Η Blameyourdaze θέλει να ντυνόμαστε με ελευθερία και να εκτιμάμε την απλότητα των γραμμών

Διονυσία Καλαποθαράκου
Η Blameyourdaze θέλει να ντυνόμαστε με ελευθερία και να εκτιμάμε την απλότητα των γραμμών

Και ταυτόχρονα μας παρουσιάζει ένα μοναδικό «jacket project» με σακάκια κατασκευασμένα από vintage καλύμματα κρεβατιού.

«The Edit»: έτσι ονομάζεται η νέα συλλογή του αγαπημένου ελληνικού brand και ενσωματώνει ένα σαγηνευτικό μείγμα πολυπλοκότητας, ευελιξίας και αριστουργηματικής καινοτομίας στα easy to wear ρούχα της. Η συλλογή ενσαρκώνει την ουσία της θηλυκότητας, προσφέροντας μια ποικιλία από κομμάτια που έχουν σχεδιαστεί για να ενδυναμώνουν και να εμπνέουν. Από τα κομψά pieces μέχρι τα statement σύνολα, κάθε ρούχο της συλλογής αντικατοπτρίζει την ακλόνητη δέσμευση του brand στην ποιότητα, τη δεξιοτεχνία και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

https://www.instagram.com/p/C6V7A68oTTA/

«Με αυτή τη συλλογή, στοχεύουμε να γιορτάσουμε την πολύπλευρη φύση των γυναικών και να τους προσφέρουμε άψογα προσαρμοσμένα κομμάτια που περνούν αβίαστα από τη μέρα στη νύχτα, κάνοντας μια τολμηρή δήλωση», λέει η Ιωάννα Πέτρα Τσαντάκη.

Μία συλλογή που προσεγγίζει το ανεπιτήδευτο coolness μέσα από φορέματα με φουτουριστικά cut outs, oversized shirts, shaped pants αλλά και θυληκά off shoulder tops και girl καρό κομμάτια, αποθεώνει τα pyjama sets και αυτόχρονα προτείνει ρούχα ευέλικτα που συνδυάζουν άψογα στυλ και άνεση, ιδανικά για κάθε μέρα ή για ειδικές περιστάσεις.

JACKET PROJECT

Η BLAMEYOURDAZE παρουσιάζει, όμως φέτος, και το νέο της project το οποίο αφορά jackets, λέγεται "NO REASON FOR NO SEASON" και έχει να κάνει με κομμάτια κατασκευασμένα από vintage, βαμβακερά καλύμματα κρεβατιού. Αυτά τα μοναδικά σακάκια αντιπροσωπεύουν ένα συνδυασμό δημιουργικότητας και οικολογικής συνείδησης και με την επαναχρησιμοποίηση αυτών των ρετρό bed cover το brand θέλει όχι μόνο να μειώσει τα απόβλητα αλλά και να προσφέρει στους λάτρεις της μόδας την ευκαιρία να αποκτήσουν ξεχωριστά κομμάτια που αφηγούνται μια ιστορία μόδας και βιωσιμότητας.

https://www.instagram.com/p/C6vKhxZILaD/

Κάθε μπουφάν είναι κατασκευασμένο με τρόπο που διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα, διατηρώντας παράλληλα τη γοητεία και τον χαρακτήρα του αρχικού υφάσματος. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από 8 ξεχωριστά jackets που κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο των αρχών της ethical fashion και κάνουν statement σε όποια γκαρνταρόμπα και αν ενταχθούν.

Βlameyourdaze: Το αγαπημένο, ελληνικό brand παρουσιάζει μία «προφητική» συλλογή

«Ανακυκλώνοντας vintage βαμβακερά καλύμματα κρεβατιού, προκαλέσαμε τους εαυτούς μας να διατηρήσουμε την πρωτοτυπία του υφάσματος και να φτιάξουμε κάτι που φαίνεται φρέσκο ​​και στυλάτο, αλλά σε αυτό το fashion project, η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν και τεχνική, καθώς προσπαθήσαμε να κρατήσουμε κάθε ραφή του αρχικού υφάσματος και να κάνουμε τα νέα αόρατα καθώς θέλουμε τα μπουφάν να φοριούνται από μέσα προς τα έξω χωρίς κανείς να γνωρίζει ποια είναι η σωστή πλευρά. Επίσης, τα φτιάξαμε σε ένα μέγεθος καθώς πειραματιστήκαμε με το ιδανικό πατρόν που θα ταίριαζε τέλεια σε όλα τα φύλα και τους σωματότυπους», εξηγεί η Ιωάννα Τσαντάκη Creative Director και owner του brand.