Ο όμιλος Barilla εντάσσεται στο δίκτυο LEAD κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την ισότητα των φύλων

Ο όμιλος Barilla εντάσσεται στο δίκτυο LEAD κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την ισότητα των φύλων

Μια νέα στρατηγική συνεργασία με το Δίκτυο LEAD ενισχύει τις πρωτοβουλίες του Ομίλου για τη διαφορετικότητα και την συμπερίληψη, συμβάλλοντας στον εορτασμό της 8Ης Μαρτίου

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο όμιλος Barilla επιβεβαιώνει με υπερηφάνεια την αφοσίωσή του στην προαγωγή μιας κοινωνίας ισότητας, χωρίς αποκλεισμούς, τόσο εντός του οργανωτικού πλαισίου όσο και πέραν αυτού. Με επίκεντρο την άρση των εμποδίων και την προάσπιση της ισότητας των φύλων, ο Όμιλος Barilla ανακοινώνει με υπερηφάνεια τη στρατηγική του συνεργασία με το LEAD Network, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που επικεντρώνεται στην προώθηση των γυναικών στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και των καταναλωτικών αγαθών στην Ευρώπη, μέσω της εκπαίδευσης, της ηγεσίας και της επιχειρηματικής ανάπτυξης. Το LEAD Network και η Barilla θα επεκτείνουν τα προγράμματα κατάρτισης και καθοδήγησης με επίκεντρο την ισότητα των φύλων, μέσα από κοινά προγράμματα που θα οδηγήσουν σε θετικές αλλαγές στον κλάδο.

Ο όμιλος Barilla, με βαθιά πίστη στην ισότητα των φύλων ως κοινωνικά αναγκαίο και ηθικό καθήκον, έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Το 2020, η εταιρεία πέτυχε την ισότητα των αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο για όλους τους εργαζόμενους, εξαλείφοντας το αδικαιολόγητο μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δυο φύλων. Επιπλέον, με πάνω από το 38% των στελεχών και των διευθυντών του Ομίλου να είναι γυναίκες και το 47% των άμεσων αναφορών των ανώτερων στελεχών να είναι γυναίκες, η Barilla αποδεικνύει τη δέσμευσή της να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε κάθε άτομο να αναπτυχθεί.

Η νέα συνεργασία με το LEAD Network αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα της Barilla να προωθήσει ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς σε όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων της.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επισημοποιήσουμε τη συνεργασία μας με το LEAD Network, έναν κορυφαίο οργανισμό στην προώθηση της πολυμορφίας, καθώς ενώνουμε τις δυνάμεις μας με κοινό στρατηγικό πυλώνα την ισότητα των φύλων. Η δέσμευση του LEAD Network για την αριστεία ευθυγραμμίζεται αρμονικά με τις δικές μας αξίες, καθιστώντας αυτή τη συνεργασία φυσική ταύτιση. Είμαι πεπεισμένος ότι, μαζί, θα προσφέρουμε ακόμη μεγαλύτερη αξία στις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες και στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε», δηλώνει ο Gianluca Di Tondo, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Barilla.

«Καθώς προχωράμε σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι για την ενίσχυση της διαφορετικότητας και της ισότητας των φύλων, είμαι ενθουσιασμένη που θα συμβάλλω σε μία θετική αλλαγή και επίδραση μέσα από μία δυναμική συμμαχία που προσπαθεί να θέσει ένα νέο πρότυπο για τη διαφορετικότητα και την ένταξη της στον κλάδο μας», αναφέρει η Floriana Notarangelo, Chief Diversity & Inclusion Officer Barilla Group.

Εσωτερικά, ο Όμιλος Barilla συνεχίζει να θέτει ως προτεραιότητα την ισότητα και την συμπερίληψη. Η πρόσφατα θεσπισμένη εταιρική πολιτική για την παγκόσμια γονική άδεια, η οποία προσφέρει ελάχιστη γονική άδεια μετ' αποδοχών 12 εβδομάδων για όλους τους γονείς (ανεξαρτήτως φύλου, οικογενειακής κατάστασης ή αν είναι βιολογικοί ή θετοί γονείς), αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της δέσμευσης της εταιρείας για την υποστήριξη της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των εργαζομένων της.

Η αφοσίωση του Ομίλου Barilla στην προάσπιση της ισότητας των φύλων, έχει αναγνωριστεί τόσο μέσω της κατάκτησης της τρίτης θέσης μεταξύ των εταιρειών τροφίμων και ποτών στον ετήσιο κατάλογο των Financial Times 2022 European Diversity Leaders, ενώ είναι η πρώτη ιταλική εταιρεία που κέρδισε το βραβείο Catalyst Award το 2021 για πρωτοβουλίες που επιτάχυναν την προώθηση του ρόλου της γυναίκας στον εργασιακό χώρο, αυξάνοντας τη συμπερίληψη για όλους τους εργαζομένους της. Το 2024, για 10 συνεχή χρονιά η Barilla απέσπασε την τέλεια βαθμολογία 100% στον ετήσιο Δείκτη Εταιρικής Ισότητας της Human Right Campaign στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος κατατάσσει τις μεγάλες εταιρείες ως προς τον τρόπο με τον οποίο υποστηρίζουν τους LGBTQ+ εργαζόμενους.

Πέρα από τις εσωτερικές λειτουργίες, ο όμιλος Barilla επεκτείνει τη δέσμευσή του για συμπερίληψη και σε παγκόσμιο επίπεδο, ήδη από το 2018, εγκαινιάζοντας το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Διαφορετικότητας Προμηθευτών, προωθώντας την αλλαγή κουλτούρας στην εφοδιαστική αλυσίδα, μια πρωτοβουλία που οδήγησε τον Όμιλο στην αναγνώριση ως Silver Top Global Champions for Supplier Diversity & Inclusion in 2023 από την WeConnect International, μια παγκόσμια μη κερδοσκοπική οργάνωση που φέρνει σε επαφή εταιρικούς αγοραστές και προμηθευτές υπό γυναικεία ιδιοκτησία. Την ίδια χρονιά η εταιρεία ξεκίνησε το πρόγραμμα Refugee Mentorship Program στην Ευρώπη, παρέχοντας καθοδήγηση σε γυναίκες πρόσφυγες, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στο να τις βοηθήσει να βρουν εργασία και να αποκτήσουν οικονομική ανεξαρτησία.

Καθώς ο όμιλος Barilla συνεχίζει να καινοτομεί και να αναπτύσσει συνεργασίες, στοχεύει στη δημιουργία ενός κόσμου όπου οι γυναίκες θα έχουν ίσες ευκαιρίες, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους χωρίς αποκλεισμούς.