Πρασόρυζο

Πρασόρυζο

Μια υγιεινή, κλασική ελληνική συνταγή, νόστιμη και γρήγορη.


Υλικά

1 κιλό πράσα κομμένα σε μέτριες ροδέλες
150 γρ. ρύζι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε λίγο το κρεμμύδι - μέχρι να μαλακώσει απλώς. Ρίχνετε μέσα τα πράσα και σωτάρετε επίσης.
Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε λίγο νερό - μέχρι να σκεπαστούν ελαφρώς τα πράσα - τα σκεπάζετε και τα αφήσετε να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά. Όταν έχουν περίπου μισοβράσει, ρίχνετε το ρύζι, λίγο νερό ακόμα (αν δείχνει πως χρειάζεται) και τα αφήνετε να βράσουν. Στο τέλος προσθέτετε το χυμό από περίπου μισό λεμόνι (αναλόγως γούστου).

*Tip: Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και μια παραλλαγή προσθέτοντας ντομάτα, όμως τότε δεν θα βάλετε λεμόνι.