Γιατί η επέτειος γάμου του βασιλιά Καρόλου και της Καμίλα έχει φέτος διαφορετική σημασία;

Τζένη Ντεμιράι
Γιατί η επέτειος γάμου του βασιλιά Καρόλου και της Καμίλα έχει φέτος διαφορετική σημασία;

Πηγή εικόνας: AP

Η φετινή χρονιά αποτελεί την πρώτη επέτειο γάμου του ζευγαριού μετά την ενθρόνιση του Καρόλου στις 6 Μαΐου 2023.

Σαν σήμερα, 9 Απριλίου, πριν από 19 χρόνια παντρεύτηκε ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα. Ήταν 2005 και το ζευγάρι ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου σε μια πολιτική τελετή στο Windsor Guildhall.

Παρά τα 19 χρόνια γάμου, ο μονάρχης και η σύζυγός του σπάνια μοιράζονται φωτογραφίες ή αφιερώματα με αφορμή την συγκεκριμένη περίσταση.

Μία από αυτές τις σπάνιες φορές ήταν η 14η επέτειος του γάμου τους (2019). Τότε είχαν πραγματοποιήσει μια απροειδοποίητη επίσκεψη στο Belfast της Βόρειας Ιρλανδίας με αφορμή την επαναλειτουργία του Κάστρου Hillsborough μετά την ανακαίνιση του, η οποία κόστισε 20 εκατομμύρια λίρες.

Τότε, ο Κάρολος είχε αναφερθεί στην ιδιαίτερη ημερομηνία για τον ίδιο και τη σύζυγό του, δηλώνοντας σε ομιλία του: «Κυρίες και κύριοι, είμαι εξαιρετικά ευγνώμων σε όλους σας που ήρθατε από τόσο μακριά για να γιορτάσουμε την επέτειο του γάμου μας. Είναι απίστευτα ευγενικό εκ μέρους σας».

Ο βασιλιάς Κάρολος εμφανίστηκε ξανά δημόσια: Τι απαγόρεψε από όλους στη λειτουργία του Πάσχα;

karolos-kamila.jpg

Πηγή εικόνας: AP

Η ξεχωριστή σημασία της φετινής επετείου Καρόλου - Καμίλας

Η φετινή χρονιά αποτελεί την πρώτη επέτειο μετά την ενθρόνιση του Καρόλου στις 6 Μαΐου 2023. Αυτός, όμως δεν φαίνεται να είναι ο λόγος που η φετινή επέτειος θα είναι πολύ διαφορετική από τις άλλες.

Από τον Μάιο του 2023 ως και τον Απρίλιο του 2024 πολλά φαίνεται ότι έχουν αλλάξει στη ζωή του Καρόλου, το ουσιαστικότερο από αυτά, όμως, δεν είναι τελικά η ανάληψη των ευθυνών που συνοδεύουν τη βασιλεία, αλλά η δραματική εξέλιξη που αφορά την υγεία του.

Η διάγνωσή του με καρκίνο, ο τύπος του οποίο δεν έχει γίνει γνωστός, φαίνεται να αποτελεί έναν από τους λόγους που τίποτα δεν μοιάζει ίδιο με πέρσι για το ζευγάρι, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Hello.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, το πιθανότερο είναι ο βασιλιάς Κάρολος να γιορτάσει την επέτειο γάμου του με την Καμίλα ιδιωτικά.

Britain Coronation Camilla

Πηγή εικόνας: AP

AP1999

Meghan Markle και πρίγκιπας Harry στέλνουν ευχές στην Kate - Viral το βίντεο για τον καρκίνο

Η πορεία του Καρόλου και της Καμίλα προς το γάμο δεν ήταν εύκολη

Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε έναν αγώνα πόλο το 1970 σε ηλικία 23 ετών, αλλά το ειδύλλιό τους ψυχράνθηκε όταν ο μελλοντικός -τότε- βασιλιάς χρειάστηκε να μεταβεί στο εξωτερικό λόγω ναυτικών καθηκόντων.

Στη συνέχεια, οι δρόμοι τους χώρισαν. Η Καμίλα παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά με τον Andrew Parker Bowles, ενώ ο Κάρολος ένωσε τη ζωή του με την Lady Diana Spencer, την οποία παντρεύτηκε τον Ιούλιο του 1981.

Κάρολος και Καμίλα παρέμειναν φίλοι καθ' όλη τη διάρκεια των προηγούμενων γάμων τους, που κατέληξαν σε διαζύγιο. Η Καμίλα χώρισε από τον σύζυγό της το 1995 και ο Κάρολος πήρε διαζύγιο από την Diana τον επόμενο χρόνο.

BRITAIN ROYAL WEDDING

Πηγή εικόνας: AP

Αργότερα, ο Κάρολος παραδέχτηκε ότι δεν ήταν απλός φίλος με την Καμίλα, αλλά διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσης μαζί της όσο ήταν παντρεμένος με την Diana. Παρ' όλα αυτά, το ζευγάρι ξαναέχτισε σιγά-σιγά τη δημόσια εικόνα του, με την Καμίλα να συνοδεύει τους βασιλικούς στην πρώτη τους κοινή έξοδο το 1999.

Μετακόμισαν μαζί στο Clarence House το 2003 και ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους στις 10 Φεβρουαρίου 2005. Τα Ανάκτορα του Buckingham είχαν αρχικά ανακοινώσει τα σχέδιά τους να παντρευτούν στις 8 Απριλίου του ίδιου έτους, αλλά ο γάμος αναβλήθηκε κατά μία ημέρα, ώστε ο Κάρολος να εκπροσωπήσει την βασίλισσα Ελισάβετ στην κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' στο Βατικανό.

Άφαντη η Kate Middleton αλλά η Meghan Markle «το ζει» σε ένα ακόμα ταξίδι με φίλες

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP