Οδηγός αγοράς: 5 tips για να διαλέξετε τα τέλεια παπούτσια!

Οδηγός αγοράς: 5 tips για να διαλέξετε τα τέλεια παπούτσια!

Πέντε συμβουλές για να κάνεις σωστές, αλλά πάνω απ' όλα οικονομικές αγορές φέτος το φθινόπωρο!

Δε χρειάζεται να ξοδέψεις μια ολόκληρη περιουσία για να φαίνεται ότι τα παπούτσια σου είναι ακριβά. Μερικές φορές, ακόμα και τα πιο ακριβά ζευγάρια παπούτσια μπορεί να δείχνουν φθηνά, αλλά και το αντίθετο. Σίγουρα δεν έχεις την οικονομική ευχέρεια να αγοράζεις κάθε τόσο ένα νέο ζευγάρι παπούτσια και δεν θέλεις στις εμφανίσεις σου το outfit σου να υποβαθμίζεται από τα παπούτσια σου. Τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό; Σκέψου τα εξής πράγματα, την επόμενη φορά που θα αγοράσεις ένα νέο ζευγάρι παπούτσια:

1. Τα παπούτσια σου δεν πρέπει να έχουν πολύ ψηλή φιάπα. Όσο πιο ψηλή είναι η φιάπα σε ένα ψηλοτάκουνο παπούτσι, τόσο πιο φτηνό δείχνει. Μια πιο σοφιστικέ γόβα μπορεί να είναι λιγότερο βολική, όμως δείχνει πολύ παραπάνω chic από ένα τέτοιο παπούτσι.

2. Διάλεξε το σωστό νούμερο. Αν το ζευγάρι παπούτσια που θέλεις να αγοράσεις δεν σου κάνει ακριβώς, τότε μην το αγοράσεις. Θα σπαταλήσεις τα χρήματά σου για κάτι που δεν θα βολευτείς και δεν θα φορέσεις πολλές φορές.

3. Προσοχή στις απομιμήσεις δέρματος. Είναι δύσκολο να βρεις παπούτσια με faux δερμα που να φαίνονται όπως τα αυθεντικά, οπότε προσπάθησε να περιορίσεις τις επιλογές σου. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια του δέρματος, τόσο πιο ψεύτικο θα φαίνεται φορεμένο. Για παράδειγμα: Αντί για over-the-knee δερμάτινες μπότες, διάλεξε ankle boots και όταν καταφέρεις να αποταμιεύσεις χρήματα, επένδυσε σε ένα ζευγάρι μπότες από αληθινό δέρμα.

4. Προτίμησε πιο ήσυχα σχέδια. Τα statement παπούτσια είναι ωραία, όμως οι φθηνές εκδοχές τους είναι γεμάτες μειονεκτήματα. Καλύτερο θα ήταν να αγοράσεις ένα ζευγάρι μονόχρωμα, αλλά φθηνότερα ψηλοτάκουνα, παρά να ρισκάρεις με ένα πιο εκκεντρικό φθηνό ζευγάρι παπούτσια.

5. Απόφυγε το λουστρίνι - ειδικά σε χρωματιστά παπούτσια. Γενικότερα, στα φθηνότερα παπούτσια, λόγω του ότι δεν χρησιμοποιείται αληθινό δέρμα, πολλές φορές το αποτέλεσμα μοιάζει υπερβολικά φανταχτερό.

Διαβάστε ακόμα

Με 3 κομμάτια-κλειδιά μπορείς να μεταμορφώσεις το στυλ σου!

Τα μυστικά του γαλλικού στυλ: Μάθε να ντύνεσαι σαν... Παριζιάνα!

Τα dos και τα don'ts στις νέες τάσεις του φθινοπώρου!