#MenoumeSpiti και φτιάχνουμε σπιτική μαρμελάδα φράουλας

#MenoumeSpiti και φτιάχνουμε σπιτική μαρμελάδα φράουλας

Μαμαδίστικη συνταγή για να φτιάξεις και εσύ για πρώτη φορά την δική σου σπιτική μαρμελάδα


Αυτές τις ημέρες χαζεύουμε αρκετές ώρες στο instagram και δεν είναι μυστικό πως όλες έχουμε δοκιμαστεί στην κουζίνα. Ακόμα και οι εντελώς αρχάριες στο θέμα μαγειρική, ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε διάφορες συνταγές. Μία από τις αγαπημένες μου επί #καραντίνας είναι αυτή η συνταγή για σπιτική μαρμελάδα. Την βρήκα στο instagram, μέσα από τον λογαριασμό μίας food blogger και ομολογώ πως ήταν πανεύκολη:



Βγαίνουν 2 βαζάκια μαρμελάδας γυάλινα. Θα πρεπει να τα πλύνεις καλά και να τα βράσεις σε υψηλή θερμοκρασία. Τα αφαιρείς τα βάζεις ανάποδα σε μια πετσέτα και περιμένεις να στεγνώσουν.



Υλικά:

1) 700γρ. φράουλες-μύρτιλα

2) 200γρ. ζάχαρη, 100 γρ. ζάχαρη καρύδας

3) 100 γρ. σπόρους chia

4)χυμό από λεμόνι



Εκτέλεση.

1)Βάζεις πρωτα τα φρούτα σε χαμηλή θερμοκρασία να κατεβάσουν τα υγρά τους

2) Προσθέτεις τη ζάχαρη και το λέμονι και χαμηλώνεις λίγο ακόμα

3) Τα φρούτα θα βγάλουν αφρούς οπότε με μια κουτάλα ουσιαστικά τους αφαιρείς

4) Αφήνεις περίπου να σιγοβράσουν μισή ωρα

4) Αν θέλεις την υφή πιο απαλή με ενα μίξερ χειρός μπλεντάρεις και την πας στο επίπεδο που θελεις

5) Σβήνεις τη φωτιά και προσθέτεις τους σπόρους chia και βουαλααά έτοιμη!




https://www.instagram.com/p/B_K7zeuAyKD/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading





Μοιράζεις την μαρμελάδα στα βαζάκια σου, κλείνεις καλά, αναποδογυρίζεις να πάει παντού και αφήνεις μέχρι να κρυώσει αναποδα. Έτοιμη!



Φυλάσσεται σε ντουλάπι μέχρι να ανοιχθεί. Μετά στο ψυγείο.