Οδηγός αγοράς: Η πλεκτή ζακέτα είναι το hero piece του φθινοπώρου και έχουμε τις 10 καλύτερες

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Η πλεκτή ζακέτα είναι το hero piece του φθινοπώρου και έχουμε τις 10 καλύτερες

Και ξέχνα όλα τα άλλα πανωφόρια προς το παρόν.

Το «ζακέτα να πάρεις» της μαμάς σου σίγουρα έχει στοιχιώσει με έναν τρόπο τον τρόπο που ντύνεσαι. Ή που μπορεί μέχρι σήμερα να επιλέγεις πεισματικά να μην φοράς ζακέτα και να προτιμάς τα διάφορα jackets και τα πουλόβερ αντί για μια ζακετούλα. Από την άλλη αν ανήκεις σε μια κάπως μεγαλύτερη γενιά, αν είσαι δηλαδή millennial, θα θυμάσαι σίγουρα το πόσο πολύ είχες αγαπήσει τις ζακέτες σου στα 90s και 00s και κάπως έτσι θα αγκαλιάσεις πολύ πιο εύκολα τη μεγάλη τους επιστροφή στα must items του φθινοπώρου.

cardigan-(4).jpg

Οι πλεκτές ζακέτες είναι και επίσημα μία από τις must τάσεις για το φθινόπωρο/χειμώνα του 2023/2024 και εκτός από όλα αυτά τα νέα σχέδια που θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει στις συλλογές των αγαπημένων σου brands, θα έχεις αρχίσει να τις βλέπεις παντού γύρω σου. Στους δρόμους της πόλης και στο feed σου στα social media. Έρχονται για να αντικαστήσουν τα φθινοπωρινά μας πλεκτά αλλά και ως ένα βαθμό τα πανωφόρια μας, τώρα που μια πλεκτή ζακέτα είναι αρκετή για να βγεις από το σπίτι.

cardigan-(6).jpg

Στα πιο επίκαιρα σχέδια της σεζόν είναι φυσικά οι 90s, minimal ζακέτες με τα μικρά κουμπάκια. Τα basic χρώματα όπως το μαύρο, το λευκό ή το μπεζ είναι οι καλύτερες επιλογές. Επίσης τα κολεγιακά cardigans με τα preppy καρό και τις έντονες αποχρώσεις είναι must για τις πλισέ φούστες της σεζόν. Άλλο ένα σχέδιο που επανήλθε από τα 00s είναι και οι πλεκτές ζακέτες με τα φερμουάρ, που έχουν και ένα αθλητικό στυλ και τις κάνουν ιδανικές για τα τζιν παντελόνια μας.

Αυτή είναι η πιο chic φούστα του φθινοπώρου -Σε midi ή maxi μήκος

cardigan-(3).jpg

Αν μάλιστα επιλέξεις ένα oversized shape ή μια ζακέτα με maxi γραμμή, τότε θα μπορείς εύκολα να έχεις και ένα εναλλακτικό πανωφόρι για τα πρώτα κρύα, μαλακό, άνετο και cozy. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα καλύτερα σχέδια της αγοράς, που αξίζουν μια θέση στη ντουλάπα σου αλλά και τα fall outfits του Οκτωβρίου.

cardigan-(5).jpg

Editor's choices: