Η συνταγή της Ελένης Χατζίδου για πίτα με αλεύρι βρώμης χωρίς φύλλο

Η συνταγή της Ελένης Χατζίδου για πίτα με αλεύρι βρώμης χωρίς φύλλο

    Να και μια συνταγή Kids Friendly δια χειρός Ελένης Χατζίδου. 

«Καλά έκανα μια τυρόπιτα χωρίς φύλλο με αλεύρι βρώμης», έγραψε χαρακτηριστικά η Ελένη Χατζίδου και οι απανταχού μαμάδες πήραν μολύβι και χαρτί για να σημειώσουν τα υλικά της λιχουδιάς.

Η παρουσιάστρια του «Breakfast @ Star» μοιράστηκε τη γρήγορη συνταγή με τις fans της και έδειξε το τελικό αποτέλεσμα:

Υλικά:

387330284_870908377548917_1068660351884291336_n.jpg

Μισό κιλό αλεύρι βρώμης

450 γραμμάρια φέτα ιδανικά με χαμηλά λιπαρά

1 ποτήρι γάλα ελαφρύ

4 αυγά

1 κύβο λαχανικών

δύοσμος

θυμάρι

ελαιόλαδο

387567013_242745105445608_9021223348662378603_n.jpg

Ψήνουμε 4- 45 λεπτά σε μεσαία σκάλα πάντα με λαδόκολλα.

Η Χατζίδου αγαπά έτσι κι αλλιώς τη μαγειρική και την αγάπη της αυτή την έχει μεταδώσει και στην κόρη της Μελίτα ενώ μαμά και κόρη μας έχουν δείξει κατά καιρούς, τις γλυκές κυρίως συνταγές που ετοιμάζουν μαζί.

«Το καλύτερο μας είναι να μαγειρεύουμε!

Φιλικη συμβουλή:πάντα να έχετε περισσότερα υλικά απ ότι χρειάζεστε γιατί οι μικροί μας σεφ τρώνε τα μισά» έγραψε η τραγουδίστρια πριν λίγο καιρό στο Instagram.

https://www.instagram.com/reel/CnzWlZMAxEN/

Τη φορά εκείνη άλλωστε, η Ελένη μας έδειξε τη δική της συνταγή για μπισκότα μήλου.

Υλικά

2,5 μήλα
-3 φλ. Βρώμη
-1⁄2 κ.γ σόδα
-1⁄4 κ.γ αλάτι ιμαλαΐων έβαλα εγώ
-3 κ.γ κανέλα
-Λιγο πάνω απ το μισο φλ. ελαιόλαδο (το ίδιο που μέτρησα το αλευρι
-1⁄2 φλ/ μέλι
-3⁄4 φλ σταγόνες σοκολάτας
-Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις
2. Ξεκινάμε λιωνοντας τα μήλα στο multi
3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα στερεά υλικά (βρώμη, σόδα, κανέλα, αλάτι)
4. Συνεχίζουμε με ελαιόλαδο,μέλι, ξύσμα και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά(εμείς ανακατέψαμε με το χέρι)
5. Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες και ανακατεύουμε απαλά
6. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με ένα μεγάλο κουτάλι προσθέτουμε μια κουταλιά από το μείγμα
για κάθε μπισκότο. Πιέζουμε τα μπισκότα ελαφρώς.
7. Ψήνουμε στους 170 για 20 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. (θα πρέπει να είναι μαλακά)