Lou Doillon: Η κόρη της Jane Birkin έχει κληρονομήσει την ομορφιά και το cool french style ενός icon

Ναταλία Κατσακιώρη
Lou Doillon: Η κόρη της Jane Birkin έχει κληρονομήσει την ομορφιά και το cool french style ενός icon

Photo: AP Images

Η κόρη της Jane Birkin έχει πάρει το στυλ και το ταλέντο της. Τα κύρια χαρακτηριστικά στο ντύσιμό της έχουν το coolness των 60s.

Η Jane Birkin, το είδωλο των 60s και 70s, έφυγε από τη ζωή εχθές μέσα στο σπίτι της στο Παρίσι στα 76 της, βυθίζοντας στο πένθος το χώρο της μουσικής και της υποκριτικής, αλλά και της μόδας. Γιατί η Jane Birkin δεν ήταν άλλη μια επιτυχημένη γυναίκα του θεάματος με ωραίο στυλ και ρούχα από διάσημους σχεδιαστές. Ήταν η ίδια η μόδα μιας δεκαετίας που επηρέασε ανεξίτηλα το French style, παρόλο που εκείνη δεν ήταν καν γαλλικής καταγωγής. Φεύγοντας από τη ζωή μας θύμισε όλους εκείνους τους λόγους που έκαναν το στυλ της μοναδικό, αφού σίγουρα δεν μπορεί να είναι τυχαία μια γυναίκα που έδωσε το όνομά της σε μία από τις πιο iconic τσάντες όλων των εποχών. Τη Birkin bag του οίκου Hermes.

France Cannes 2021 Opening Ceremony Red Carpet

(AP Photo/Brynn Anderson)

Jane Birkin: Το απόλυτο style icon των 60s που ήταν η έμπνευση πίσω από την iconic Hermès Birkin bag

Προσωπικά, πιστεύω βαθιά σε αυτό που λέμε DNA στη μόδα. Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αλλάξει εντελώς το ποιοι είναι και το πώς ντύνονται, αφήνοντας πίσω τις καταβολές τους, αλλά συνήθως η αισθητική του οικογενειακού περιβάλλοντος μας ακολουθεί παντού. Έτσι και η Lou Doillon, η μικρότερη κόρη της Jane Birkin με τον σκηνοθέτη Jacques Doillon, είναι αυτό που λέμε μια μικρή μετενσάρκωση της μαμάς της.

https://www.instagram.com/p/CsGx875NxIF/

Lou Doillon: Η κόρη της Jane Birkin έχει το hippy style της μαμάς της.

Η Lou Doillon είναι η τρίτη κόρη της Jane Birkin και αυτή που πραγματικά της μοιάζει εκπληκτικά, έχοντας κληρονομήσει την ψιλόλιγνη φιγούρα της και τα εντυπωσιακά πόδια της, το χαριτωμένο της χαμόγελο, ενώ συνηθίζει να κουρεύεται ακριβώς όπως η μαμά της, διατηρώντας της french αφέλειες και τα μακριά ανέμελα μαλλιά της. Η ίδια ξεκίνησε να δουλεύει σαν μοντέλο από πολύ μικρή και στη συνέχεια ασχολήθηκε με την υποκριτική και τη μουσική. Σε πολλές φωτογραφίες η ομοιότητά τους είναι τόσο μεγάλη, ώστε κανείς δεν μπορεί να καταλάβει εάν βλέπει τη Lou ή τη νεαρή Jane.

https://www.instagram.com/p/CPfoACeNqF6/

Εκτός, όμως, από τα εξωτερικά της χαρακτηριστικά η Lou έχει κληρονομήσει και το effortless chic στυλ της μαμάς Jane Birkin, αφού μια ματιά στο προσωπικό της profile στο Instagram θα σε κάνει να νομίζεις ότι βλέπεις ένα σύγχρονο hippy girl. Και πάνω κάτω αυτός είναι και ο ορισμός της αισθητικής της. Vintage τζιν παντελόνια, βαμβακερά πουκάμισα με μεγάλους γιακάδες, floral διάφανα πουκάμισα, extravagant κοσμήματα και πολύχρωμα κοστούμια είναι μόνο μερικά από τα αγαπημένα της items. Η αγάπη της για τον οίκο Gucci και τον πρώην creative director Alessandro Michele είναι εμφανής, με την ίδια να είναι μία από τις μούσες του οίκου. Πολλές on stage και red carpet εμφανίσεις της έχουν την υπογραφή του ιταλικού label.

https://www.instagram.com/p/CRB1ba5tNRQ/

Οι cowboy boots και τα maxi παλτό, αλλά και τα εκκεντρικά κοσμήματα συμπληρώνουν το look του σύγχρονου french girl και μας δίνουν τη νεότερη εποχή της Jane Birkin, έτσι όπως πιθανότατα θα μπορούσε να διαμορφωθεί το στυλ ενός icon σήμερα. Η Lou Doillon έχει σίγουρα πολλά στοιχεία της μαμάς της που σε συνδυασμό με τον δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα κάνουν το στυλ της μοναδικό.