Η τάση από τα 90s που έχει πάρει την έγκριση της Gen Z και θα γίνει το νέο σου «κόλλημα»

Ναταλία Κατσακιώρη
Η τάση από τα 90s που έχει πάρει την έγκριση της Gen Z και θα γίνει το νέο σου «κόλλημα»
Photo Credit: Sarah Treacher/Launchmetrics.com/Spotlight

Το ότι η Gen Z λατρεύει το οτιδήποτε nostalgic το ξέρεις ήδη. Και αν δεν το ξέρεις, σίγουρα το έχεις κάπως καταλάβει από την εικόνα που έχει το feed σου στα social media τελευταία. Γιατί οι millennials είναι σαν να ζούμε και πάλι τη μέρα της μαρμότας με τις εφηβικές και νεανικές μας αναμνήσεις να επανέρχονται με τη μορφή των looks που βλέπουμε γύρω μας στην πόλη.

halter_neck-(7).jpg

Λογικό, γιατί η μόδα έχει μια αιώνια κυκλική πορεία, οπότε τώρα ήταν και η σειρά των 90s και 00s. Ίσως προσωπικά να υπήρξα μία από τις πρώτες, που έθεσε όρια στην επιστροφή του Y2K style, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι τάσεις από τις δύο αγαπημένες δεκαετίες επανήλθαν πιο σύγχρονες και προσαρμοσμένες στο σήμερα.

Τα πέντε flat ζευγάρια του καλοκαιριού που θα σε πάνε από το γραφείο μέχρι την παραλία

https://www.instagram.com/p/CuH5Mjnx7FF/

Μετά, λοιπόν, τα cargo pants, τα cropped tops, τα χαμηλοκάβαλα και τις maxi φούστες από τεχνικό ύφασμα, τώρα σειρά έχει ένα style που φορέθηκε κυρίως στα 90s και όχι στα 00s και έχει πραγματικά κατακτήσει το φετινό καλοκαίρι. Μιλάμε για το halter neck. Αυτό το δέσιμο στο λαιμό, που είτε καταλήγει σε ένα μικρό ζιβάγκο, είτε έχει ντεκολτέ και αφήνει ακάλυπτους τους ώμους. Τις περισσότερες φορές και την πλάτη. Tops και φορέματα έχουν υιοθετήσει το συγκεκριμένο πατρόν, που είναι ένα ιδιαίτερα θηλυκό fit για το γυναικείο σώμα.

https://www.instagram.com/p/Cs_GOjFICRz/

Γιατί; Επειδή τονίζει όμορφα το στήθος, ότι μέγεθος και αν έχεις, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τους ώμους μας, ένα σημείο που κατά τη γνώμη μου είναι ιδιαίτερα sexy αλλά δεν έχουμε ακόμη εκτιμήσει οι γυναίκες. Ειδικά μέσα στο καλοκαίρι, που έχουμε πάρει και λίγο χρώμα, δεν υπάρχει κάτι πιο elegant από τους τονισμένους γυναικείους ώμους με λίγη λάμψη (βρες ένα λαδάκι ή μία πούδρα σώματος).

https://www.instagram.com/p/Cr1KewuLd98/

Το street style των καλοκαιρινών fashion week ανέδειξε το halter neck σε μεγάλη τάση, αφού είδαμε βραδινά φορέματα, statement tops αλλά και απλά φανελάκια με αυτό το σχέδιο. Παρακάτω θα δεις πολλές διαφορετικές παραλλαγές του halter neck και πώς μπορείς να το φορέσεις.

To halter neck στο street style. Όλα τα κορυφαία looks για να πάρεις έμπνευση: