Αυτές είναι οι δουλειές που σε προτιμούν... με τατουάζ!

Αυτές είναι οι δουλειές που σε προτιμούν... με τατουάζ!

Κρινόμαστε από τα τατουάζ μας; Κι όμως, όπως λένε οι ειδικοί, υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που ανοίγουν τις πόρτες τους αν διαθέτεις από ένα (ή και περισσότερα) τα τατουάζ!

Τα τατουάζ είναι μια μορφή τέχνης και ένας τρόπος για τους ανθρώπους να εκφράσουν τον εαυτό και την προσωπικότητά τους. Πολλοί άνθρωποι που αγαπούν τα τατουάζ τα βλέπουν ως έργα τέχνης, με καμβά το σώμα τους.

Παλιότερα θεωρούνταν κάτι εντελώς περιθωριοποιημένο, τα τελευταία χρόνια όμως οι tattoo artists έχουν αποδείξει πως η τέχνη τους απεικονίζεται στο πιο σημαντικό καμβά κάθε ανθρώπου: στο σώμα του!

Ενώ πολλοί άνθρωποι αγαπούν και εκτιμούν την τέχνη του τατουάζ, υπάρχουν ακόμη πολλοί στην κοινωνία που είναι αντίθετοι με την επιλογή τους. Οι Millennials και οι νεότερες γενιές έχουν κατατάξει τα τατουάζ ως μια από τις πιο όμορφες τέχνες, η απενοχοποίησή τους μάλιστα έχει επηρεάσει την ικανότητα και την ευκαιρία για κάποιον να αποκτήσει την εργασία που επιθυμεί.

Παντρεύεσαι; Τα ωραιότερα τατουάζ που μπορείς να κάνεις με τον σύντροφό σου

Το εργασιακό καθεστώς τότε και τώρα...

Στο παρελθόν, το στίγμα κατά του τατουάζ ήταν τεράστιο και συνηθισμένο, με πολλές εταιρείες να περιφρονούν αυτούς που εμφανίζονταν για συνέντευξη με τατουάζ. Σήμερα, καθώς τα τατουάζ έχουν έρθει πιο κοντά στην κουλτούρα μας, ο στιγματισμός αυτός για την πρόσληψη σε μια δουλειά έχει μειωθεί.

Στην πραγματικότητα, οι έρευνες δείχνουν ότι από 327 εργοδότες που ρωτήθηκαν για το πώς τα τατουάζ ενός υποψηφίου μπορεί να επηρεάσουν την απόφασή τους να τον προσλάβουν, το 22,7% είπε ότι δεν θα το έκανε. Ωστόσο, εξακολουθούσε να υπάρχει ένα υψηλό ποσοστό εργοδοτών (το 13%) που δήλωσαν ότι τα τατουάζ θα επηρεάσουν την απόφασή τους και ότι δεν θα τους προσλάβουν.

Έτσι, εάν έχεις τατουάζ και είναι ορατά, ίσως θέλεις να αναζητήσεις δουλειές που σε θέλουν για τα τατουάζ σου και θα σε προσλάβουν χωρίς κανέναν δισταγμό.



Επαγγέλματα που πραγματικά ... αγαπούν τα τατουάζ σου

Εάν έχεις τατουάζ ή σκέφτεσαι να κάνεις, η σκέψη για τη δουλειά που μπορείς ν' ακολουθήσεις είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν ακόμη βιομηχανίες και επαγγέλματα όπου οι άνθρωποι κάνουν διακρίσεις με βάση τα τατουάζ και το πόσα ή πόσο ορατά είναι. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές βιομηχανίες που δεν ενδιαφέρονται καθόλου γι΄αυτά!

Αν θέλεις να ασχοληθείς με τη μουσική, τα tattoos είναι πλεονέκτημα! Πολλοί stars έχουν γεμίσει το σώμα τους με σύμβολα και σχέδια που αγαπούν...


https://www.instagram.com/p/CTFkUDGFapn

Το βασικό για ένα επάγγελμα είναι να βεβαιωθείς ότι τα τατουάζ σου δεν είναι χυδαία ή προσβλητικά. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στη θέση στο επάγγελμα που θέλεις ν΄ ακολουθήσεις. Εάν για παράδειγμα έχεις τατουάζ που περιέχουν άσχημες εκφράσεις ή δείχνουν γυμνό, σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο να εργάζεσαι με παιδιά, για παράδειγμα. Η εργασία στον τομέα της τέχνης ή του σχεδιασμού είναι ένα μέρος στο οποίο τα τατουάζ δεν κρίνονται και τις περισσότερες φορές, ενθαρρύνονται.

Καθώς τα τατουάζ είναι μια μορφή τέχνης για πολλούς, το να είσαι καλλιτέχνης ή σχεδιαστής είναι κάτι που εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία. Επιπλέον, η εργασία ως tattoo artist είναι κάτι όπου τα τατουάζ ενθαρρύνονται ιδιαίτερα και μπορεί αυτό να σε βοηθήσει να βρεις δουλειά ακόμη και σε κάποιο tattoo studio.

Άλλες δουλειές που επιτρέπουν τα τατουάζ είναι οι «φυσικές δουλειές», εκείνες που όλοι εργάζονται ως μια ομάδας και απαιτείται στολή. Οι δουλειές που απαιτούν από εσένα να κάνεις μια σωματική εργασία πολλές φορές απαιτούν έναν συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος και επίσης δεν κάνουν διακρίσεις στα τατουάζ. Μερικά παραδείγματα είναι οι πυροσβέστες, οι στρατιωτικοί, οι υδραυλικοί, οι ξυλοκόποι, οι μηχανικοί, οι μάγειρες, οι κατασκευαστές, οι nail artist, οι σχεδιαστές κ.α. Σε αυτά τα επαγγέλματα τα τατουάζ όχι μόνο δεν αποτελούν μειονέκτημα, ίσια ίσια, μπορεί να είναι κι ένα πλεονέκτημα για να πάρεις τη δουλειά...