Πέντε θρυλικά fashion shows που μπορείς να δεις τώρα online (videos)

Πέντε θρυλικά fashion shows που μπορείς να δεις τώρα online (videos)

Aπό το show του Jean Paul Gaultier που μας σύστισε την ανδρόγυνη αισθητική του και έβαλε τα μοντέλα να χορεύουν πάνω στο catwalk, μέχρι την πρώτη συλλογή που σχεδίασε ο Tom Ford για τον Οίκο Gucci, αυτές είναι κάποιες από τις επιδείξεις που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη ιστορία της μόδας.

Η μόδα δεν είναι μόνο τρόπος έκφρασης και μία τέχνη συνυφασμένη με την εξωστρέφεια και τη διασκέδαση, είναι και ένας τρόπος να αποφορτιστούμε αυτές τις «περίεργες μέρες» που διανύουμε. Και γιατί όχι; Nα επιμορφωθούμε ταυτόχρονα. Γι' αυτό αν είσαι και εσύ γνήσιο fashion girl, θα απολαύσεις πέντε από τις πιο σημαντικές επιδείξεις μόδας των τελευταίων 30 ετών, που συγκεντρώσαμε σε videos παρακάτω.

Από το πρώτο fashion show που έκανε ο Τοm Ford για τον Οίκο Gucci, μέχρι το εμβληματικό catwalk του Alexander McQueen που διαδραματίστηκε σε ένα γυάλινο κουτί με καθρέπτες το οποίο προσομοίαζε σε άσυλο και τα μοντέλα σε τροφίμους του, οι παρακάτω συλλογές και ο τρόπος που παρουσιάστηκαν στο ευρύ κοινό άλλαξαν κατά πολύ τον τρόπο που αντιλαμβανόμασταν τη μόδα στα 80s, στα 90s αλλά και στα 00s.

Μετά από την πανδημία ολόκληρη η fashion σκηνή θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της και να προσαρμοστεί σε μία νέα πραγματικότητα που κατά κάποιο τρόπο θα καθορίσουν μαζί οι σχεδιαστές με το αγοραστικό κοινό. Πριν από αυτό, λοιπόν, ας «βουτήξουμε μαζί στη λίμνη των αναμνήσεων» και θυμηθούμε τις στιγμές - ορόσημο στα fashion shows που μας οδήγησαν μέχρι εδώ. Καλή απόλαυση!
Δες επίσης: S/S 2020 Trend Report (Μέρος Πρώτο): Αυτές τις 6 τάσεις ανυπομονούμε να τις φορέσουμε

#1 Comme des Garçons S/S 1997



#2 Alexander McQueen S/S 2001



#3 Gucci A/W 1995-1996



#4 Hussein Chalayan A/W 2000-2001



#5 Jean Paul Gaultier A/W 1983-1984