Τα 2+1 tips για να οργανώσεις την πιο απολαυστική Τσικνοπέμπτη για τις κολλητές σου

Τα 2+1 tips για να οργανώσεις την πιο απολαυστική Τσικνοπέμπτη για τις κολλητές σου

Βλέπεις, είσαι και εσύ από τα άτομα που προτιμάς ένα φαγοπότι με τις κολλητές στο σπίτι την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο.

«Κάθε χρόνο και καλύτερα»: Αυτό θα μπορούσε να είναι το μότο των απανταχού foodies που περιμένουν πώς και πώς να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη. Αυτό είναι το μότο που έχεις και με τις κολλητές σου και όσο πλησιάζει η αγαπημένη σας ημέρα, η αγωνία σου για τη σωστή οργάνωση της μάζωξής σας στο σπίτι αρχίζει να χτυπάει «κόκκινο».

Βλέπεις, είσαι και εσύ από τα άτομα που προτιμάς ένα φαγοπότι με τις κολλητές στο σπίτι την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Αυτή, ακριβώς, η διάθεση είναι που σε κάνει και την τέλεια οικοδέσποινα και για να διατηρήσεις τον τίτλο σου, έχεις δημιουργήσει το πλάνο για την ξεχωριστή σας ημέρα, αρκετά εικοσιτετράωρα πριν.

Γνωρίζεις τα βασικά «συστατικά» που σας κάνουν να περνάτε κάθε χρόνο καλά, ωστόσο τι γίνεται με την ψησταριά και την οργάνωση του χώρου σου αυτήν τη φορά; Πώς θα μπορέσετε να χορτάσετε από…συναίσθημα αλλά και από καλό φαγητό; Μην ανησυχείς, είμαστε εμείς εδώ για εσένα. Πιες μία γουλιά από το τσιπουράκι σου και ας «συνο-ψήσουμε» όλα όσα χρειάζεσαι για μία Τσικνοπέμπτη που θα πάρει 10 στα 10!

#1 No ψησταριά… no problem

Έχεις bbq στο σπίτι σου ή κάποια ψησταριά; Αν όχι, μην απογοητεύεσαι! Σου έχουμε τη λύση ή, μάλλον, για να το πούμε καλύτερα, τις λύσεις! Μπορείς να φτιάξεις μόνη σου μία αυτοσχέδια ψησταριά που θα σου χαρίσει την ικανοποίηση της δημιουργίας αλλά και θα σε αποζημιώσει όταν έρθει η στιγμή της γευστικής απόλαυσης στο πιάτο σου.

Πώς θα τη δημιουργήσεις; Χρειάζεσαι δύο πήλινες γλάστρες, μία σχάρα και κάρβουνα ή ένα ταψί που θα τοποθετήσεις πάνω σε τέσσερα σίδερα σε σχήμα χιαστί και θα το κλείσεις με λαμαρίνα σε σχήμα γωνίας. Σου εγγυώμαστε πως, με όποιον τρόπο και αν επιλέξεις να τη σχεδιάσεις, θα ευχαριστηθείτε καλό φαγητό και καλό… τσίπουρο με τις κολλητές σου.

#2 Δώσε έμφαση στην οργάνωση της βεράντας σου με carnival mood

Αφού στείλεις τις ξεχωριστές αποκριάτικες προσκλήσεις στις κολλητές σου για να αρχίσουν να μπαίνουν στο mood, φρόντισε να περιποιηθείς κατάλληλα τη βεράντα σου.

Χωρίς να ξοδέψεις πολύ χρόνο, κρέμασε αποκριάτικα accessories, φωτάκια led για τις πιο carnival photos σας, γράψε το μενού της ημέρας σε έναν μαυροπίνακα, επίλεξε όμορφο τραπεζομάντηλο και κάνε μία λίστα με τα απαραίτητα: Κάρβουνα, υλικά για μαρινάδα για το κρέας, επιδόρπια και φυσικά το μονοποικιλιακό τσιπουράκι σας.

#3 Ο βασιλιάς της παράδοσης που έχει πάντα μία θέση στο τραπέζι σας

Αλήθεια, τι είναι αυτό που κάνει απολαυστική κάθε Τσικνοπέμπτη σας από τότε που γνωριστήκατε; Σίγουρα η καλή παρέα και το καλό… τσίπουρο, δηλαδή ο «θησαυρός» της παράδοσης που φέρνει πάντα χαμόγελα στα πρόσωπά σας.

Μάλιστα, τα πράγματα κυλούν συνήθως ως εξής: Πάντα κάποια από την παρέα, συνήθως η πιο ανυπόμονη, θα πάρει την πρωτοβουλία να γεμίσει τα ποτήρια με πάγο. Μέχρι να προσθέσει το τσίπουρο, τα πρώτα σουβλάκια θα έχουν αρχίσει να ψήνονται και έπειτα θα ακολουθήσει το τσούγκρισμα, το οποίο σηματοδοτεί και την…επίσημη έναρξη της Τσικνοπέμπτης σας. Όταν, άλλωστε, κάθε Τσικνοπέμπτη σας έχει άρωμα και γεύση από τον Τύρναβο, πώς να μην σας μείνει αξέχαστη;

Αλήθεια, όμως, εσύ γνώριζες ότι ο αρωματικός χαρακτήρας του τσίπουρου, καθώς και η μακρά επίγευσή του, που κάνουν ξεχωριστές τις Τσικνοπέμπτες σας, είναι αποτέλεσμα της παραδοσιακής απόσταξης, μιας διαδικασίας που απαιτεί αρκετό χρόνο και υπομονή, για να αναδείξει τα αρώματα της πρώτης ύλης, δηλαδή των στέμφυλων;

Ακόμα και αν η απάντηση είναι «όχι», μόλις βάλεις στο ποτήρι ένα από τα αποστάγματα της εκλεκτής οικογένειας Μονοποικιλιακού τσίπουρου Δεκαράκι, θα καταλάβεις τη διαφορά από απόσταγμα σε απόσταγμα. Φέτος, λοιπόν, στη λίστα με τα απαραίτητα, πρόσθεσε είτε το εκρηκτικό Μοσχάτο από Μοσχάτο Τυρνάβου, μία εκλεκτή ερυθρή ποικιλία, είτε την αρχοντική Μαλαγουζιά από Μαλαγουζιά λευκό σταφύλι με έναν ιδιαίτερο, ανθικό αρωματικό χαρακτήρα, είτε τον αρμονικό Ροδίτη Αλεπού από Ροδίτη Αλεπού Τυρνάβου, μία ποικιλία με χαρακτηριστικό ρόδινο χρώμα και λεμονάτα, φρουτώδη αρώματα. Γνωρίζεις, ούτως ή άλλως και μόνη σου, πως αν μπορούσατε να χαρακτηρίσετε με δύο λέξεις τις Τσικνοπέμπτες σας, αυτές θα ήταν «τσίπουρο Δεκαράκι», πώς γίνεται, λοιπόν, να λείπει από το τραπέζι;

1709726681775-545922630-image003.jpg

Οι Τσικνοπέμπτες ξυπνούν πάντα αναμνήσεις. Γιατί κάθε Τσικνοπέμπτη, πέρα από τη διαδικασία του ψησίματος, είναι γιορτή και οι γιορτές είναι για να τις ζεις με ανθρώπους αγαπημένους, όπως είναι οι κολλητές σου. Το άναμμα της ψησταριάς, ίσως να είναι απλά η πρόφαση, το νόημα βρίσκεται στο gathering και στο ποτήρι με το τσίπουρο Δεκαράκι σας. Όσα tips και να ψάξεις για να οργανώσεις το «τέλειο» φαγοπότι στο σπίτι σου, πάντα το No1 θα είναι…η γεύση από τον Τύρναβο στο ποτήρι σας. Συνήθεια διαχρονική, συνταγή πάντα πετυχημένη. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, άλλωστε, γίνεστε «βασίλισσες» των άτυπων παραδόσεων της παρέας σας!