Το must χρώμα του φθινοπώρου είναι η «βαρετή» απόχρωση που θα σε εκπλήξει ευχάριστα

Ναταλία Κατσακιώρη
Το must χρώμα του φθινοπώρου είναι η «βαρετή» απόχρωση που θα σε εκπλήξει ευχάριστα
Photo Credit: Chiara Marina Grioni/launchmetrics.com/spotlight

Είναι μια απόχρωση που έχεις σίγουρα στη ντουλάπα σου και ήρθε η στιγμή να αναδείξεις.

Τα total color σύνολα δεν είναι για όλους, αντικειμενικά. Ακόμη και αν μιλάμε για το διαχρονικό μαύρο ή ένα καλοκαιρινό ολόλευκο look, και πάλι θα πω ότι μιλάμε για μια επιλογή που σε πολλές γυναίκες, αλλά και άνδρες, φαίνεται αρκετά δεσμευτική. Γιατί; Γιατί οι περισσότεροι θεωρούν ότι πρέπει να βρουν ακριβώς την ίδια απόχρωση σε όλα τα items που θα χρησιμοποιήσουν για ένα total color outfit. Και εδώ κρύβεται και όλη η ομορφιά αυτού του styling trick, γιατί αφενός το να κυνηγάς τις ίδιες αποχρώσεις είναι μάλλον αρκετά δύσκολο, και αφετέρου είναι και κάπως βαρετό.

GREY_FALL2023-(15).jpg

Αν παρατηρήσεις για λίγο τα street style looks από τα πρόσφατα fashion weeks και τους δρόμους των μεγαλύτερων fashion capitals του κόσμου, θα δεις ότι τα total colored σύνολα της αυτού του φθινοπώρου έχουν αφήσει πίσω τους το μαύρο και έχουν υιοθετήσει ένα χρώμα, που οι περισσότερες δεν έχουμε ψηλά στη λίστα με τα αγαπημένα μας. Το γκρι. Το γκρι είναι μια απόχρωση, η οποία έχει ταυτιστεί με τα basics και ίσως έναν πιο κλασικό χαρακτήρα. Αλλά φέτος, ανακαλύπτουμε τις ενδιαφέρουσες πτυχές του και το απογειώνουμε σε total grey looks, πρωί και βράδυ.

Anne Hathaway: Με δύο εμφανίσεις μας θυμίζει γιατί είναι το απόλυτο style icon του Hollywood

GREY_FALL2023-(9).jpg

Street style inspo:

To γκρι είναι το χρώμα έκπληξη της σεζόν που θα αντικαταστήσει το μαύρο.

Από το pale γκρι και το μερσεριζέ, που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κυρίως στα πλεκτά, τα φούτερ και τα πολυτελή κασμίρια, μέχρι το σκούρο ανθρακί, που είναι και η νέα εναλλακτική του μαύρου, αυτό το φθινόπωρο αλλά και τον χειμώνα που έρχεται, θα ντυθούμε όλες στα γκρι.

GREY_FALL2023-(5).jpg

Αν δεν θέλεις να παίξεις με τις διαφορετικές αποχρώσεις του, είτε γιατί το φοβάσαι, είτε γιατί δεν έχεις τα κατάλληλα items στη ντουλάπα σου, τότε κάνε ένα όμορφο, χρωματικό mix and match με το λευκό, το μαύρο, αλλά και το καφέ. Ένα χρώμα που σίγουρα δεν είχες στο μυαλό σου και όμως ταιριάζει τέλεια με το γκρι. Μία ακόμη λύση, λίγο πιο sparkly και edgy είναι το μεταλλικό ασημί, που ναι μεν ανήκει στην ίδια παλέτα, αλλά είναι ταυτόχρονα και πολύ διαφορετικό.

GREY_FALL2023-(6).jpg