Τα 5 καλοκαιρινά basics που θα φορέσουμε και το φθινόπωρο

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα 5 καλοκαιρινά basics που θα φορέσουμε και το φθινόπωρο

Γιατί τα basics είναι η πιο διαχρονική αξία της ντουλάπας μας και μας ακολουθούν παντού. 

Αν παρακολουθείς αυτή τη στήλη μόδας και είσαι πιστή του Queen.gr, τότε θα ξέρεις ότι τα basics για εμάς -και για εμένα προσωπικά- είναι μία από τις βασικές κατηγορίες της ντουλάπας μας. Σε όλες τις εποχές. Και τα περισσότερα δεν έχουν μάλιστα σεζόν, ανάλογα με το item για το οποίο μιλάμε αλλά και για την ποιότητά του. Καθώς η μόδα κινείται με σταθερούς ρυθμούς προς τη βιωσιμότητα, η seasonless μόδα είναι ένα μεγάλο κομμάτι του σωστού shopping, γιατί με τις σωστές αγορές/επένδυση θα μπορέσεις να κρατήσεις το budget σου χαμηλά και να αξιοποιείς τα ρούχα σου όλο το χρόνο. Οπότε περνάμε αυτόματα στην κατηγορία basics ή αλλιώς essentials.

Η Chloë Sevigny είναι η μούσα των Proenza Schouler και η νέα τους καμπάνια ήρθε σε ασπρόμαυρο film

summerbasic-forfall-(7).jpg

Και καθώς έχει περάσει πλέον και ο δεκαπενταύγουστος και εμείς προχωράμε ολοταχώς προς το Σεπτέμβριο, έχουμε μπροστά μας και την πρώτη μεταβατική φάση στο στυλ μας. Τα basics του καλοκαιριού, τα οποία φόρεσες και ευχαριστήθηκες όλους αυτούς τους μήνες θα είναι τα πρώτα items που θα σε βοηθήσουν να μπεις σε fall mood και να απολαύσεις τις πρώτες δροσερές μέρες στην πόλη. Επίσης, είμαστε αρκετά τυχερές, μιας και ο καιρός στην Ελλάδα είναι καλός μέσα στο Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, οπότε μπορούμε να φορέσουμε ακόμη ελαφριά υφάσματα, λιτές γραμμές και αέρινα shapes.

https://www.instagram.com/p/Cv1kCrkoKdm/

Thong sandals:Τα stylish σανδάλια του καλοκαιριού ταιριάζουν τέλεια με τα φθινοπωρινά παντελόνια μας

summerbasic-forfall-(1).jpg

Kαι ποια είναι η καλύτερη έμπνευση που θα μπορούσαμε να έχουμε για το φθινοπωρινό, urban look μας; Μα, φυσικά, τα Scandi girls, που βγήκαν στους βροχερούς δρόμους της Κοπεγχάγης μέσα στην Εβδομάδα Μόδας που προηγήθηκε και μας έδωσαν μαθήματα mix and match. Printed βαμβακερά φορέματα με δερμάτινα σακάκια και jackets, μπαλαρίνες μαζί με oversized, office παντελόνια και γιλέκα, λινά πουκάμισα φορεμένα με φούστες με όγκους και πολύχρωμα αξεσουάρ, αλλά και λευκά t-shirts και tube tops που φορέθηκαν με τζιν παντελόνια. Παρακάτω, ξεχωρίσαμε τα καλύτερα items των basics του καλοκαιριού, που ταιριάζουν τέλεια και στο φθινοπωρινό μας στυλ. Πάρε έμπνευση και μην βιαστείς να τα ανεβάσεις στο πατάρι.

Τα 5 κορυφαία basics που θα φορέσουμε και το φθινόπωρο: