Kate Spade: Η πασίγνωστη Αμερικανή σχεδιάστρια μόδας βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Kate Spade: Η πασίγνωστη Αμερικανή σχεδιάστρια μόδας βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Έγραψε η ίδια τον τραγικό επίλογο μίας ζωής γεμάτης λάμψη και μόδα.

GettyImages 85190745

Νεκρή βρέθηκε στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη η 55χρονη Αμερικανή σχεδιάστρια μόδας, Kate Spade. Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, ο θάνατος της οφείλεται σε αυτοκτονία. «Η Spade βρέθηκε στη κρεβατοκάμαρα του σπιτιού της χωρίς τις αισθήσεις της και δεν αντιδρούσε σε κανένα ερέθισμα», δήλωσε αξιωματούχος της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχεδιάστρια κρεμάστηκε.
Η Spade και ο σύζυγός της, Andy, ίδρυσαν μαζί με τον Elyce Aron το brand Kate Spade το 1993, το οποίο έγινε διάσημο για τις νάυλον τσάντες, που κάποια στιγμή είχαν κατακλύσει όλες τις μητροπόλεις του κόσμου, καθώς και για τα φορέματα και αξεσουάρ της, πάντα σε έντονα χρώματα και εντυπωσιακά αισιόδοξα prints. Ωστόσο, και οι τρείς αποχώρησαν από την εταιρεία το 2007, ένα χρόνο δηλαδή μετά την εξαγορά της από το Neiman Marcus Group έναντι 125 εκατ. Δολαρίων.

Στη συνέχεια, η «τριάδα» μαζί με την Paola Venturi, design director από το 2001 στο brand «Kate Spade» δημιούργησαν το 2015 το label «Frances Valentine». «Όταν ξεκινήσαμε στις αρχές του ’90, η αλήθεια είναι ότι πολλοί μεγάλοι Oίκοι περιφρονούσαν τα αξεσουάρ. Ο ανταγωνισμός ήταν μικρός. Ήμασταν, μάλιστα, οι πρώτοι στην Αμερική που δούλεψαν με το νάυλον. Ήμασταν αρκετά τυχεροί. Τώρα η αγορά είναι γεμάτη», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο σύζυγός της Spade, με την οποία γνωρίστηκαν και ήταν μαζί από τα εφηβικά τους χρόνια.
Μία από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες που συνδέονται με το brand, η οποία αντικατόπτριζε και την όλη φιλοσοφία του ήταν το «μια γυναίκα δεν έχει ανάγκη από παπούτσια. Έχει ανάγκη να ερωτευτεί τα παπούτσια της. Αυτό κάνουμε εμείς». Η απουσία της από τον χώρο της μόδας μόνο απαρατήρητη δεν θα περάσει. R.I.P. Kate.
Δες επίσης: CFDA Awards 2018: Οι καλύτερες εμφανίσεις από τη χθεσινή βραδιά