Τα πολύχρωμα γυαλιά ηλίου είναι τάση -Είσαι έτοιμη για ένα vintage inspired ζευγάρι;

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα πολύχρωμα γυαλιά ηλίου είναι τάση -Είσαι έτοιμη για ένα vintage inspired ζευγάρι;

Γιατί τα γυαλιά μας είναι ένα βασικό κομμάτι του στυλ μας.

Προσωπικά δεν μπορώ να πάω πουθενά χωρίς τα γυαλιά ηλίου μου. Αρχικά, γιατί απεχθάνομαι τον ήλιο και έπειτα γιατί πιστεύω ότι ακόμη και το πιο απλό outfit -για παράδειγμα ένα tank top και ένα τζιν παντελόνι- μπορεί να γίνει αυτόματα stylish μαζί με ένα ζευγάρι edgy eyewears. Η αλήθεια είναι ότι τα γυαλιά ηλίου έχουν πάρει τη θέση ενός βασικού αξεσουάρ τόσο στη γυναικεία, όσο και στην ανδρική γκαρνταρόμπα με τα designer κομμάτια να θεωρούνται μια διαχρονική επένδυση, που μπορεί να περάσει από γενιά σε γενιά. Εξάλλου τα trends είναι περιορισμένα σε αυτό το θέμα.

Milano-str-F23-0434.jpg

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως δεν βλέπουμε κάθε φορά κάποια νέα σχέδια και δεν απολαμβάνουμε τις νέες, μικρές, fashion εμμονές μας από χρονιά σε χρονιά. Μετά τα ολόμαυρα, κλασικά γυαλιά ηλίου που παίζουν πάντα στις τάσεις της σεζόν, αλλά και τα φουτουριστικά σχέδια από τα 00s, που σάρωσαν τις πωλήσεις το προηγούμενο διάστημα, τώρα μπαίνουμε σε μια νέα, πιο χρωματιστή φάση.

Η φούστα essential που θα φοράμε όλο το φθινόπωρο και υπάρχει ήδη στη ντουλάπα σου

London-str-F23-0739.jpg

Colorful eyewears: Τα πιο επίκαιρα γυαλιά της σεζόν.

Αν ρίξεις μια ματιά στο feed σου θα διαπιστώσεις ότι το Instagram και το Tik Tok έχουν γεμίσει με πολύχρωμα γυαλιά ηλίου, είτε μιλάμε για έντονους σκελετούς με bold αποχρώσεις και ιδιαίτερα shapes που κάνουν εντύπωση, είτε για vintage inspired ζευγάρια με πολύχρωμους φακούς -συνήθως σε πορτοκαλί, κίτρινο ή κόκκινο- που μας έρχονται από τα 70s.

https://www.instagram.com/p/CvKhIarMR2V/

Προσωπικά, ως γνήσια vintage lover, προτιμώ φυσικά τη δεύτερη κατηγορία με τους μεγάλους φακούς και τις ντεγκραντέ αποχρώσεις, που είναι να σε πληροφορήσω εξαιρετικά ξεκούραστες για τα μάτια, ειδικά τις μέρες του φθινοπώρου με λίγη συννεφιά, όπως αυτές που διανύουμε.

colorful_eyeglasses.jpg

Μπορείς, βέβαια, πάντα να συνδυάσεις και τα δύο στοιχεία σε ένα και μόνο ζευγάρι, επιλέγοντας γυαλιά ηλίου με σκελετό σε κάποια έντονη απόχρωση και με ασορτί φακό με χρώμα. Έχεις, επίσης, την ευκαιρία να κάνεις το δικό σου mix and match βάζοντας όποιο χρώμα φακό θέλεις στα παλιά γυαλιά σου και να τα φέρεις στο σήμερα, αφού η διαδικασία αλλαγής φακού είναι πολύ απλή και οικονομική, σε σχέση με το να αποκτήσεις ένα ακόμη καινούργιο ζευγάρι.