Muffins με Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ και ελιές: Το νέο vegan snack για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Muffins με Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ και ελιές: Το νέο vegan snack για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Φέτος το Πάσχα, εκτός από τα κλασσικά νηστίσιμα φαγητά και snacks, ετοιμάσου να δημιουργήσεις και τα πιο νόστιμα αλμυρά muffins που έχεις δοκιμάσει ποτέ

Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο, πιθανότατα θα ψάχνεις απεγνωσμένα να βρεις μια ακόμα vegan και νηστίσιμη συνταγή, ιδανική για τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Αν πάλι, δεν είναι η νηστεία που σε έφερε εδώ, αλλά η vegan διατροφή σου, ένα είναι το σίγουρο: Αυτή η συνταγή είναι και για εσένα.

Διότι, όποια και εάν είναι η αφορμή, για την οποία έχεις βάλει την αποχή από το κρέας και τα γαλακτοκομικά στην καθημερινότητά σου, η αλήθεια είναι πως όλες και όλοι έχουμε ανάγκη -πού και πού- για ένα detox στον τομέα της διατροφής μας.

Αλλά ας μην μακρηγορούμε άλλο, διότι το πιο σημαντικό σε περίπτωση που ναι μεν λατρεύεις τη μεσογειακή διατροφή, αλλά θέλεις συγχρόνως να δοκιμάσεις κάτι πρωτότυπο και φυσικά vegan, είναι να φτιάξεις, με την πολύτιμη βοήθεια της Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ, τo πιο vegan snack. Και πίστεψέ μας, σίγουρα θα «πρωταγωνιστεί» στα weekly menus σου και μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Τα πιο νόστιμα αλμυρά muffins με ελιές και Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ

Φέτος το Πάσχα, εκτός από τα κλασσικά νηστίσιμα φαγητά και snacks, ετοιμάσου να δημιουργήσεις και τα πιο νόστιμα αλμυρά muffins που έχεις δοκιμάσει ποτέ, δίνοντας άλλον «αέρα» στη διατροφή της Μεγάλης Εβδομάδας και όχι μόνο. Φυσικά, πρόκειται για τα vegan και πεντανόστιμα muffins με ελιές και Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ, ιδανική για όσες από εμάς προσέχουμε τη διατροφή μας.

Αναρωτιέσαι πώς θα ετοιμάσεις πανεύκολα και μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, την πιο fun vegan συνταγή με Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ;

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 φλιτζάνι ελιές ψιλοκομμένες

  • ¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 2 φλιτζάνια χυμό από φρέσκο πορτοκάλι

  • 1 κοφτή κ.γ. σόδα

  • 3 φλιτζάνια Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ

  • 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ

  • 1 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο

  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • Λίγο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

NT_GIWTHS_Muffins_@Queen.gr(revised)_html_m31e159d1.jpg

Η προετοιμασία της συνταγής είναι πραγματικά πανεύκολη! Αρχικά, σε ένα μπολ, βάζουμε τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη, ενώ σε ένα διαφορετικό μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, στύβουμε το πορτοκάλι και στον χυμό του διαλύουμε τη σόδα με ένα κουτάλι. Αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στο μπολ με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε ύστερα τη μισή Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Έπειτα, προσθέτουμε τις ελιές, το κρεμμύδι, τον δυόσμο και το πιπέρι. Τέλος, ανακατεύουμε καλά το μείγμα και προσθέτουμε σχεδόν όλη την υπόλοιπη Φαρίνα.

Αφού το μείγμα μας είναι έτοιμο, το ισομοιράζουμε σε 12 φόρμες για muffins. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα και τα αφήνουμε για περίπου 20 με 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν καλά και να πάρουν χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στις φόρμες για 10 λεπτά μέχρι να κρυώσουν λίγο και τέλος, τα ξεφορμάρουμε.

Τα πιο εύκολα και γευστικά vegan muffins είναι έτοιμα για να τα πάρεις μαζί σου όπου θέλεις ή ακόμα και για να συνοδεύσεις με αυτά τη βραδινή σου σαλάτα.

NT_GIWTHS_Muffins_@Queen.gr(revised)_html_23f72a9.png

Εάν υπάρχει ένα tip που θέλουμε να γνωρίζεις για τη συγκεκριμένη συνταγή, είναι πως αν και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, είναι άκρως θρεπτική. Και αυτό, διότι τα λιπαρά προέρχονται από τις ελιές και το ελαιόλαδο, δύο θρεπτικότατα συστατικά που θα απογειώσουν τα γεύματα σου, ενώ η Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ με φυτικές ίνες, είναι ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

NT_GIWTHS_Muffins_@Queen.gr(revised)_html_35fd7a9f.jpg

Για εσένα λοιπόν, που θεωρείς το Πάσχα και τη Μεγάλη Εβδομάδα μία ιδανική αφορμή για νηστεία ή γενικότερα «υπακούς» στους κανόνες της vegan διατροφής, υπάρχουν πραγματικά πολλές επιλογές. Μία από αυτές φυσικά, είναι τα πεντανόστιμα vegan muffins με ελιές και Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ. Μην χάνεις λοιπόν άλλο χρόνο, μαγείρεψε την πιο νόστιμη vegan συνταγή και πέρασε μια Μεγάλη Εβδομάδα γεμάτη γεύση!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο www.sintages-jotis.gr