόνιζε η ανακοίνωση στην οποία ο Κάρολος αναφέρθηκε στην 6η Μαΐου, την ημέρα της στέψης του.

https://www.instagram.com/p/C6QfH3xM2r8/

Τι είναι η επιχείρηση Menai Bridge- γέφυρα Μενάι, το πλάνο για την κηδεία του Κάρολου

Η κηδεία του Κάρολου έχει οργανωθεί από την ημέρα που έγινε βασιλιάς και το όνομά της αναφέρεται στην πρώτη σιδερένια κρεμαστή γέφυρα που συνδέει το νησί Anglesey με την ηπειρωτική Ουαλία.

Ο τρόπος με τον οποίο θα εξελιχθεί θα λάβει χώρα το Menai Bridge θα είναι παρόμοιος με εκείνον του 10ήμερου πλάνου για την Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου, την κωδική ονομασία που χρησιμοποιήθηκε για την κηδεία της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ.

Φίλος του Κάρολου ανέφερε πως ο βασιλιάς είναι αποφασισμένος να νικήσει τον καρκίνο:

«Είναι αποφασισμένος να νικήσει τον καρκίνο και όλοι έχουν πέσει πάνω του. Όλοι παραμένουν αισιόδοξοι, αλλά είναι πραγματικά πολύ άρρωστος. Περισσότερο από ό,τι αφήνουν να φανεί».

Αυτοί που ανησυχούν περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι η Kate και ο William και σύμφωνα με τη royal expert Tina Brown, ο William θέλει να γίνει καλά ο πατέρας του και τρέμει το να χρειαστεί να αναλάβει τα καθήκοντα του βασιλιά τόσο σύντομα, τη στιγμή που τα παιδιά του είναι ακόμα μικρά και η Kate βιώνει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας, δημιουργήθηκε ένα έγγραφο στο οποίο έχει καταγραφεί τι πήγε καλά και τι θα μπορούσε να έχει πάει ακόμα καλύτερα.

Όλες οι πηγές τονίζουν πως τα πλάνα της κηδείας ανανεώνονται καθημερινά και ο ίδιος ο βασιλιάς επιβλέπει το πλάνο. Η διάγνωση του καρκίνου όπως αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2024 και η ηλικία του Κάρολου, τον έκαναν να επικεντρωθεί στο να σχεδιάσει ένα πλάνο που ο ίδιος θα ήθελε να ακολουθηθεί μετά τον θάνατό του.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως ο πατέρας του Κάρολου, Φίλιππος είχε σχεδιάσει στην εντέλεια και με κάθε λεπτομέρεια την κηδεία του, δεκαετίες πριν τον θάνατό του.

Γιατί η επέτειος γάμου του βασιλιά Καρόλου και της Καμίλα έχει φέτος διαφορετική σημασία;