5 μυστικά αρκούν για να φτιάξεις τις πιο νόστιμες σπιτικές βάφλες

5 μυστικά αρκούν για να φτιάξεις τις πιο νόστιμες σπιτικές βάφλες

Τα απόλυτα tips της επιτυχίας για εύκολες, σπιτικές βάφλες.

Οι βάφλες είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα αγαπημένα σνακ μικρών και μεγάλων. Αυτές οι γλυκές, αφράτες και πεντανόστιμες τηγανίτες φτιάχνονται πανεύκολα στο σπίτι με υλικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας και αποτελούν την πιο γευστική πρόταση για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου.

Το χαρακτηριστικό, κυψελωτό τους σχέδιο επιτυγχάνεται με τις ειδικές πλάκες της βαφλιέρας, μια συσκευή στην οποία αξίζει να επενδύσεις για να απολαμβάνεις ζεστές βάφλες σε χρόνο Dt.

5 μυστικά για νόστιμες, σπιτικές βάφλες

  • Μην επιχειρήσεις να κάνεις βάφλες με κρύα βαφλιέρα. Πρέπει να την έχεις προθερμάνει για τουλάχιστον 10-15 λεπτά ώστε όταν ρίξεις το μείγμα αυτό να αρχίζει να ψήνεται. Ορισμένες βαφλιέρες διαθέτουν ειδικό φωτάκι που υποδεικνύει πότε είναι η συσκευή στην κατάλληλη θερμοκρασία για να προσθέσεις το μείγμα.
  • Οι βάφλες σερβίρονται ζεστές και κατά προτίμηση με λίγο λιωμένο βούτυρο. Αν φτιάξεις αρκετές βάφλες και θέλεις να τις σερβίρεις όλες μαζί, υπάρχει τρόπος να τις διατηρήσεις ζεστές. Τοποθέτησέ τες σε προθερμασμένο φούρνο στους 90 βαθμούς, απευθείας πάνω στη σχάρα και άφησέ τες εκεί μέχρι να σερβίρεις.
  • Απαραίτητα υλικά για την παρασκευή βάφλας είναι το βούτυρο και το γάλα, τα οποία πρέπει πάντα να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Μη γεμίζεις ποτέ τη βαφλιέρα μέχρι πάνω πάνω.
  • Τo μυστικό για να μην κολλήσουν οι βάφλες βρίσκεται στη ζύμη. Πρόσθεσε λίγο λάδι ή βούτυρο για να έχεις μια αφράτη ζύμη που δεν θα κολλήσει στα τοιχώματα της βαφλιέρας.
  • Μην ανοίγεις συνέχεια τη βαφλιέρα αν θες να ψηθούν ομοιόμορφα οι βάφλες και να μη διαλυθούν.

Λιωμένα λαχανικά: Το trend του Tik Tok κάνει θραύση με μπρόκολο, πατάτες και λαχανάκια Βρυξελλών

4 βαφλιέρες που θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή σου

1) PUBLIC- Βαφλιέρα OEM Mini 350 W Κόκκινο

Screenshot-2023-11-16-160142.png

2) ΠΛΑΙΣΙΟ- Izzy Βαφλιέρα IZ-2003

waffle1.jpg

3) ΠΛΑΙΣΙΟ- Ariete Βαφλιέρα 1973/1 Party Time

VAFLA10.jpg

4) PUBLIC- Βαφλιέρα BEPER BT.602H 780 W 2 Θέσεων Λευκό

Screenshot-2023-11-16-160235.png

Πηγή κεντρικής: pexels.com