Το λάθος που κάνεις και δεν σου πετυχαίνει το french toast

Τσακιρίδου Χριστίνα
Το λάθος που κάνεις και δεν σου πετυχαίνει το french toast

Το μυστικό της επιτυχίας είναι πολύ πιο απλό από αυτό που φανταζόσουν.

Το french toast είναι αναμφίβολα μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές πρωινού γεύματος και συμπεριλαμβάνεται στους περισσότερους καταλόγους των cafes και εστιατορίων για brunch.

Θυμίζει πολύ τις δικές μας αυγοφέτες και η ακαταμάχητη γεύση του το έχει κάνει μοναδικά αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων.

Το λάθος που κάνεις και δεν σου πετυχαίνει το french toast

Συνήθως σερβίρεται με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σιρόπι αγαύης και toppings της επιλογής σου ωστόσο μπορείς να το φτιάξεις με ό,τι έχεις στην κουζίνα σου. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή όμως αρκετές από εμάς συχνά δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και αυτό οφείλεται σε ένα μόνο λόγο.

Για το τέλειο french toast οι σεφ προτείνουν να χρησιμοποιήσεις γάλα με υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως πλήρες γάλα ή ακόμα και κρέμα γάλακτος.

Το αποβουτυρωμένο γάλα ή ακόμα και το γάλα χαμηλών λιπαρών μπορεί να οδηγήσει σε μια λιγότερο πλούσια κρέμα και δεν θα σου δώσει τη σωστή πυκνότητα. Το λίπος ισούται με γεύση, οπότε όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα του γάλακτος σε λιπαρά τόσο πιο πλούσια θα είναι και η κρέμα.

Το ψωμί παίζει επίσης μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα γι' αυτό καλό θα ήταν να επιλέξεις τις κλασικές φέτες ψωμί του τοστ. Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιήσεις μπαγιάτικο ψωμί γιατί μπορεί να απορροφήσει καλύτερα την κρέμα συγκριτικά με το φρέσκο ψωμί.

Μια πολύ καλή λύση για να ενισχύσεις τη γεύση είναι να επιλέξεις γάλα αμυγδάλου με βανίλια. Μη ξεχάσεις να προσθέσεις κανέλα ή εκχύλισμα βανίλιας για extra άρωμα και γεύση.

Καλή απόλαυση!

Οι ειδικοί μοιράστηκαν τα 6 tips που θα απογειώσουν τη σπιτική pizza

Στο video που ακολουθεί μπορείς να δεις τη διαδικασία βήμα-βήμα.

Στη συνταγή για banana bread της Μαίρης Συνατσάκη τις εντυπώσεις έκλεψε η Ολίβια και ο Ίαν

Πηγή κεντρικής: pexels.com